Miért van az, hogy minden vallás a szexre kattan rá?
A Biblia 99,9%-a nem a szexről szól. Az a két mondat frusztrál ennyire? Vagy talán nem is olvastad még, hanem ateista blogokon okosodunk?
Többi vallás passz
Leírom a példámat, ami sokaknál a "nemtetsző gomb" nyomkodását fogja indukálni, pedig pusztán a tapasztalataimról írok.
Én hozzávetőlegesen 30 lánnyal kerültem szexuális kapcsolatba az eddigi életem során és azt gondolom, hogy nekem szükség volt erre a sok tapasztalatra ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy pontosan mire, milyen párra van szükségem. Tovább megyek, soha semelyik lányra sem vártam többet egy hétnél. Aki szerelmes volt belém, vagy legalább vonzódott hozzám, azt MINDIG megkaptam 1 héten belül. 1-2 alkalmat leszámítva sosem pusztán a szex volt a célom, de mindig arra jöttem rá, hogy nem vagyok kompatibilis az adott lánykával, aztán mentem tovább.
Erre minden vallásos bólogathat, hogy elkárhozott lélekként magam vagyok a sátán csimborasszója, akinek esélye sincs normális életet kialakítani. Csakhogy 11 évvel ezelőtt megtaláltam a feleségemet, akivel azóta is szerelemben élek együtt és most lesz két éves a fiacskánk is.
Lehet azt gondolni, hogy csak szerencsém volt, vagy azt is, hogy hazudok. Mindenki azt gondol, amit akar, én viszont azt gondolom, hogy nekem a megfelelő pár megtalálásában pontosan az segített, hogy rászántam 12 évet és 30 lányt arra, hogy rájöjjek, pontosan mire van szükségem. Sikerült. :)
Jómagam 37 vagyok, a feleségem 34. Amikor összejöttünk, 26 voltam, ő pedig 23.
"Ha elvesztené a kezét és a lábát, ahogy írtad, az nem változtatna semmit az iránta érzett érzelmeimen. Miért változtatna? Nem is értem a kérdésedet..."
Gondolom azért kérdezte, mert a leírásod alapján a jó kapcsolat egyetlen ismérve nálad a jó szex...
"Egy szóval sem mondtam, hogy a jó kapcsolat egyetlen ismérve a szex. "
Mondani nem mondtad, de írtad, ráadásul ezzel akartál provokálni minket:
"Én hozzávetőlegesen 30 lánnyal kerültem szexuális kapcsolatba az eddigi életem során és azt gondolom, hogy nekem szükség volt erre a sok tapasztalatra ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy pontosan mire, milyen párra van szükségem. "
Most ne kezd el kimosakodni, ez pont azt jelenti, amit írtam. Az is látszik, hogy a mostani párod alatt rájöttél, hogy más is számít, sőt, fontosabb, tehát kvázi ebben egyetértesz már a Bibliával
Oké, akkor tisztázzuk. Úgy gondolom, hogy a szexualitás minősége egy igen fontos pontja egy párkapcsolatnak, éppen ezért igyekszem a feleségemmel mélyíteni ilyen téren is a közöttünk élő összhangot. Úgy hisszük, hogy a magasabb minőségű szexuális tapasztalatok hozzásegítik a kapcsolatot a magasabb minőségű összhang megéléséhez a mindennapokban.
Ugyanakkor természetesen a szex az csak szex. Ha a párom valamiért alkalmatlanná válna a szexualitás folytatására, akkor elfogadnám, hogy erről le kell mondanom és továbbra is ő maradna a szerelmem. Ha így vesszük, a szerelem erősebb, de a szex is fontos.
Én azért írtam, hogy 30 lánnyal voltam együtt, hogy érzékeltessem, ettől még nem dől össze a világ, és nem feltétlenül válik csapodárrá az, aki fiatalon ilyen életformát követ.
Lehet, hogy én vagyok a kivétel, ami erősíti a szabályt, de a 11 év után is virágzó párkapcsolatom az imádott feleségemmel engem igazol. Nekem hozzáadott a világképemhez a sok lány, akivel kapcsolódtam, mert ők segítettek hozzá, hogy megtalálhassam a feleségemet.
Egyetértek #28-assal.
Egyrészről a kérdezőnek az álláspontját is el kell fogadni, ugyanakkor nem lehet kijelenteni, hogy egyik vagy másik verzió a jobb.
Őseinknél is bőven volt kicsapongás, a legtöbb lány és pasi nem szűzen ment férjhez. Ha más nem, gondoljatok az ókorban használt védekezési/óvszer megoldásokra... Ezzel az erővel kb az eddig élt emberek 99.99%-a a "pokolra" került.
Ez egy olyan kérdéskör, amire nem lehet itt válaszolni, hanem néhány napos filozófiai tábort kellene szervezni.
Szóval mindenki élje úgy az életét ahogy boldog tud lenni, amíg másnak ezzel nem okoz rosszat. :) A vallásos és szexet is szerető embereknél pedig (kereszténység esetében legalábbis) ott van a bűnbocsánat intézménye.
Ok, kidumáltad, de elsőre akkor sem ezt írtad, de már írtam, nem ismétlem önmagam. Különben is a magánügyed + a te életed te tudod jobban, nem én. Zárom
"nem feltétlenül válik csapodárrá az, aki fiatalon ilyen életformát követ"
Azért egy pszichiátert kérdezz meg a promiszkuitás nevű pszichés betegségről!
Minden jót, sok egészséget a családodnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!