Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vannak olyan emberek, akik...

Vannak olyan emberek, akik egyáltalán semmiben se hisznek?

Figyelt kérdés
Nem hisznek semmilyen istenség létezésében, se a túlvilágban, se a reinkarnációban, se a sorsban, de olyan dolgokban se, mint a horoszkóp. Egyáltalán semmiben, ami egy kicsit is spirituális jellegű. Olyan "hiszem, ha látom és meg tudom érinteni" hozzáállású emberek.
2017. máj. 18. 13:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
8%

"Igen. A tudomány emberei"

Kik a tudomány emberei? Akik nem hisznek a természetfelettiben

Kik nem hisznek a természetfelettiben? A tudomány emberei

Szokásos ateista körkörös érvelés. Ráadásul sok természettudós hisz az ID-ben, a Bibliában, stb ...

Olyan nincs, hogy valaki nem hisz semmiben. Valaki a materializmusban hisz, van aki a természetfelettiben, de ez utóbbi természetesen nem utasítja el a természettudományokat. pl. nem tagadja, hogy s=v*t

Van aki a természettudományokban hisz, ahogyan valaki írta is:

"Az ateistáknak nem feladatuk aktuális fizikai kutatásokat részletesen ismerniük. Ha megkérdezik miért hiszed el a nagy bummot és hasonlókat, neked mindössze annyit kell válaszolnod, hogy mert a fizikusok azt mondják. "

Tehát nem ellenőrzik pl. a törzsfejlődést, hanem bemondásra elhiszik ...

Tehát hisznek ebben.

2017. máj. 19. 09:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát nem ellenőrzik pl. a törzsfejlődést, hanem bemondásra elhiszik ...

Tehát hisznek ebben."

Csak éppen a vallásosak is bemondásra elhiszik a tudomány dolgait, amíg nem mond ellent a vallásuknak. Az egy teljes következetlenség a részükről , hogy amíg meteorológiáról, vegyészetről vagy geofizikáról van szó, addig elfogadják a természettudományos megismerés módszereit, majd ugyanezeket a módszereket nem fogadja el őslénytannál és kozmológiánál.

2017. máj. 19. 10:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt valami téma, genetikáról szólt.

Azt találtam mondani, hogy végülis akár elHIHETEM amit mondanak, de míg nem győződök meg róla magamról is (kutatások útján ugye), addig ez pusztán egyfajta hit. Mert általam bölcsebbnek vélt emberek ezt mondják és miért ne hihetnék nekik...

Vagy elhiszem, hogy egyik vagy másik politikus jót akar tenni, és rá szavazok. A hitem alapján döntök.

Igaz, a kérdés inkább a természetfelettivel kapcsolatos hitről szólt, de nem annyira látom én ezt a kétfajta hitet különbözőnek.

Vagy ott van a "szerencse". Ha valaki erre hivatkozik, ez megint valamiféle hit egy megfoghatatlan dologban.

A híradó ugyanerre épül. Leadnak valamit, sokan látják, másnap beszélnek róla, tökmindegy, mi volt a valós belőle, az emberek elhiszik, mert többen is hallották.

Szóval nehezen tudnám elképzelni, hogy valaki semmiben sem hisz, azt simán, hogy ez a hite nem vallási (sors, túlvilágos, akármi) megközelítésű.

2017. máj. 20. 22:27
 14/15 anonim ***** válasza:
38%

Azért jelentősen különbözik az istenhit minden más hittől. Legfontosabb különbség a kétségbevonhatatlansága. Minden ember fenntartja a jogot a tévedésre például a politikai hitnél. Olyan nincs, hogy azt hiszem a Fidesz a legjobb választás és ez száz százalék. Már csak azért se mert a biztos hitet tudásnak hívják. Ha biztos benne, akkor már nem csak hiszi, hogy a Fidesz a legjobb, hanem tudja.

Ezzel szemben az istenhit annyira kétségbevonhatatlan, hogy még az Istenben való bizonyosság is a hitből van levezetve. Ha megkérdezzük a vallásosakat miért száz százalékosan biztos Isten léte, a válaszuk, hogy mert hisznek benne. Amennyiben ez ugyanolyan hit, mint a Fideszben való hit, úgy ez paradoxon.

2017. máj. 21. 00:58
 15/15 anonim ***** válasza:

Azt hiszem holnap esni fog az eső és ez biztos.

Ez nyilván paradoxon.

Ha az esőben való hitet és az Istenben való hitet hasonlónak tekintjük, akkor az istenhit a fenti mondattal jól szemléltethető, erre akartam kilyukadni.

2017. máj. 21. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!