A bibliai istenkép egy tömeggyilkos?
"Az istenképük csinálhat bármit nekik ő lesz a jóság és a szeretet!"
Ez azért elég sarkított. Mert a mellett hogy Isten szerető és jóságos, igazságos is. Így például a gonoszokat örök kárhozattal bünteti.
# 31
Hát az érdekes... :D
Mert egy hívő azt mondta (itt gyakorin) hogy isten nem büntet soha még a pokollal sem ezért ő a 100% szeretet!
Amikor felmerült az a kérdés hogy isten hogy lehet 100% szeretet ha közben megbüntet azért és leküld az örök szenvedésre!
A hívők egymásnak mondanak ellent a saját maguk által kitalált magyarázatokkal.
# 33
Szóval tömeggyilkos!
Szép istenkép :/
"A hívők egymásnak mondanak ellent a saját maguk által kitalált magyarázatokkal."
Sajnos. De ez nem Isten hibája, sokkal inkább az embereké. Ezt hozta a számos egyházszakadás.
A kérdésre válaszolva: ha megnézed ezt a bibliai kutatásokat igencsak mellőző oldalt, amit linkeltél, akkor láthatod, hogy (kettő kivétellel) mind Ószövetség. Ebben állandó toposz, hogy a választott nép ellenségeit Isten halállal bünteti. Az Ószövetség szerzője abban látta Isten nagyságát és mindenhatóságát, hogy igenis lesújt az ellenségre. Egyébként tele van az Ószövetség könyörülettel is, de ez már egy másik topik lenne. Az Újszövetségben Jézus megmutatta nekünk Istent. Nyilván ezt az istenképet az Ószövetség szerzője még nem ismerhette.
A másik: A Biblia tanítása és egyben a választott nép mély meggyőződése szerint mindent Isten teremtett. Sok fordulat van az Ószövetségben erre, hogy az életet az Úr adja, tehát akkor veszi el, amikor akarja. A gyilkos olyan életet vesz el, amit nem ő adott.
# 36
Én értem! De akkor erre az istenképre simán azt is lehet mondani hogy egy tömeggyilkos! Arkák mennyire is próbálnak a hívők ebben a kérdésben szépen fogalmazni!
Ez engem is érdekel. Fel is tettem anno egy kérdést ezzel kapcsolatban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Erre, majd más hasonló témával foglalkozó kérdésekre adott válaszokból azt szűrtem le, hogy a "valódi hívők" elválaszthatatlannak tartják az Ó-szövetség "Tömeggyilkos" Istenét, az Újszövetség "Jóságos" Istenétől. Számomra ez érthetetlen...hiszen olyan nagy az ellentét. Vagy ott is rendszerváltás volt 2000 évvel ezelőtt...?
Igen kérdező, néha durva, amit állítanak. Csakazt nem értem, ebből következően miért kell neked is durvának lenni.
A hit olyan, amilyen. Ha te nem vagy vallásos, akkor nem. De ettől még szükségtelen indulatokat gerjeszteni, másokat lenézni, mert akkor ugyanolyanná válsz, mint amit kárhoztatsz.
# 39
???
Indulatokat gerjeszteni?
Én tehetek róla hogy a bibliában az isten egy sorozatgyilkosként van bemutatva?
A biblia alapú hívők mindig áradoznak az istenükről meg a biliáról miközben az ószövetségben több mint 2 millió halálért felelős ez a fajta istenkép!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!