Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten? Létezik vagy nem?

Isten? Létezik vagy nem?

Figyelt kérdés
Én úgy vélem h Isten fogalma azért él mert az emberek nek kell egy támasz vagy valami amiben hinniuk kell .Ez csak feltétel de sztem senki sem hisz igazán benne.Ha jobban bele gondoltok jó sok háború a földön ,,miatta”volt vagyis a vallás miatt.Amúgymeg ha pápa annyira szeretné a népét és államdóan isten segitseget kerne akkor nem hinnem hogy o aranygyurukben jarna .Annak a gyűrunek az arabol egy egesz falu jol lakhatna.Ez nem sértegetés csak nekem ez a velemenyem .Nem érdekel ki mit mond .Én mindent csak akkor hiszek el ha látok vagy tudom h van Dédpapám kántor volt a templomban.Egyik nap ment misere és bekiment egy auto a kocsijanak és a torott bordaja atszurta a szivet es a tudejetb.Na mist ezek utan hogy higgyek Istenbe?Valaki mondjon egy jó indokot?Szeretném hallani mások vélemyet is?

2018. febr. 13. 23:19
1 2
 11/13 követ62 ***** válasza:

Olyan ember nincs aki mindent tud. De tegyük fel akad olyan aki csak a felét tudja a mindennek.

Honnan tudná, hogy Isten nem-e abban a felében van amit nem tud?

De sajnos az emberek nagyrésze nagyon keveset tud (félreértés ne essék én is közéjük tartozom). Viszont örülök, hogy Isten késztetett alázatra, aminek készséggel engedelmeskedtem. Így Ő megtudta mutatni Önmagát nekem.

Mert Isten az alázatos szívben tudja megmutatni Önmagát.

2018. márc. 31. 07:27
 12/13 anonim ***** válasza:

#1 "Ha a saját életedben csak a keserűséget vagy hajlandó meglátni, további jó önsajnálatot kívánok."

Mégis mi jót lásson a dédpapája halálában?

Egyébként megfigyeltem az ismerőseim körében, hogy az "igaz hívők"-höz sokkal kegyetlenebb a sors, mint az ateistákhoz.

De Isten biztos kegyelmes, szóval nincs ok aggódni, igaz?

2018. nov. 2. 12:36
 13/13 anonim válasza:
Krisztussal együtt megfeszítettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus, amely életet pedig most testben élek, az Isten fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta értettem.
2019. júl. 3. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!