Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Jézus Izraelben született,...

Ha Jézus Izraelben született, akkor hogy, hogy az ottani zsidók nem hisznek benne?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=F7Cui-E0DOY&feature=youtu.be..

Talán Jézus egy szép mese lenne, amivel beetettek minket és most jót röhögnek rajtunk keresztényeken?

2017. dec. 31. 16:16
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

# 30'

Akkor még egyszer, egész röviden!

Rabbi Akiba ( isz. 2. sz., koráőnak egyik legnagyobb mestere ) szerint a Tóra legfontosabb törvénye 1Móz. 5,1; Ámósz 9,7 ; Jesája ( Ézsaiáas ) 56,6-7.

( Mózes írta 1Móz.-t is, 5Móz. 28,2-ben azt mondta, Ámósz és Jesája ( Ézsaiáas ) ( próféták, akárcsak Mózes ) meg amazt.

( Légy szíves, olvass figyelmesen, elmélyülten, "kívülmaradva", unalmasak az előítéletes, rosszhiszemű, rosszindulat kérdéseidf, megjegyzéseid. )

2018. jan. 15. 15:46
 32/37 anonim ***** válasza:
* rosszindulatú
2018. jan. 15. 15:47
 33/37 Pietrosol ***** válasza:

#31!

Értem, viszont nem ez volt a kérdés.

A kérdés az volt, hogy a "minden népe fölé emel téged", alá, mellé vagy fölé rendeltségi viszonyról árulkodik?

Egyébként értem a trükközésed, hogy kiemelsz egy-, ebben a beszélgetésben-, számodra cirógató, kedvező véleményű rabbi idézetet.

Most olvass egy másikat is, Saadya Grama rabbitól-"Izrael népe és a világ többi népei közt meglévő különbség lényegbevágó. A zsidó eredeténél és lényegénél fogva teljes mértékben jó. A goj eredeténél és lényegénél fogva tökéletesen gonosz. Ez nem egyszerűen a vallási megkülönböztetés kérdése, hanem sokkal inkább két teljesen különböző faj különbsége."

Mi a véleményed a fasizmusról, rasszizmusról?

2018. jan. 16. 08:08
 34/37 anonim ***** válasza:

"nem ez volt a kérdés"

Valóban, a kérdés az volt, hogy "Ha Jézus Izraelben született, akkor hogy, hogy az ottani zsidók nem hisznek benne?"

Erre meg válaszoltam # 18 01-01 20:00 -ben, összefoglalva megismételtem # 25 01-04 04:00 -ben.

Természetesen bárki kötözködhet nem idetartozó, rögeszmés ötleteléssel.

"értem a trükközésed"

Nem érted, mert nincs trükközés.

"A goj eredeténél és lényegénél fogva tökéletesen gonosz."

Ha Téged olvaslak, azt kell gondolnom, lehet benne valami.

"Ez nem egyszerűen a vallási megkülönböztetés"

Ebben viszont téved, esetedben a gonoszság az vallás.

+++

Ha úgy teszek, mintha komolyn vehető volnál, azt mondanám:

1) fuss neki mégegyszer # 31 -nek, persze olvasd el az ott említett bibliai verseket. Mint említettem, figyelmesen, elmélyülten, próbáld FELDOLGOZNI!

2) Tulajdonképp előtte érdemes elolvasni, alaposan tanulmányozni Georg Wilhelm Friedrich Hegel "Wissenschaft der Logik" ( magyarul "A logika tudománya" Akadémiai, 1957, Akadémiai Kiadó, 1979 , persze, legjobb mindig az eredeti )

Igazából utána mégegyszer.

Ennyi.

2018. jan. 17. 18:14
 35/37 BENI BLANKA válasza:

Sziasztok

Aki kereszténynek vallja magŕt,hisz Jézusban.

Szerintem egy Isten van.

A vallŕsok ŕtmennek manipulŕcioba.

A zsidok érdekes emberek...a messiŕst nem lŕttŕk még,de fanatikus vallŕs gyakorlok.

Söt:Izraelt most szeretnék kisajŕtitani,ott született Jézus stb..

Szerintem az Istenben kell hinni,semmi mŕsban,eggyik vallŕs Sem tiszta,sajnos.

A bibblia,ésszel tanulmŕnyozni.Eggyütt érvényes a két szöveség.

Nekem bizonyitott.

2018. febr. 20. 04:25
 36/37 BENI BLANKA válasza:

A gépem össze-vissza írt,ezért most teloról helyesbittenék.

A Delö Alain felhasználó fantasztikus.

Nem kell kommentálni azt aminek nem hiszūnk,meg megtámadni!

Másik,vallást Istennel meg Jézussal keverni...

Katolikusként ott hagytam a vallásokat,Nem Istent.Megértettem valamit...10.évig olaszországban életem,voltam Vatikánban,csúnya hely!

Ezen gondolkodjatok el.

,,A katolikus teologia védeni tudja az Egyház hitét,de nem mindig tudja védeni a katolikus hívek gyakorlatát,,

Életem Mekszikóba,indios emberekkel,mutata.Ők csak az Univerzummal komminikálnak,ateoknak értékeljūk,de hisznek Istenben,nem vallásban.

Ateo szó alatt értem kell az Istenben nem hitelt.Durva.Pozítiv gondolkodással mentem tudja mégis magát...

Nyomjátok be Googelbe ,,Máglya és hit,,

Eligazit,mindent megmagyaráz.

A bibblia:sajnos a hamisat ismerjūk,igazi a Vatikánban tartják...

Mindezek ellenére az újtestamentuma nem érthető logikusan ha nem ismerjūk az ótestament...

Amit én szeretnék tudni,élek óta ezt kutatom...Miért a zsidó földjén szūletett Jézus?!Ott van valami...A zsidók vezetik anyagilag a világot...

Messiásra várnak?Mégis kemény vallást gyakorolnak...

Erre senki nem gondolt?

Van egy olyan verzió miszerint Jézús nem halt meg,az inlluminált család innen fejlödött stb...Lehet...A világot úralják...

Ezen nem gondolkodjatok?

Persze mindenek ellenére hiszek az Istenben.

Van.Vagy az Univerzúm ami fölöttūnk uralkodik

Valami működik,vallást eltekintve

A Bibblia is igazólja magát és csak jóra tanít.

Viszont;Vigyázzunk az okkult vallások vagy filozofiára...Innen mágia...Fehér vagy fekete...Mágia.

A Buddha csak filozófia lehet,vallásként mágia..

A Teoizmus,Joga stb.mágia.

A meditációt addig kell használni míg magunkban nézūnk,amikor kiszállunk a testūnkből,átesūnk a mások oldalra,ami nagyon veszélyes.Reinkarnáció;két világ között maradhatunk,megbolondultan térūnk vissza stb..

Nem szeretnélek titeket sem kioktatni sem befolyásolni.

Megosztottam a tapasztalatomat.

Būszkén mondom nektek ha Istenbe hisztek kivéd azaz nem enged be hozzátok sem átkot sem fekete máglyát.Ahhoz alacsony rezgésűnek kell lenni..

Anno megéltem azt is,ezért elindultam és megkerestem magamnak a jóbb útat..

A végén még nem vagyok...

2018. febr. 20. 05:31
 37/37 BENI BLANKA válasza:
Valamit elfelejtettem.A keleti kúltùra tabú legyen,nagyon veszélyes,legyen példa az hogy kontrollálja a keleti sportokat,söt eggyek.Befolyást gyakorolni fekete mágia,cserében a családodat kéri egy napon.Példa:Bruce Lee.Nem beleszūletett személy egy másik ember.Szinészként ismert Steven Segal.Magánéletben nagyon agresszív.Példák legyenek.Ha elolvassátok a Mágia és Hitet,nagyon korrekt módón mindent elmagyaráz.Ne keressetek egyiptomi meg stb.okkult dolgokat.A görök kulturában is több Istent imádtak. Egy van!
2018. febr. 20. 05:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!