Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy minden...

Tgt kérdése:

Miért van az, hogy minden vallás a szexre kattan rá?

Figyelt kérdés

2017. aug. 22. 18:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:

21-es!

Azért láthatod a hozzászólásokból, hogy a bibliai szövegek igencsak meghatározzá a hívők szexhez való viszonyát.

2017. aug. 23. 12:13
 32/63 A kérdező kommentje:

János Gilján!

Nagyon megértem amit írtál, és örülök, hogy megtiszteltél a válaszoddal.

2017. aug. 23. 12:17
 33/63 A kérdező kommentje:
Azt továbbra sem értem, hogy ha két ember önként, mindkettejük örömére szexuális kapcsolatba lép egymással, az miért a test megalázása, fertő, mocsok, stb.
2017. aug. 23. 12:47
 34/63 anonim ***** válasza:
27%

#33, nem fertő, mocsok, de valóban megalázzák a saját és párjaik testét is. Például azok, akik a futó kalandokat keresik, kipróbálják a szexet sok emberrel. Ezzel megbecstelenítik a testüket, és kohasználják a párjukat, hogy "nekem csak szexre kellesz". Még akkor is, ha ez közös beleegyezés alapján történt. Isten valami sokkal többet, és méltóságteljesebb dolgot szán nekünk.

Különben meg tudományos kutatások bizonyítják, hogy átlagosan boldogabbak azok a házaspárok, akik az esküvő előtt nem szeretkeztek. Oké, az egyik itt kommentelő felhasználónak ezek szerint működik a dolog. :) Most sajnos nem találom a cikket, de keresem.

2017. aug. 23. 13:18
 35/63 János Gilján ***** válasza:
60%

30-as: Elfogadom, ha azt mondod, hogy beteg "promiszkuító" fiatal voltam, de kigyógyultam belőle. Az aktivitásom megmaradt, de már csak a feleségemmel élem meg. Nem "kidumálni" akartam magam, pusztán csak leírtam, hogy mik a tapasztalataim. Köszönöm a jókívánságaidat!

34-es: Simán el tudom képzelni, hogy vannak nálam boldogabb emberek, akik egyetlen partner mellett élik le az életüket. Én ebben nem kételkedem, csak mondom, hogy én 30 szexuális partner után is boldog tudok lenni. Azon fölösleges elmélkedni, hogy mi lett volna ha másképpen élem az életemet, de azt tudom, hogy amit tettem, azt 37 éves fejjel sem bántam meg, mert úgy hiszem, hogy minden tapasztalatom fontos volt ahhoz, hogy ma az lehessek, aki vagyok és akit szeretek magamban. :)

2017. aug. 23. 13:25
 36/63 anonim ***** válasza:
25%

Úgysem érted kérdező, mit akadékoskodsz. Baromira rühellem már az ilyeneket, hogy kiírnak egy kérdést, mert nem tetszik nekik, hogy szerintük abban a vallásban őket be akarják rendszabályozni és hiába érkezik egy rakás értékes és jó válasz, egyszerűen nem képesek felfogni! Mintha le lenne zárva az agya, mert a szerinte tök normális ösztönszerű ürítés másba, mikor éppen rájön a kangörcs. Meg a szexuális tudás alapján választanak párt, aztán meg rínak, hogy már megint nem jött össze, a másik véglet meg mikor elhízik a nő, és ők meg szerintük jogosan mennek félre, mert hát muszáj jó nőbe ereszteni a felesleget.

Azzal szexelj, akivel akarsz! De hagyd ki ebből Istent és a kereszténységet.

2017. aug. 23. 14:57
 37/63 Darkmoon80 ***** válasza:
84%

"Különben meg tudományos kutatások bizonyítják, hogy átlagosan boldogabbak azok a házaspárok, akik az esküvő előtt nem szeretkeztek. "

Na erre hol akadtál rá?

Tudnál néhány ilyen cikket idézni, ahol ezt leírják?

2017. aug. 23. 15:49
 38/63 A kérdező kommentje:

Ne legyél dühös, 36-os. Értem én: ha valaki házasság előtt szexel, esetleg rövidebb

kapcsolatai vannak, akkor ő a hitetek szerint megalázza a testét, csak ürít, mint a budit használja

a másikat, stb.

Szóval ezt mondja a ti istenetek?

2017. aug. 23. 15:51
 39/63 Darkmoon80 ***** válasza:
72%
Ádámot és Évát vajon a Paradicsomban Isten adta össze? Létezett már akkor a házassági ceremónia? Ki volt a násznagy és kik voltak a tanúk?
2017. aug. 23. 15:51
 40/63 Darkmoon80 ***** válasza:
77%

Amúgy a SZEX -talán illene felismerni/beismerni- ÖRÖM szerzés!!!

Ha nem egy ostoba, durva fráter a partner, akkor bizony a KÖLCSÖNÖS öröm a célja. Azaz a JÓ Isten szemében az örömszerzés bűn, hacsak nem házasságon belül történik?

Hát akkor miért nem egynemű, és szűznemzéssel szaporodik az ember? El lehetne kerülni egy csomó félreértést.

2017. aug. 23. 15:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!