Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem érdekes miért kell várnia...

Nem érdekes miért kell várnia Istennek több százezer évet vagy bármennyit ha már most azonnal el tudná hozni az anno elveszett paradicsomi tökéletességet?

Figyelt kérdés
2018. márc. 10. 15:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

A Bibliának semmi köze a tudományhoz.

A Biblia szavait elhiszed, ahogy a kisgyerek elhiszi a Húsvéti Nyuszi létezését, a tudomány tényeit (pl, hogy a Föld sokkal több, mint 6000 éves) meg tudod, hiszen a tények bizonyítottak.

De nem kell a józanságra hallgatni. Amíg nem terjeszti egy hívő sem az agymenéseit, addig nyugodtan higyjen bárki.

Én hálás vagyok az életem azon pontjának, hogy a szüleim nem hívők, így rám sem lett erőltetve.

2018. márc. 10. 20:38
 12/21 Kövesdi Vilmos ***** válasza:
44%
Isten tér és idő, vagy téridő (kinek hogy tetszik) teremtője. Ő tudja, hogy minek mikor van az ideje. Nem tudjuk miért, de Jézus akkor született, amikor. Akkor halt meg, amikor. Akkor jön el, amikor. Ezt csak az isten tudhatja, hogy mikor jön el annak az ideje. Sőt! A bibliából úgy tűnik, hogy még Jézus se tudhatta a mennybe menetelkor, hogy mikor kell visszajönnie.
2018. márc. 10. 22:53
 13/21 anonim ***** válasza:
39%

Mert minden kétséget kizáróan bizonyítékot kell kapnia minden élőnek arról, hogy kinek van igaza.

Istennek-e avagy Sátánnak.

S ehhez adott kellő időt, és lehetőséget, senki nem mondhatja majd, hogy nem próbálhattak ki mindent.

Így lesz Isten neve és szuverenitása megszentelve, illetve, bizonyítva. Mert még egyszer nem enged ilyet, és nem fog még egyszer bizonygatni.

2018. márc. 11. 00:52
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

"Mert minden kétséget kizáróan bizonyítékot kell kapnia minden élőnek arról, hogy kinek van igaza.

Istennek-e avagy Sátánnak. "

Lehet valakinek szemernyi kétsége, ha egyszer Isten mindenható, aki a rendszert üzemelteti, a sátán meg nem?

Lényegében pont ez a mód tesz fel kérdéseket, hogy miért hagyja, mert így sajnos úgy tűnik a sátán is a rendszer része és így Isten eszköze.

"Így lesz Isten neve és szuverenitása megszentelve, illetve, bizonyítva. "

Furcsa megszentelés, hagyja, hogy bűn és gonoszság legyen a világban, amit teremtett.

"még egyszer nem enged ilyet, és nem fog még egyszer bizonygatni."

Az jutott az eszembe, hogy ha esetleg az ember eljut egy exobolygóra és az lesz a terve, hogy mesterséges intelligenciával népesíti be, akkor szab egy feltételt, amit az MI nem teljesít, akkor a programozó boldogan hátradől,

- Oké, kész a mű, önálló döntésre képes, ki lehet engedni a laboratóriumból, belakhatja az egész bolygót. -

2018. márc. 11. 08:41
 15/21 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Kérdező!

Az az érdekes, hogy egyszer majd visszakaphatjuk a paradicsomi tökéletességet, az az érdekes, hogy Isten még mindig szeret bennünket annak ellenére, hogy megszámlálhatatlanul sokszor elfordultunk tőle, az az érdekes, hogy gonoszságunk ellenére nem akar bennünket elpusztítani, hanem közösségben akar velünk élni úgy ahogyan eredetileg eltervezte.

Kedves 7-s!

Isten, a mi Atyánk úgy szerette a világot, hogy egyetlen gyermekét adta miértünk, hogy általa üdvözülhessünk. Te képes volnál-e erre? Én nem biztos. Akkor ki képes nagyobb és önzetlenebb szeretetre? A szenvedéseinket magunknak köszönhetjük, a teremtéskor szó sem volt semmilyen szenvedésről, amit Isten teremtett minden igen jó volt. Hogy mi történt azóta? Leírja a Biblia.

A gáz az, hogy ezt sokan figyelmen kívül hagyják.

2018. márc. 13. 16:26
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

"Isten, a mi Atyánk úgy szerette a világot, hogy egyetlen gyermekét adta miértünk, hogy általa üdvözülhessünk. Te képes volnál-e erre? Én nem biztos. Akkor ki képes nagyobb és önzetlenebb szeretetre?"

Nos, ha valaki mindenható, azaz bármit megtehetne úgy, hogy az mindebkinek jó legyen, ehelyett ő szenvedésd hoz arra akit állítólag szeret... Nos, egy ilyen lénybe valójában nem sok szeretet szorult, csak szereti a melodrámát és önmagát produkálni.

"A szenvedéseinket magunknak köszönhetjük, a teremtéskor szó sem volt semmilyen szenvedésről, amit Isten teremtett minden igen jó volt."

Ha minden ilyen könnyen és gyorsan elromlott, az azt jelenti hogy valójában semmi nem volt jó.

Vagy elég pancser az a teremtő aki képtelen valamit úgy megalkotni hogy az jó is maradjon...

2018. márc. 13. 17:04
 17/21 anonim ***** válasza:
2018. márc. 13. 19:04
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Kövesdi Vilmos!

"Isten tér és idő, vagy téridő (kinek hogy tetszik) teremtője."

Ezt egy picit bővebben kifejthetnéd, mert ez a mondatod teljesen értelmetlen!

Elmagyarázom, ha sületlenségbe keveredtél: amennyiben nem volt idő, és az időt is teremteni kellett, akkor istennek nem volt ideje teremteni semmit ebben az Univerzumban.

Tehát: a valóságban nincs idő, nem LÉTEZIK, csak mozgás és változás létezik!! Látom nincs értelme mélyebben foglalkoznom a kommented alapján!!!

2018. márc. 13. 19:18
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

"egyszer majd visszakaphatjuk a paradicsomi tökéletességet,"

Á, az mindig elromlik!

"Isten még mindig szeret bennünket"

Ahogy a Bibliából olvasom, keményen tud dorgálni.

"megszámlálhatatlanul sokszor elfordultunk tőle,"

Ez túlzás és az emberiség többsége nem is hallott róla, vagyis feléje sem volt fordulva.

" érdekes, hogy gonoszságunk ellenére nem akar bennünket elpusztítani, hanem közösségben akar velünk élni úgy ahogyan eredetileg eltervezte. "

Hát ja, magam is szerettem volna hippitanyán élni, de már kinőttem.

"Isten, a mi Atyánk úgy szerette a világot, hogy egyetlen gyermekét adta miértünk"

Nagy kunszt, akár a világ összes nőjéhez küldhetne egy szentlelket, bár akkor páran biztos beperelnék szexuális zaklatásért.

" Leírja a Biblia. "

Nem is tudom, a Biblia azt írja a saját keletkezéséről, hogy néhány ókori zsidó rabbi írása, mivel mást semmit nem tudunk róla, ezért én nem tartom túl nagyra szavahihetőség szempontjából.

"A gáz az, hogy ezt sokan figyelmen kívül hagyják."

Ebben egyetértünk, végre.

2018. márc. 13. 20:27
 20/21 HaEv ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Az "elveszett paradicsom" nem volt tökéletes! Ezért nem is szeretném, ha azt hozná vissza Isten. Nekem az új teremtés jobban tetszik.

2018. márc. 16. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!