Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez milyen reakció volt,...

Ez milyen reakció volt, helyén kezeltem? Másokat miért irritál túlságosan?

Figyelt kérdés
a családom csak elméletben vallásos, reformátusnak keresztelve mindenki de egyedül a hatvanas édesapám tartja fontosnak hogy eljárjon ünnepek alkalmával templomba. vidéki kisvárosban élünk, és én mindig féltem pl. a jehova tanúitól amiket olvastam mindenfelé hogy mennyire erőszakosak, nyomulósak stb. nemrég személyesen tapasztaltam meg. egyedül voltam itthon, és csengetett egy bácsika, kimentem megkérdezni miben segíthetek, ő pedig mondta hogy "Krisztus királyságát hirdeti" én ezek után csak annyit mondtam hogy köszönjük de megvan a saját vallásunk -nem tudom miért pont így fejeztem ki magam, igaz személy szerint nem vagyok ateista de a kereszténységhez semmi köze a gondolataimnak ezzel kapcsolatban- majd azzal a lendülettel már zártam is be a kaput és jöttem be. a bácsika nem szólt semmit. komolyan egyesek ezt reagálják néha túl? először kerültem ilyen helyzetbe de azt sem érdekelt volna ha kiabál utánam vagy valami, besétálok ugyanúgy, nem foglalkozom vele aztán majd elmegy, rájön hogy nem érdekel a térítése. látom rengeteg embert mennyire negatívan érint leállnak veszekedni vitatkozni ilyenekkel pedig annyira egyértelmű hogy csak rájuk kell hagyni a saját nézetüket
2017. dec. 28. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Megfelelő reakció volt.Ezeket az embereket nem szabad komolyan venni. Ha valaki képes vadidegenekhez becsöngetni azért, hogy térítsen, az nem teljesen normális. Rájuk pedig kár az energiát pazarolni, nem vitapartnerek. Engem speciel azért irritálnak, mert megzavarnak a saját tevékenységemben csak azért, hogy rámtukmálják az ő akaratukat.
2017. dec. 28. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:
19%

Ha teljes erőddel nekiszaladsz egy elefántnak,az talán észreveszi,hogy megérkeztél,de ha ezt teszed egy struccal,az már zokon veszi.

Azok az emberek élik meg mérhetetlen felháborodással a JT,vagy mormon házalók próbálkozásait,akiknek labilis világnézetük van.

2017. dec. 28. 20:45
 3/4 anonim ***** válasza:
62%
Mert kisvárosban laksz, ahol kevés a jehovás. Majd ha hetente becsöngetnek, térjünk vissza rájuk.
2017. dec. 28. 20:48
 4/4 Blaster123 ***** válasza:
84%

Havonta 1x nálam is csenget egy jehovás vagy mormon-

Legelsővel leálltam beszélgetni (eléggé elítélem nézetüket, de normális beszélgetés volt). Azóta csak szimplán benyögöm "Nem érdekel köszönöm" vagy valami orc köszönés.

De megértem azokat is akik leállnak velük veszekedni, engem sem érdekel milyen játékkal játszanak az emberek a saját lakásukban, de azt ne vigyék a publikus helyekre, főleg ne hozzák saját lakásomhoz játékukat, hogy azzal játszak.

2017. dec. 29. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!