Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Továbbra is legyen kötelező a...

Továbbra is legyen kötelező a hit- és erkölcstan?

Figyelt kérdés
2017. jún. 6. 13:13
1 2
 11/15 anonim válasza:
58%
Borzalmas dolog. Nekem volt általánosban(középiskolás vagyok) és ránk erőltették azt a heti 2 óra pluszt ..és kötelező volt hiába volt osztálytársam aki ateista és a szülei nem akarták(én magam zsidó vagyok) akkor is lenyomták a torkodon. Ez nem iskolába való aki vallásos az menyen templomba aki meg nem v más a vallása azt hadják a pics*ba békén ezzel
2017. jún. 6. 20:45
 12/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek a válaszát nagyon szépen​ köszönöm.
2017. jún. 6. 20:59
 13/15 Darkmoon80 ***** válasza:
74%

"

A válasz attól függ,hogy milyen utókort akarunk.

Ha erkölcstelen,tolvaj,erőszakos,egoista utókort,akkor felesleges.

"

Hmmm, valóban?????

"Az elborzasztó adatokat tartalmazó dokumentumot hétfőn hozta nyilvánosságra a gyerekbántalmazás elleni hatóságok működését vizsgáló bizottság. Egyes egyházkerületekben a 15 százaléknál is nagyobb volt az állítólagos szexuális bűnözők aránya a katolikus papok között. De az istenes Szent János alapította Irgalmasok közösségben a 40 százalékot is elérte a gyerekmolesztálással gyanúsított papok aránya."

[link]

2017. jún. 7. 12:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Különben nagymamám, aki a 2. vh idején csitri volt, mesélte, hogy apácáknál tanult és igen kegyetlenül bántak velük. A pap agyba főbe verte azokat, akik eltévesztették valamelyik szent nevét, kaptak a nádpálcával.

Az apácák is kegyetlenek voltak, nem volt elég a sima térdepeltetés, kukoricát szórtak alájuk, hogy jobban fájjon.

Egyszer a főnővér azzal riogatta a gyerekeket, hogy:' az oroszoknak szarvuk van', csak hát ugye a fronton úgy alakult a helyzet, hogy később személyesen is meg lehetett erről az állításról győződni. Riadtan leste a kis butuska nagymutter, mert hát az volt, hülyítették eleget szegényeket, de aztán rá kellett döbbennie, hogy 'nincs is ezeknek szarvuk', ezzel aztán az is leesett neki, hogy minden hazugság volt, amikkel etették őket, lényegében a családnak ezen ágában azóta sincs egyetlen vallásos sem, pedig már nekem is van öt unokám.

Még szerencse, hogy tilos a testi fenyítés mostanában, mert évszázadokon keresztül szadista papok kínozták a nebulókat tanítás ürügyén és ma is megtennék, ha lehetne.

2017. jún. 7. 13:50
 15/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek​ a válaszát nagyon szépen köszönöm
2017. jún. 7. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!