Szerintetek miben hittek az őseink?
Hogy érted, hogy „megint”? Jézus sosem hirdette más vallásúak kiirtását mint a zsidók Jahvéja (Józsue 6:21, Deut 13:7, Számok 31:7 stb.)
Jézus tanításai a kezdettől fogva összeegyeztethetőek voltak más tanokkal és filozófiákkal.
Jézus mindig is elutasította az Ószövetséget. Jézus tanai semmilyen formában nem összeegyeztethetőek a kegyetlen tömeggyilkos Jahvéval. A zsidók ezért kínozták halálra, és ezért írják a Talmudjukba, hogy Jézust forró ürülékben főzik a pokolban.
Kezdetben az első századokban a zsidók folytatván az Ószövetséget irtották a más vallásúakat, jelen esetben Jézus követőit. Az első évszázadok nagy üldözései mögött mindig zsidók álltak. De később rájöttek, hogy Jézus tanai annyira tiszták és erősek, hogy nem lehet szimplán kiirtani.
Ezért taktikát váltottak, vagyis elhatározták, hogy „zsidomítják” azt. Így 325-ben belecsempészték a zsidó szenkönyveket Jézus tanaihoz.
Voltak persze olyanok, akik nem fogadták ezt el, de őket a zsidomított egyház folyamatosan kiirtott (pl katharokat élve elégették). Vagy ma is ezért bombázza a zsidomított neoprotestáns USA annyira Irakot és a Közel-Keletet, mert ott még maradtak olyanok, akik Jézus valódi tanait követik.
És ez az amitől egyszerűen rettegnek.
"Hogy érted, hogy „megint”?"
A megintet egy kérdésben írtam, és pont azt vontam vele kétségbe, amit a 7-es írt. Hogy először szinkretisták Jézus követői, aztán megint visszatérnek ennek az ellenkezőjéhez. Azt próbálnám megfejteni, milyen logika szerint gondolkodik a 7-es, és nyilván a 11-es is ugyanaz a személy. De annyira nincs benne semmi logika, hogy az már fáj. Sem indoklás, sem forrás.
Tyűha... Először kinyomtam a kérdést mikor le cigányoztak, de valójában egész jó válaszokat kaptam!
Nos, köszönöm annak aki belinkelte a wiki-t, de az ott fellelhető összes információt véresre olvastam, a sok más szakirodalommal,egészen az utolsó, 1500 évekből vissza maradt Székely István: Krónika ez világnak jeles dolgairól v. 'Chronica' c. könyvvel egyetemben! Amit már végső elkeseredésemben tekintettem át, több-kevesebb sikerrel! Ő még, ha jól emlékszem a "Magyarok Istenét" (mert azt hiszem ő használta először ezt a kifejezést) Damasec-nek nevezte és lényegében egy mondával fűzte össze. Az MTA, ha jól emlékszem megcáfolta és tévesnek ítélte Székely István munkáját.
Úgy, hogy tanácstalan vagyok. Remélem egyszer majd fény derül a kérdéseimre! Köszönöm mindenkinek aki segítő kész válaszokat adott!
Világosan megindokoltam mindent. Amiket leírtam meg mind leellenőrizhető dolgok. De te csak személyeskedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!