Jehova tanúi mit használnak többet az Őrtorony újságot vagy a Bibliát? (még akkor is ha az Ú. V. F)
Hogy miért is fogalmazódott meg bennem ez a kérdés?
A válasz itt található!
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"Egy biztos, az Őrtorony folyóiratot annyira kipellengérezik itt némelyek, mint ha az Biblia helyettesítő lenne."
15. kommentben található az idézett mondat!
"Az Őrtorony folyóiratot mondjuk heti kétszer veszem kézbe (és az közben is használom a Bibliát), a Szentírást pedig minden nap."
Tehát csak a gyülekezeti alkalmakon veszed kézbe az Őrtorony folyóiratot?
Ha így teszel akkor az azt jelenti hogy nem készülsz fel az alkalmakra. Fel kell e készülni a szervezet szerint a gyülekezeti Őrtorony tanulmányozásra?
"A Biblia rendszeres olvasására buzdít a szervezet is, szóval valószínűleg mások is így csinálják, de bevallom: nem ellenőrizök mindenkit (senkit), így tényként nem mondhatom, hogy minden Tanú a Bibliát használja többször."
Ez miatt ne aggódj a szervezet igyekszik ezt kézben tartani!
Hiszen nem is lett említve sem a részedről sem az én részemről az Őrtorony szervezet által kiadott többi irodalom.
Könyvek ,traktátusok ,füzetek ,ott a másik újság az Ébredjetek ,A Mi Krilyáság szolgálatunk , a hivatalos weboldalon található kép és hanganyagok ,ebbe beleértendő a JW Broadcasting is ,stb.
Tehát ne feledjük azt sem hogy nem csak az Őrtorony kiadványt olvassák a tanúk hanem heti rendszerességgel az egyik könyvet is. És ugye vannak olyanok akik már otthon felkészülnek a gyülekezeti összejövetelre. Mindehhez hozzá jön az hogy folyamatosan ismétlik ezeket a "tanításokat"!
Az ismétlésre tudok neked bizonyítékot is mutatni.
Üm... Őrtorony-tanulmányozás heti egyszer van. Ha heti kétszer veszem kézbe (mármint olvasom) az Őrtornyot (Őrtorony-tanulmányozáskor használt folyóiratot), akkor abból az egyik a felkészülés.
+ a terjesztésre szántat is elolvasom (ez kéthavonta egyszer jelenik meg, 2018-tól ritkábban). Ennek szintén Őrtorony a neve, de nem számoltam bele az átlagba.
A felkészülés ajánlva van az összejövetelekre, igen.
Egyébként minden egyes általad említett kiadvány olvasása/hallgatása közben használva van a Biblia. Természetesen igaz, hogy sok kiadványunk van. De nem egészen világos, miért hoztad fel ezt. 'Kézben tartják a Biblia olvasását'? Nem tiszta számomra, hogy érted, de nem is tartozik a kérdésedhez.
Mindenesetre a kérdés már megválaszolásra került: minden kiadvány olvasása közben használjuk a Bibliát, és azt olvassuk önmagában is, szóval határozottan többet használjuk a Bibliát, mint bármely kiadványunkat (de még mindig igaz, hogy nem ellenőriztem senkit, csupán ez a valószínű a legtöbbünk esetében).
"Üm... Őrtorony-tanulmányozás heti egyszer van. Ha heti kétszer veszem kézbe (mármint olvasom) az Őrtornyot (Őrtorony-tanulmányozáskor használt folyóiratot), akkor abból az egyik a felkészülés."
Tévedtem. Azt gondoltam hogy a nyílvonáságnak szánt Őrtornyot is tanulmányozzák valamelyik alkalmon.
"+ a terjesztésre szántat is elolvasom (ez kéthavonta egyszer jelenik meg, 2018-tól ritkábban). Ennek szintén Őrtorony a neve, de nem számoltam bele az átlagba."
És miért nem?
"De nem egészen világos, miért hoztad fel ezt. 'Kézben tartják a Biblia olvasását'? Nem tiszta számomra, hogy érted, de nem is tartozik a kérdésedhez."
Igaz hogy nem tartozik a kérdéshez de eltekintek tőle. Hogyan is értem hogy kézben tartják a "Biblia olvasását"!
Felhozok egy konkrét példát!
"Nem kerüljük azokat, akik valamikor megkeresztelkedtek Jehova Tanúiként, de már nem prédikálnak másoknak, és talán már nem is ápolnak kapcsolatot velünk. Sőt, felkeressük őket, és megpróbáljuk újra felébreszteni a lelkesedésüket."
Ez egy nyilvánvaló ellentmondás a gyakorlattal szemben! Mert a gyakorlatban ez úgy néz ki hogy még köszöni sem köszönnek azoknak akik valamikor megkeresztelkedett Jehova tanúi voltak! Nem hogy felkeressék őket és még beszéljenek is velük. A gyakorlatban ez úgy néz ki hogy amennyiben a "valamikor megkeresztelkedett Jehova tanúja" visszatér a gyülekezetben akkor éppen még leülhet de senki nem fog hozzá szólni és beszélgetni vele. Én egyszer leültem egy ilyen ember mellé és meg is szólítottam.
Van egy megfogalmazás a nyilvánosságnak és van egy szabályrendszer az aktív tanúknak. És van a Bibliában olvasható gyakorlat!
"Mindenesetre a kérdés már megválaszolásra került: minden kiadvány olvasása közben használjuk a Bibliát, és azt olvassuk önmagában is, szóval határozottan többet használjuk a Bibliát, mint bármely kiadványunkat..."
Igen több válasz is érkezett a kérdésre. Hogy határozottan többet használnátok a Bibliát az számomra kérdéses. Hogy vannak kivételek akik jóval többször használják a bibliát mint az Őrtornyos irodalmakat ,azt elhiszem!
Kb. 2,125, ha beleszámolom. Nem akartam tizedesekkel dolgozni. Még mindig lehetne pontosítani, és akkor kevesebb lenne egyébként, de hagyjuk a matematikát:D
Nem olvastam bele a cikkbe, amit linkeltél (mert már este van), de az idézett rész alapján úgy gondolom, hogy ez azokról szól, akik úgymond leállnak, lelassulnak a hitben. Nem hagyják el maguktól a vallást ("hitehagyottak"), és nem is lettek kiközösítve ("kiközösítettek") valamilyen súlyos bűn miatt (pl. paráznaság). Ezekkel (amennyire jól tudom, bár viszonylag új vagyok) nem lehet tartani a kapcsolatot.
Ha jól értettem, arra utaltál, hogy ennek nincs bibliai alapja, de ezt szeretném megcáfolni - 1Korintusz 5:9-13; 2János 9,10. (Ha rosszul értettem, elnézésedet kérem!)
Akikről viszont ez a cikk szól, gondolom, nem kiközösítettek és nem is hitehagyottak, hanem csupán legyengültek a hitben. És őket tényleg próbáljuk felkeresni. Ösztönözve vagyunk rá, hogy ezt tegyük.
A válaszod utolsó részére írt válaszom:
Nem mutattam fel konkrét statisztikai adatokat, szóval nem is várhatom el, hogy ne legyen számodra kérdéses :D Egyikünknek sincsenek bizonyítékai erre, ezért kár lenne vitatkozni.
Valószínűleg nem fogok több választ írni ez a kérdés alatt.
További szép estét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!