Isten vagy hit?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam erről a témáról itt gyakorin is. Olyan választ is olvastam, hogy egyik napról a másikra egy halásos betegségből kigyógyult valaki egy ima hatására. De mi van, ha ez csupán a hitnek az ereje? Eldöntötte a fejében, hogy Isten létezik. Elhitte, hogy ha imátkozni fog akkor meg fog gyógyulni a beteg és így történt. Ismerek egy olyan történetet is, hogy egy rákos betegnek random vitamint adtak és azt mondták neki, hogyha azt lenyeli, akkor ki fog gyógyulni a rákból. Elhitte és meg is történt.

Arra miért nem gondol senki, hogy Isten csak az agyunkban létezik? Az agyunk pedig érdekes dolgokra képes...

Kiskorom óta arra neveltek, hogy Isten létezik. Egyszer az iskolában egy tombola szerű játékot szerveztek. Emlékszem 2 jegyet vettem, ebből 1 megmaradt és pont a főnyereményt sorsolták, amikor imátkozni kezdtem, hogy megnyerjem. Megnyertem. De mi van ha ez is csupán a hitnek, az agynak az ereje? Persze lehet, hogy szerencsém volt. De a lényeg, hogy ha nem szerencsém volt, akkor Isten tényleg annyira akarta, hogy megyerjem azt a doboz csokit?

Kinek mi a véleménye erről a dologról? Szerintetek létezik Isten vagy tényleg a hit ereje játszadozik velünk?

2018. ápr. 8. 10:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
30%
Ha isten letezne, nem lenne villamharito a templomon. A hit az viszont erot ad.
2018. ápr. 8. 10:57
 2/13 anonim ***** válasza:
32%

Az egyik nem zárhatja ki a másikat.

S az is tény, hogy a test más kép reagálhat bizonyos esetekben, illetve egyik embernél mint a másiknál pedig nem.

Ez pedig, nem Isten létezése, vagy nem létezése függvénye, vagy a hit mértéke, létezése vagy nem létezése.

Hiszen gyógyulnak olyanok is, akik nem tartoznak egyik esethez sem.

Isten pedig létezik, mert ha nem lenne Te sem lennél.

A hit pedig azért létezik, mert olyan dolgokban reménykedünk, amit még nem tudunk, de hisszük, hogy megfog történni. Mint pl, nem láttuk hogy holnap fel kel a nap, de hisszük.

2018. ápr. 8. 11:05
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

" Emlékszem 2 jegyet vettem, ebből 1 megmaradt és pont a főnyereményt sorsolták, amikor imátkozni kezdtem, hogy megnyerjem. Megnyertem. De mi van ha ez is csupán a hitnek, az agynak az ereje? Persze lehet, hogy szerencsém volt."

Keresztyén világképben ez csak szerencse, mivel Istennek NEM az a dolga hogy tombolát nyeressen veled. A Miatyánkban is azt imádkozzuk hogy "legyen meg a TE akaratod", nem azt hogy "az ÉN akaratom".

Materialista világképben szintén csak szerencse, mivel hogy te mennyire akarod megnyerni a tombolát az SEMMIBEN nem befolyásolja hogy melyiket húzzák ki (hogyan is befolyásolná?). Ha nem hiszel nekem, lehetne csinálni egy kísérletet hogy egy barátoddal dobó kockáztok, és egyszer rákoncentrálsz egy számra (amit nem mondasz el neki csak az egész kísérlet végén!), egyszer meg nem koncentrálsz rá, és így mondjuk 100 dobást csinálni. (Azért nem jó ha te dobsz, mert akkor lehet kicsikét manipulálsz a dobással, akkor is ha nem szándékos.)

A betegségeket tekintve létezik placebo hatás, de ennek is vannak fizikai korlátai! Ez mondjuk olyan hogy ha a betegnek fáj a feje, kap rá hatóanyagot nem tartalmazó tablettát, és akkor kevésbé fáj utána, tehát ilyen helyzetekben működik. Gyakran szokták viszont mondani hogy hát valaki azért halt bele a rákba, mert nem akart eléggé meggyógyulni. Az ilyen emberek annyira nem értik a ráknak a működését, hogy az hihetetlen!

2018. ápr. 8. 11:14
 4/13 anonim ***** válasza:
44%
Akinek végső stádiumú áttétes rákja van, az nem fog imától meg hittől meggyógyulni. Ez mese.
2018. ápr. 8. 11:14
 5/13 anonim ***** válasza:
18%
A sima hit az jo. Az istenbe vetett hit az ami miatt emberek millioit meszaroltak le a kedves vallasosak. Csupan azert, hogy meggyozzek a masikat, hogy az altaluk preferalt isten az igazi.
2018. ápr. 8. 12:59
 6/13 anonim ***** válasza:
21%

Az Isten léte nem a mi imádságunktól függ!

Ha nem lenne Isten,csak a semmi lenne.Sem anyag,sem élet,sem naprendszerek,sem semmi.

Mivel létezel,bizonyos,hogy van Isten.

A hit sok mindenre képes,de Istenbe vetett hit nélkül ágrólszakadt falevelek vagyunk csupán.

2018. ápr. 8. 18:15
 7/13 anonim ***** válasza:
47%

A hit adhat egy biztos érzést, a biztos érzés nyugalmat.

Ennek hiánya pedig izgatottságot, ami egy sor nem kívánt élettani hatással járhat: alvászavar, étvágytalanság, vérnyomás-emelkedés...

De hogy ezzel tombolát nyerhess? :D

2018. ápr. 8. 19:16
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

@18:15

Az "isten" fogalmat ki lehetne cserélni a szövegedben bármilyen más fantazmagóriára, ugyan úgy nem lenne semmi értelme az agymenésednek.

2018. ápr. 8. 19:26
 9/13 anonim válasza:
Emberek , hogy büdös k**** életbe nem tudjátok már felfogni , hogy nem létezik ez a ki***** isten ?
2018. ápr. 11. 11:34
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

9.Hsz!

Természetesen,te a semmiből jöttél,semmi vagy,mivel annyi felfogóképességed van.

2018. ápr. 12. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!