A bibliai Isten és a bibliai Sátán tényleg egy és ugyan az?
Csak a keresztények hisznek a sátánban, ezt előrebocsátanám.
Én hindu filót gyakorlok, és személy szerint egy negatív gondolati energia által létrehozott képződménynek gondolom.
A létét az kérdőjelezi meg leginkább, hogy eredetileg minden lélek Istentől, Istenből származik. Amikor az anyagi világ lakójává válik, bizonyos százalékos arányban a személyiségét meghatározzák a karmikus kötőerők kombinálódásai. Ha valaki ilyen mértékű gonoszságokra képes, amit erről a lényről állít a Biblia, akkor nem is lehet élő. Ugyanis a 0 pontról való negatív irányba való személyiség degradáció egy bizonyos ponton túl halálos. Így állandóan kell valamennyi jó is ahhoz, hogy az élőlény életben maradhasson.
Ezért van nagyobb esélye annak, hogy a sátán a keresztény egyház által létrehozott, megfélemlítő eszköz, amelyet a hívők félelme és negatív, pesszista gondolati energiája etet, hoz létre.
Más vallásokban, például az enyémben ha baj ér, akkor tudom, hogy a saját karmám visszahatásait eszegetem, vagyha tudatlanságom következtében olyat teszek, amit magam is megbánok, nem hibáztatok valaki mást(ördögöt), hogy ő rángatott bele.
Elnézést a sátánban is hívőktől!
A bibliai Isten megteremtette az angyalokat, azok közül is a fény hordozója, lucifer volt a leghatalmasabb. De ő megtagadta istent, és az angyalok kétharmadával együtt lelécelt a pokolba, ahol egész nap teaparti és isten közös utálata van.
Tehát Isten legfőbb renegát arkangyala az ördög.
(Bár maga a szó hibás, hiszen az összes renegát angyal ördög, vagyis az őrangyal ellentéte, és a főnökük a sátán.)
LOgika:
I. A biblia szerint Isten előtt nem volt Sátán
II. A Sátánt Isten teremtette a biblia szerint
III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állítólag a Sátánt nem tudja legyőzni. Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyőzni. Különben egy csettintéssel kinyírhatná a Sátánt
IV. Az elmélet magyarázatot ad a SátánIsten tömeggyilkosságaira és rémtetteire is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!