Isten jobb vagy balkezes?
Akkor hogy fogja meg a fagyijat?
Viccet felreteve nemhiszem el h vannak ilyen emberek ilyen kerdesekkel..
Ha (!) a Bibliát vesszük alapul a kérdés megválaszolásához, akkor Isten anyagi létezőként van (kezdetben) említve.
"És meghallák az Úr Isten szavát, aki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala;"
Ez esetben a tökéletessége nyilván egyformán megnyilvánul a kéz használatában is (elméletileg).
Gyakorlatilag a kérdés megválaszolásához ki kellene mutatni, hogy Isten valóban létezik, és van ténylegesen mozgásra képes végtagja, azaz tágabb értelemben van (lehet) anyagi teste.
Szerintem a létezés igazolása előtt eléggé felesleges ilyen forma részletkérdésekbe belemenni.
Megmondom őszintén, véleményem szerint ez egy mondva csinált probléma.
Isten nem test.
Ján 4:24 Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.
1Kor 8:6 Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől [van] a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által [van] a mindenség, mi is ő általa
Kedves Kérdező!
Annyira cuki ez a kérdés, hogy nem bírom kihagyni. :)
Emlékszel a Bud Spencer Terence Hill filmre, az Isten jobb és bal keze címet viselte? :D Szóval szerintem is kétkezes. :D
A #6-os hozzászóló érdekesen érvel:
"Ha (!) a Bibliát vesszük alapul a kérdés megválaszolásához, akkor Isten anyagi létezőként van (kezdetben) említve.
"És meghallák az Úr Isten szavát, aki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala;"
Ez esetben a tökéletessége nyilván egyformán megnyilvánul a kéz használatában is (elméletileg)."
Aha. Tehát ha hűvös alkonyatkor meghallom Louis Armstrong hangját a kertben, akkor ő létezik ma is? Vagy csak magammal hoztam az mp3 lejátszót. Járt a kertben Isten - a szél is jár a kertben, mégsincs keze. Ja, és a szél létezik attól függetlenül, hogy nem anyagi - hanem az anyagi mozgásának következménye, egy jelenség. :)
Az érvelésed tehát nem bizonyítja Isten anyagi nem létezését vagy létezését. És nem is releváns, hiszen a kérdés magában hordozza a létezés feltételét.
Visszatérve Kedves Kérdező!
Istennek nincs keze és van keze. Beszél a Biblia arról, hogy van jobbja és balja meg áldó kezet is említ, sőt segítő jobbot is. Meg még sok mindent arról, hogy van keze.
Isten azonban szellemi lény, tehát nem olyan értelemben van keze, mint nekünk, embereknek, akik az anyagi világban is létezünk.
Tudom, hogy örök életem van, és találkozni fogok Vele szemtől szembe - megkérdezem majd Tőle. :) Biztos jó beszélgetés kerekedik majd belőle.
Most azonban arra lennék kíváncsi, hogy miért kérdezed ezt? Kifejtenéd? Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!