Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mennyi idős az Isten?

Mennyi idős az Isten?

Figyelt kérdés
2018. febr. 9. 23:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
37%
A létezés szerkezetében történő mozgáshoz viszonyított állapotváltozást nevezzük időnek.
2018. febr. 10. 07:12
 12/23 anonim ***** válasza:
35%
Idő a világ kezdete óta létezhet csak. Olyan szempontból viszont olyan idős mint a világ.
2018. febr. 10. 10:03
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
2,5 perceket él,de ezt folyamatosan ismétli a végtelenségig.Innen már könnyedén ki tudod számolni.
2018. febr. 10. 11:49
 14/23 anonim ***** válasza:
35%
Létezésének NINCS KEZDETE.
2018. febr. 10. 20:57
 15/23 anonim ***** válasza:
38%
Na igen, fura is volna, ha olyasminek lenne kezdete ami nincs nem?:D
2018. febr. 10. 21:48
 16/23 Alex Fly ***** válasza:
34%

Idő nélkül a kérdés értelmetlen.

Filozófiailag le lehet vezetni, hogy semennyi idős...

2018. febr. 12. 09:35
 17/23 kokohoho ***** válasza:
0%
Számold ki! 67-ben születtem! :D Bár többen is pályáznak a címre, de szeretném hinni, hogy a saját világomnak én vagyok a legfőbb istene! Mivel Isten a hit szülötte, ezért a kora onnan eredeztethető, hogy az a hit, amelyikben hiszel, mikor szülte.
2018. febr. 12. 11:30
 18/23 anonim válasza:
67%

Kedves Kérdező!

Ahogy az első válaszoló is írta, Istennek nincs kora. A Mennyben nem létezik idő, ott minden készen áll, ahogy ebbe pl. János, a Jelenések könyvében leírtak alapján is betekinthetett.

Ha esetleg bővebben érdekel, van egy nagyon jó podcast ebben a témában, csak ajánlani tudom (főleg első két részt): [link]

2018. febr. 13. 09:00
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Jelenések 1:8

Én vagyok az Alfa és az Ómega (a kezdet és a vég), ezt mondja az Úr, az Isten, aki van, aki volt, és aki eljövendő, a Mindenható.

--------

- Ő minden kezdetnek az Oka-Létere hozója-az Idő fogalmát is -Ő teremtette-Ő az Ember által mért Világon és Törvénysteűségeken kívül van....ezért az Idő fogalma sem érvényes rá...

-Ő a kezdet és a Vég-Alfa és Omega....a valódi Halhatatlanságban ...és Örökkévalóságban mi értelme számolni az időt ?

-Továbbá még azt kell tudni róla,hogy azért Mindenható-és Mindenek fölött álló...mert neki nem hogy nincs Vége vagyis halála-de még kezdete sem volt.....mindig is volt...és mindig lesz is .

-Ha lett volna kezdete,akkor neki is lennie kellett volna egy Teremtőjének,de akkor már nem lenne Mindenható Isten.

-Ő a Hatalom és Dicsőség Abszoult csúcsa , vagy végpontja......

2018. febr. 14. 16:01
 20/23 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Először tisztázzuk is, mit értesz Isten alatt. De tényleg!

Nagy I-vel írtad, tehát egy olyan hitrendszer Istenére kérdeztél, amely egyistenhitű.

Ha a Biblia Istenére gondoltál esetleg, akkor ez a válaszom:

"Kezdetben teremtette Isten az eget, a földet és mindent, ami égen-földön létezik."

Tehát Isten a Kezdet előtt már létezett. Számold ki! Most te jössz! :)

2018. febr. 15. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!