A katolikus egyháznak miért ilyen a hozzáállása a melegekhez?
Kérem szépen a moderátorokat, hogy ne töröljék a kérdésem! Semmiféleképpen sem provokációnak szánom!
Ha megkérdezem, hogy "A katolikus egyház miért nem szereti a melegeket?", akkor arra az a válasz, hogy "Nem az embert, hanem a bűnt itéljük el."
Tehát mi ebből a következtetés?
-Ha meleg vagy, elfogadunk, Isten szeret. Egész életedben boldogtalanul kell hogy élj, (nem lehet párod), de a mennybe jutsz.
-Ha meleg vagy, ÉS van párod, akkor pokolra jutsz.
Pontosan miből szűrted ezt le? Nem lehet, hogy inkább csak a te óhajod, hogy így legyen? Mert Ferenc pápa (aki tudtommal a Katolikus Egyház földi vezetője) nem így nyilatkozik a kérdésről.
Egyébként a katolikus Egyház a Biblia alapján minden (szentségi) házasságon kívüli szexuális kapcsolatot egyformán elítél. Teljesen mindegy, hogy az heterok vagy homoszexuálisok között történik.
Igen, ezt tudom, hogy minden házasságon kí üli szexuális kapcsolatot elítél. DE! A melegek nem házasodhatnak össze. Tehát nem szeretkezhetnek. Erre mit tudsz mondani?
Nekem semmit sem kell mondom. A Szentírásban elég egyértelműen benne van, hogy mi a házasság fogalma. Ez nem valami katolikus specifikus dolog.
Ha ezzel van problémád, akkor miért a katolikusokon problémázol?
Túlzás, hogy boldogtalanul, de szerelem nélkül.
Jézus mondta:
6De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. 7Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, 8és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy. 9Amit tehát Isten összekötött, azt ember ne válassza szét. Mk 10
Nem sok köze van a zsidó mentalitáshoz a dolognak.
Egyszer egy parázna asszonyt akartak megkövezni a zsidók törvényeik értelmében. Jézus ekkor azt mondta, hogy az vesse rá az első követ, aki nem vétkezett.
Lehetett volva a parázna asszony helyett egy homoszexuális is, Jézus őt is megvédte volna ugyan ezekkel a szavakkal.
Ezzel lényegében értelmét vesztette a hozzászólásod...
Egyébként a "Ne ölj!" a gyilkosságra vonatkozik. Tehát nem egy kivételről van szó. Bár én helytelennek tartom a halálbüntetést, de az ítélet végrehajtása nem számít gyilkosságnak. Ahogy a háború során sem, amikor katonák ölik egymást. Bár hozzáteszem, a háborút sem támogatom, mielőtt valaki rám fogná.
"#6
Nem sok köze van a zsidó mentalitáshoz a dolognak.
Egyszer egy parázna asszonyt akartak megkövezni a zsidók törvényeik értelmében. Jézus ekkor azt mondta, hogy az vesse rá az első követ, aki nem vétkezett.
Lehetett volva a parázna asszony helyett egy homoszexuális is, Jézus őt is megvédte volna ugyan ezekkel a szavakkal.
Ezzel lényegében értelmét vesztette a hozzászólásod..."
Nem megvédte csak rávilágitott, hogy nincs teljesen tiszta ember. Attól utána még ugyanugy megkővezték az embert abban a korban ugyanis a biblia ezt írta. Igen, ellentmondásos az egész nehéz lehet hinni benne úgy, hogy nem is tudod miben kéne, mert itt világosan le van írva, hogy meg kell ölni a homoszexuálisokat: "Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 20:13 Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk". Ugyanakkor Jézus a szeretetre tanít. Belemagyarázza ki amit akar, kihozzák egyik percben, hogy a béke vallása másikban meg, hogy halál rájuk érdekes dolog a vallás na annyi szent.
"Egyébként a "Ne ölj!" a gyilkosságra vonatkozik. Tehát nem egy kivételről van szó. Bár én helytelennek tartom a halálbüntetést, de az ítélet végrehajtása nem számít gyilkosságnak. Ahogy a háború során sem, amikor katonák ölik egymást. Bár hozzáteszem, a háborút sem támogatom, mielőtt valaki rám fogná."
Csávó, látod ezt hívják agymosásnak.
Pont az volt a történetben, hogy nem ölték meg. Tehát nem értem miről beszélsz.
Az Újszövetség egy nagyon jelentős fejlődést mutat ezen a téren az Ószövetséghez képest. Ezért nem értem, hogy mi köze a kereszténységnek ezen mózesi törvényekhez.
Az utolsó megjegyzésedhez nem nagyon tudom, hogy mit írjak. Az egy dolog, hogy általában nem szereted a kereszténységet, ezért igyekszel félremagyarázni. De hogy valaki ennyire faék legyen alavető jogi fogalmak terén is, az kicsit kiábrándító... (valszeg nem álltál sorba észosztáskor)
Nézd meg a különféle jogrendszereket, legyen római vagy angolszász, hogy mit ír erről. Ennek pedig aztán semmi köze a valláshoz, még is engem igazol.
"Az Újszövetség egy nagyon jelentős fejlődést mutat ezen a téren az Ószövetséghez képest. Ezért nem értem, hogy mi köze a kereszténységnek ezen mózesi törvényekhez."
Talán az is a bibliában van, Isten igéje, minden szava igaz vagy nem?
"Az utolsó megjegyzésedhez nem nagyon tudom, hogy mit írjak. Az egy dolog, hogy általában nem szereted a kereszténységet, ezért igyekszel félremagyarázni. De hogy valaki ennyire faék legyen alavető jogi fogalmak terén is, az kicsit kiábrándító... (valszeg nem álltál sorba észosztáskor)
Nézd meg a különféle jogrendszereket, legyen római vagy angolszász, hogy mit ír erről. Ennek pedig aztán semmi köze a valláshoz, még is engem igazol."
Szerinted a melegek megölése nem számít gyilkosságnak mert csupán ítélet végrehajtás a biblia szerint, nem veszed észre mit mondasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!