Ateisták, ti mit gondoltok a Bibliáról?
helló
én nem vagyok semmilyen egyházi tag, de ateista sem vagyok, viszont válaszolnék, ha lehet.
A modern felfogású ember számára egyértelműen mesekönyv a Biblia, de telis-tele tanulságokkal, amiket szemügyre kéne venni. Nem szó szerint kell értelmezni, eléggé hülyén nézne ki a dolog, ha minden egyes szó igaz lenne, azt hiszem hanyatt dobnám magam én is.
üdv
25/F
Ez megközelítés kérdése. Természetesen olvastam részleteket, nem is keveset, de számomra a Biblia csak egy könyv, amit emberek írtak régen embereknek. Nem hordoz különösebb jelentést, max erkölcsi értékeket és érdekes történeteket.
Plusz nézem az Odaátot, amiben elég nagy jelentősége van, de ott is inkább úgy veszem, mint egy "karaktert" nem mint a Szent Bibliát....
Én csak csodálkozni tudok azon, hogy vannak akik el is tudják hinni azt a sok baromságot ami a könyvbe le van írva.
A mezei keresztényekkel nincs is bajom, ők nem olvasták a Bibliát vagy ha olvasták, akkor felületesen, a fundamentalista keresztényekkel van bajom .. hagyjuk is..
A Biblia az egyik ásó, ami segít egy ideje ásni az emberiség sírgödrét.
Legalábbis mindaz, ami rá épül, élén a Pápával, mindenképpen (gondolok itt a túlnépesedésÉRT vívott harcukban, mondván, a "gyermek isten ajándéka", senki ne merjen védekezni, mert nem tetszik istennek, nem baj, ha 20 milliárdan is leszünk, és összeomlik miattunk az ökoszisztéma).
Tovább nem folytatom, nem akarok sokat *-ozni...
25F
Robert Merle a Malevilben valami olyasmit ad egy szereplője szájába, hogy "Forgasd a Bibliát, ha nem a vallásossága, akkor a bölcsessége miatt"
Ahogy ezt itt már többen is leírták, ez mitológia, vagy ha úgy tetszik mese, és én sem tudok rá úgy tekinteni, mint tények leírására. Sok bölcs gondolat van benne de rengeteg zavarba ejtő ellentmondás is, és azt hiszem ez az oka annak, hogy mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja.
De ami az én szememben leginkább aláássa a hitelét, az a történelmi tény, hogy amit manapság forgatnak, az már egy kozmetikázott változat, amit megnyirbáltak a kereszténység érdekeinek megfelelően. Érdekelne, mi lehetett a "kitépett" oldalakon.
kedves 11:24!
Ha akarsz utána járhatsz mi volt a "kitépett" oldalakon.
Tudok segítséget adni, amivel magadtól is kitalálhatod, és értelmezheted helyesen a Bibliát, de az összes többi vallást is. Ha érdekel jelezz.
üdv
25/f
Tán az emberiség egyik leghitelesebb történelmi könyve hisz a Krisztus előtti korról vajmi kevés írásos emlék maradt ránk. Vagy ha maradt is és valaki felismerte milyen érték is az utókor számára(alexandriai könyvtár, Nagy Sándor) mégsem maradt mostanra semmi belőle.
Valóban a sorokból ki kell hámozni mi a valós történet és mi a fikció. Érdekes látni, hogyan gondolkodhatott az ókor embere bármilyen természeti katasztrófáról.
Mely számunkra fizikailag materiálisan megmagyarázható milyen félelmet keltő eseményként élte meg. Jézus létezéséről sincs kétség koránál előrébb járó gondolkodójáról van szó akit az akkori társadalom nem ért meg és kiközösít, sőt üldöz. Mint a történelem során még hány művészt, tudóst, költőt a saját világa kit később felmagasztal. Biblia kicsit utólag! túlértékeli személyiségét és félremagyarázza tanait, hisz a történet beszéddel terjed tár pár száz évig mire leíródott és megfogalmazódott mai formájában. A biblia egy mondák könyve történelmünkről kinek mese, kinek valóság.
elpazarolt fa
ha nagyon rosz helyzetben vagyok wc-papira is alkalmas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!