Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A bibliai istenkép egy tömeggy...

A bibliai istenkép egy tömeggyilkos?

Figyelt kérdés
[link]

2018. ápr. 29. 15:34
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
50%

Összeségében egy elég demagóg kritika amit a blogot író korlátolt gondolkozású emberek megírtak. Megírták... túl sokat feltételeztem róluk, egyszerűen átmásolták máshonnan. Még azt a munkát se fektették bele, hogy maguk találjanak ki valamit, maguk dolgozzanak vele, egyszerű másolás az egész.

De ha picit jobban belegondolsz, Isten szempontjából teljesen lényegtelen, hogy mikor tart ítéletet emberek felett. Ha jók voltak, akkor úgy is üdvözíti őket, előbb jutnak örök boldogságba, ha gonoszak, akkor előbb jutnak örök szenvedésre, kárhozatra.

Ha meg se az üdvösségbe nem hisz valaki, se a kárhozatba, így Istenben sem, akkor egy nem létező alak miként követhet el bármit is?

2018. ápr. 30. 14:55
 22/49 anonim ***** válasza:

"felnőtt korukra"

Ugyan kinek a felelőssége a gyermekét megtanítani?

A gyermek Istentől kapott ajándék, amivel el kell számolni. Isten pedig jól tudja mit miért tett úgy ahogy.

Hidd el, biztos lehetsz benne, hogy nem ok nélkül haltak meg. Isten nem igazságtalan.

Ez csak azoknak szúr szemet, akik kifogásokat, bűnbakot keresnek, tökéletlen tetteiknek.

A szellemet pedig bárki megkaphatja, hogy megértse Isten szándékát.

Itt azon van a hangsúly, hogy az emberek nagyobb része nem kér ebből.

2018. ápr. 30. 16:13
 23/49 anonim ***** válasza:

A valóságos emberkép az igazi tömeggyilkos. Tanulmányozd a történelemkönyveket és meglátod.

A természet is rohadtul nagy tömeggyilkos. Gondolj arra, eddig egyetlen ember se maradt életben. Mind meghalt. Te is meg fogsz, nincs kivétel.

És a nátha is tömeggyilkos. El tudod képzelni, hány ember halt bele? Egy diktátor ténykedése ahhoz képest semmi.

2018. ápr. 30. 17:07
 24/49 anonim ***** válasza:
43%

"Hidd el, biztos lehetsz benne, hogy nem ok nélkül haltak meg"

Csak épp egy értemetlen, röhejes és igazságtalan indokkal.

Nyilván próbálod a saját hitedet védeni, de gyakorlatilag a teljes Ószövetségben valahány döntést csak hozott Isten, mind felesleges, túlzás, igazságtalan vagy csak teljesen logikátlan. Vagy akár mind a négy egyszerre.

Egyértelműen az ókori tudatlan ember istenképe ez. A szomorú az, hogy a modern világban is vannak akik ilyen idejétmúlt ideákat próbálnak helyesnek beállítani...

2018. ápr. 30. 18:27
 25/49 A kérdező kommentje:

Durva hogy az istenhívők mennyire szeretnek félremagyarázni és önmaguknak hazudni :D

Az istenképük csinálhat bármit nekik ő lesz a jóság és a szeretet!

Ez már elég durván elvakult hit ahonnan már nehezen esnek vissza az emberek a valóságba.

2018. ápr. 30. 18:34
 26/49 anonim ***** válasza:
9%
Remélem egyszer megérted, csak ne legyen túl későn.
2018. ápr. 30. 18:47
 27/49 A kérdező kommentje:
Gyerekoromban engem is hitegettek (ugyan úgy mint a mikulással) az ilyen téveszmékkel ezért is ismerem teljes egészében a bibliát.De aztán ahogy kezdtem megismerni a világot akaratlanul is teljesen kiábrándultam az ilyen mitológiákból.Nálam ezek ugyan oda sorolhatóak mint a Görög vagy a Skandináv mitológiák!
2018. ápr. 30. 18:53
 28/49 anonim ***** válasza:
51%

"Remélem egyszer megérted, csak ne legyen túl későn"

Én is ugyanezt tudnám mondani. Mert ha neked tényleg ilyen könnyen és egy ennyire ostoba indokkal megideologizálható több tucat gyermek életének kioltása, ez azt jelenti hogy a téveszméd bárkire veszélyes lehet akivel csak kapcsolatba kerülsz...

2018. ápr. 30. 19:01
 29/49 anonim ***** válasza:
51%

Bizony. Az özönvíz volt a legnagyobb húzása, bár szerintem az is elég csunya volt, amikor egy (1) szabályszegés miatt eldöntötte, hogy halandóvá teszi az emberi fajt, szóval minden létező múltbeli és jövőbeli halál az ő lelkén szárad.

Dícsértessék!

2018. ápr. 30. 19:07
 30/49 A kérdező kommentje:

# 29

Arról már ne is beszéljünk hogy az özönvizes story egy régebbi sumer mitológia koppintás!

2018. ápr. 30. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!