Mi ez, hogy Jób könyvében Isten eldumálgat az ördöggel, sőt még rábólint gonosz szándékára?
Isten az embert elvileg szereti, mégis erőfeszítéseket kell tennünk, hogy "beszélgetni" tudjunk Istennel. Az ördög Isten ellensége, aztán lazán eltársalog vele, ahogy emberrel nem szokott társalogni. Végülis megdumálják az ördög egy rossz szándékát, és még engedélyt is kap rá az ördög. Pedig az ördög Isten ellensége, szóba se kéne állnia vele Istennek. Ekkora zavar lenne Isten fejében arról, hogy kit szeret, kit nem?
Nyilván nem teljesen kizárt, hogy emberrel is "eltársalogjon" így Isten, de nem ez a jellemző. Például nagyon tiszta lelkű gyerekeknek megjelenik tegyük fel Jézus személyesen. Alapból elfordul Isten a bűnös embertől, akit szeret, nincs vele kapcsolata, épp az ördög miatt is. Az ördöggel meg, ezek szerint egész jó kis kapcsolatot tart fenn. Hogy is van ez?
Isten épp a bűnnel és az ördögi dolgokkal nem vállal közösséget. Akinek ilyenek vannak az életében, az nem lehet közösségben Istennel, amíg ezeket le nem teszi. Az ördögi dolgok pont az ördögnél vannak jelen a leginkább. Hogyhogy Isten az ördöggel mégis kapcsolatot tart(ott) fent?
Mellesleg ahol az ördög Isten jelenlétét érzékeli, ott nem érzi jól magát és elmegy onnan.
Ha Isten és az ördög kommunikálnak, az csak olyasmi lehetne, hogy Isten ilyesmit mond, hogy "távozz el tőlem!"
"Hogyhogy Isten az ördöggel mégis kapcsolatot tart(ott) fent? "
Az ördög előtt Ádámé volt a Föld és az Istenfi cím, de Ádám azzal, hogy hitt a kígyónak, átjátszotta ezeket a sátánnak, így lett a sátán evilág istene az ember helyett (először Ádám helyett, de ugye Ádámmal mind örököltük volna a címet).
Mivel Isten nem csaló, így a sátánnak Jézusig "bejárás volt Isten színe elé, mint a Föld Istene. Amikor eljött az Úr Jézus, legyőzte a sátánt és megfosztotta a címeitől. Mi történ, mikor Jézus miatt az Atya megdicsőült? Azonnal kihajították sátánt a Mennyből, mert már nem volt joga ott tartózkodni Jézus miatt.
János
12,28 Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Szózat jöve azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem.
12,29 A sokaság azért, a mely ott állt és hallotta vala, azt mondá, hogy mennydörgött; mások mondának: Angyal szólt néki.
12,30 Felele Jézus és monda: Nem én érettem lőn e szó, hanem ti érettetek.
12,31 Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme:
Jézusé tehát minden hatalom. A sátán jogfosztott lett:
Máté
28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: [rész 11,27. Eféz. 1,20- 22.] Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Ha nem tekintjük abszolút igazságnak a Bibliát, hanem vitázunk vele, mindig mellé fogunk nyúlni. Ha igaznak tartjuk a Bibliát, rengeteg dolog meg fog világosodni előttünk idővel
Isten nemcsak elméletileg szereti az embereket, de a gyakorlatban is, ha keresztény volnál biztosan tudnád. Engem a tenyerén hordoz. Megtérésem előtt soha sem voltam olyan kiegyensúlyozott, nyugodt, elégedett, mint most. Soha sem éreztem magam nagyobb biztonságban, mint most. Egyáltalán nem kell nagy erőfeszítéseket tennünk, hogy beszélgethessünk a Teremtővel, egy ima elmondása után még senkinek nem lett izomláza vagy nem lett kimerült, fáradt. Veled is szeretne eltársalogni, eldumálgatni, ha hagynád. Tudod, Ő téged is szeretne megmenteni a második haláltól, veled is szeretne közösségben lenni majd az örökkévalóságban, úgy ahogyan eredetileg tervezte.
Jézus egyszer járt itt a földön, semmilyen tisztalelkű gyereknek nem jelenik meg. Egyszer majd visszajön, nem tudjuk mikor, de nagyon várjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!