Főleg adventistáktól kérdezném: miért csak és kizárólag Jézus Krisztus válthatta meg a világot? Miért nem a Szent Lélek, vagy egy bűntelen kerub, esetleg valaki más?
21.Hsz!
Abból,hogy Isten Fia által jött létre Földünk élővilága,még nem következik,hogy neki kellett megváltani a világot.
Mivel Ő a szeretet,és igazságosság,ezt eredményezte,de ezek nélkül nem következne megváltása.
A #18-asra tökéletes válasz a #21-es...
#20-as nagyon okos emberektől tanul...Krisztustól jobb volna...
#21-es, van egy szép magyar közmondás...ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
El kellene mélyen gondolkodni a segítő szándékkal leírt dolgokon...
Köszönjük, kérdező, elgondolkodunk, bár a mi erőlködéseinket te semmibe veszed, elég érdekes ez a párbeszéd.
"A #18-asra tökéletes válasz a #21-es..."
Nagy az összhang a 21-essel, szinte azonosság...
Noha a #18-ban nem volt kérdés, csak állítás, mégis "tökélestes válasz" érkezett rá.
Itt sincs kérdés, nem kell válasz. Jó éjt mindenkinek!
Kérdező miért kérdezted privátban Pétertöl ha tudtad rá a válasz?
Avagy megleckézteték az adventisták egy párszor az emberi kigondolásodat és tévhitedet és így akartad magadat önigazultnak látni hogy szaván fogod az adventistát.
Probáltál válaszolni az agyafurt kérdésedre önigazultan 5 szbóbol de meg se közzelitetted a mélységét a válasznak.
Egy szó a válasz rá és nem öt és ez az egy szó hatalmas mélységeket és és isteni jellemvonásokat tartalmaz
MÉLTÓ
hogy miért csak Jézus?
Mert Ő az Igazság, az út és az élet és ezek ellen irányult a lázadás a menyben és a földön is az embernél.
Sziasztok!
Maradjunk inkább abban, hogy nem akartam válaszolni, és ezt meg is írtam a kérdezőnek privát üzenetben, mert tudtam, hogy teljesen mindegy mit válaszolok - amint ez ki is derült - úgy is bele fog kötni, mert ez volt a célja.
Mindenki vonja le a tanulságot ebből.
Üdv. Péter
Kedves *Genezis*
Kérdező miért kérdezted privátban Pétertöl ha tudtad rá a válasz?
-azért mert nem akartam kényelmetlen helyzetbe hozni a nyilvánosság előtt ha véletlenül nem tudja a választ...
Probáltál válaszolni az agyafurt kérdésedre önigazultan 5 szbóbol de meg se közzelitetted a mélységét a válasznak.
-nem értem miért agyafúrt az a kérdés amely Krisztus megváltó tevékenységének egyik sarkalatos pontja...
Kedves Péter
"...tudtam, hogy teljesen mindegy mit válaszolok - amint ez ki is derült - úgy is bele fog kötni, mert ez volt a célja."
-szerintem nem kötöttem bele a válaszodba csak leírtam a hitem szerint helyes választ, úgy gondolom nem is sértő stílusban...
-az pedig hogy azért nem válaszolsz egy Krisztusról neked feltett kérdésre mert előre feltételezel valamit, bibliaoktatóhoz méltatlan hozzáállás. A fórumon általában vélemények ütköznek...
-Biztos vagyok benne hogy Pál apostolnak is feltettek kényes, provokatív kérdéseket mégis válaszolt, hirdette a Krisztust nem törődve azzal ki mit gondol...
Úgy gondolom a további vitáknak semmi értelme, ezért talán be is fejezhetjük a vagdalkozást...
Mindenki szürje le magában a következtetéseit és épüljön a Krisztusban...
Áldjon mindenkit az Isten
Kedves Kérdező,
Nem tudom, hogy Péter piszkálásáért született-e ez a kérdés, vagy valóban érdekel, de a többiekért is válaszolok rá. (Bár nem vagyok adventista.)
Jézus Krisztus az Isten megtestesülése. Miért nem egy angyal, vagy valami szent illető váltotta meg a világot? - Azért mert a Passió értelme nem csupán a váltságáldozat volt, hanem végleges válasz a Sátán Isten-ellenes vádjaira. Ezt Madách is, Goethe is nagyon jól feldolgozták. Most nagyon antropomorf módon fogok magyarázni, de ne felejtsük el, hogy szellemi dolgokról van szó, messze-messze a mi intellektuális szintünk felett...
A Sátán, miután lebukott, bizonyítani akarta igazát az Istennek, miszerint élhetetlen az Ő Törvénye, mert ha csak ő is bukott le mondjuk az angyalok közül, akkor is már megkérdőjelezhető a Törvény jogosultsága. Íme ezután megtörtént Ádám és Éva bukása, majd ezt követte sok elbukás, nem-elbukás, mígnem megszületett az első (Szentírás által kiemelt) válasz: Jób története. Jóbot a Sátán teljesen tönkreteszi, a végletekig próbára teszi, hogy meddig tart ki Isten mellett. Jób elbukott volna, ha Isten nem lép közbe a beszélgetésben, és meg nem érteti Jóbbal, hogy az egész létezés Őbenne történik ezért nem tartozik magyarázattal senki felé. Ám ez a Sátánt nem hallgattatta el. Hanem Istennek magának kellett tökéletes emberré válnia, hogy bizonyítsa, Ő maga képes élni a saját törvényében, s az emberi testben anélkül, hogy a Sátán elbuktathatná.
Ezért tökéletes emberré vált: nem Szentlélek volt Jézus lelke, sem az Atya szelleme... hanem teremtett egy emberi lelket, amely tökéletes "kicsinyítése"/"tükörképe"/"kivetülése" Önmagának, majd egy emberi testet is egy anyától, és így átélvén a magzati lét, az emberi lét és a Passió minden szenvedését és kísértését, az életszentség megőrzése által elhallgattatta a Sátánt, és még a Pokol kulcsait is elnyerte tőle.
Értitek hát? Ezért az Istennek kellett megtestesülnie, mert így a Sátánnak többé egy szava sem lehet a Törvény ellen, mert maga az Isten is emberi testben képes volt teljesíteni azt.
(De persze ez a Megváltás lényegének csak egy ici-pici részlete.)
Szervusz!
Mert egyetlen emberi leszármazott sem tehette volna meg ezt, mivel mindannyian tökéletlenek vagyunk. Ádám és Éva tökéletesek voltak amikor elveszitették Isten kegyét. Ezért ugyan ugy csak egy tökéletes ember válthatta meg az emberiséget. Ezért kellett Jézusnak megszületnie emberi testben. Üdv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!