Mennyi idős az Isten?
Idő nélkül a kérdés értelmetlen.
Filozófiailag le lehet vezetni, hogy semennyi idős...
Kedves Kérdező!
Ahogy az első válaszoló is írta, Istennek nincs kora. A Mennyben nem létezik idő, ott minden készen áll, ahogy ebbe pl. János, a Jelenések könyvében leírtak alapján is betekinthetett.
Ha esetleg bővebben érdekel, van egy nagyon jó podcast ebben a témában, csak ajánlani tudom (főleg első két részt): [link]
Jelenések 1:8
Én vagyok az Alfa és az Ómega (a kezdet és a vég), ezt mondja az Úr, az Isten, aki van, aki volt, és aki eljövendő, a Mindenható.
--------
- Ő minden kezdetnek az Oka-Létere hozója-az Idő fogalmát is -Ő teremtette-Ő az Ember által mért Világon és Törvénysteűségeken kívül van....ezért az Idő fogalma sem érvényes rá...
-Ő a kezdet és a Vég-Alfa és Omega....a valódi Halhatatlanságban ...és Örökkévalóságban mi értelme számolni az időt ?
-Továbbá még azt kell tudni róla,hogy azért Mindenható-és Mindenek fölött álló...mert neki nem hogy nincs Vége vagyis halála-de még kezdete sem volt.....mindig is volt...és mindig lesz is .
-Ha lett volna kezdete,akkor neki is lennie kellett volna egy Teremtőjének,de akkor már nem lenne Mindenható Isten.
-Ő a Hatalom és Dicsőség Abszoult csúcsa , vagy végpontja......
Kedves Kérdező!
Először tisztázzuk is, mit értesz Isten alatt. De tényleg!
Nagy I-vel írtad, tehát egy olyan hitrendszer Istenére kérdeztél, amely egyistenhitű.
Ha a Biblia Istenére gondoltál esetleg, akkor ez a válaszom:
"Kezdetben teremtette Isten az eget, a földet és mindent, ami égen-földön létezik."
Tehát Isten a Kezdet előtt már létezett. Számold ki! Most te jössz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!