Tényleg így van? Egy Jehova tanúja szerint prófécia van arra hogy több nő végzi a prédikálást mint férfi!
Melyik ez a prófécia és hol található?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
27. válasz!
40.Azért neveztem és nevezem mixernek az irásodat mert az igéket nem ott és ugy használod ahogy kell.
Amikor a szentszellemet Istené teszed ,nem oda tartozó biblia versekkel,nem kavarod az Isten szavát mixer-ként.
De kiforgatsz,hogy támadhass ,mert a támadás a védekezés neked.
Ahelyett a háromság ami a téma abbol mosakodnál ki.
Miért nem irsz a háromságod védelmére,ha igazad van?
Miért vádolsz hamisan?
Igaz ember nem ezt teszi.Ellenség-ként kezelsz nem pedig nézetkülönbség szerint.
1. Nem az én írásom volt.
2. Te már rengeteg igét kaptál amik a Szentháromság Bibliai alapját bizonyítják. Ha nem akarsz hinni benne, azt már akkor sem mondhatod hogy ne lenne Biblikus tanítás.
3. Ennyire nehezedre esik válaszolni? Te rengeteg igét kaptál, olyat viszont egyetlen egyet sem tudtál mutatni, ami Jézus angyalságára utalna.
Ez megintcsak arra utal hogy a Tanúk állítását nem lehet mivel alátámasztani, tehát nyilván a háromság az igaz.
39-es!
Ez vicces! Elképesztő hogy nem vetted észre. Én semmit nem írtam a háromságról. A névről írtam és arról amit te próféciának hiszel. A háromságról már jó ideje nincs is szó.
S ebben a felfogásban valóban egy "zöldségmix" amit írtam hiszen rossz kontextusban próbálod értelmezni.
"A halottakért való ima (mise)amit az Ószövetségben is és az Újszövetségben is Isten szava tilt."
Nem az imát tiltja Isten szava hanem azt hogy a halottakkal beszélgessenek úgymond! Kicsit pontatlanul fogalmazol de egyetértek.
"Sok ilyen alkalmazás van a háromságban amit mindenki másképpen értelmez és magyaráz."
Te vagy a szakértő! Én nem foglalkozok háromság értelmezéssel!
Kijelentem neked! Én nem foglalkozom háromság értelmezéssel!
El hiszen neked hogy így van csak engem ez nem érdekel így nem is foglalkozom vele.
"Meg az amikor az egyedüli igaz Istenből hármat csinálsz.János.17:3."
Akkor újra elmondom hogy rossz kontextusban vizsgálod azt amit írtam mert én nem a háromsággal foglalkoztam. Te vagy a szakértő biztos így van csak engem ez nem érdekel.
"Nem akarom tovább folytatni de a háromság tannak 70%-a hagyomány,ferdité,rosszul értelmezé,akaratbol/kényszerből csúsztatás ahoz,hogy ezt a sok kavalkádot megvédd."
Te vagy a szakértő, így van!
"Ez a sok irás ellenes állítások nem Isten akarata hanem az Ördögé."
Az Írás ellenes állítás az Ördögé. Egyetértek!
"Ezt Jézus is megmondta a Máté 24.hamis krisztusok jönnek."
Igen így van jönnek hamisak is. Én még példát is tudok neked mutatni!
https://www.youtube.com/watch?v=CK5VTm6296E
"Pál is megmondta"szakadás után hamis tanitok jönnek akik nem kedveznek a nyájnak"
Pál nem így mondta. Legalább pontosan idéznél ha már hivatkozol valakire!
"Azok akik a nemlétező háromságot hozzáteszik a bibliához és elveszik Isten nevét.Jel.22:18,19."
Korábban azt állítottad hogy a háromság szó nincs benne a Bibliában most akkor még is csak benne van? Döntsd már el hogy melyik. Mert ha nincs benne akkor nem tették hozzá ez logikus.
Isten nevét pedig az Őrtorony veszi el, illetve helyettesíti egy mű szóval és homályban tartja az igazi nevet. Ez a műszó ráadásul nyelvtanilag nőnemű amellett hogy értelmetlen.
S az Őrtorony nagyon is tisztában van azzal hogy mi isten igazi neve mert ott van a saját hivatalos honlapotokon is a JW.ORG-on. Csak egy kicsit keresgetni kell de nem nehéz megtalálni!
"De ez egy parányi az a sok kitaláció mellett ami még van.Mert ez láncreakció,mert ha egy hazugságot állitasz akkor az alátámasztása is hazugság."
Mint ahogyan azt a kb. 12 dolgot amit felhoztam azt sem lehet alátámasztani.
"A ti dolgotok,mert ha nem volnátok,nem lenne ki ellen harcolni és megvédeni Isten szavát."
Én köszönöm szépen hogy itt írsz de tényleg mert így nekem nyílik lehetőségem arra hogy leírjam miket hallgat el az Őrtorony az emberek elől. Lásd Isten neve. Ha nem írnál nem lenne rá lehetőségem szóval köszönöm szépen hogy írtál ezzel beteljesítve a küldetésedet és lehetőséget adva nekem. Hálás vagyok érte. Az hogy elolvasod az egy dolog de a lényeg az hogy mások is elolvassák azt amit írok és itt a dolog veleje!
"Igy teljesedik Jézus szava ami ellen meg kell védje az Ő népe Isten szavát."
Jézus szava ellene kell megvédenie magát Isten népének vagy mit akarsz itt írni mert ez teljesen érthetetlen. Fogalmazd meg újra mert nem tudom mit akarsz itt közölni!
43.Hát igen tudsz magas lóról beszélgetni,mint egy írástudó farizeus.
De Jézus is az Ő idejében elmarasztalta ahogy én is most tégedet.
"Hát igen tudsz magas lóról beszélgetni,mint egy írástudó farizeus."
Csakhogy Jézus olyan választ adott az írástudóknak hogy azok utána már nem szólaltak meg.
De te nem hogy hasonló választ nem írtál még csak hozzá sem tudtál szólni semmihez!
"De Jézus is az Ő idejében elmarasztalta ahogy én is most tégedet."
Elvagyok marasztalva általad. Ez a dolgokon semmit nem változtat. Továbbra is azt írom amit eddig írtam nem változott a gondolkozásom.
Ja, egyébként ez a 29%-os meg a 8%-os ugyanaz, meg van még legalább 1 felhasználója 20% körül, Edgar meg Búvár1 neveken fut.
Mostmár leesett, volt egy vitám még vele azokból az időkből amikor még látszottak a felhasználónevei, akkor még megpróbálta magát külön személyiségekként eladni, de végül mindegyikkel bebukott amikor saját válaszaiként utalgatott vissza a többi felhasználó kommentjeire...
De már akkoriban se hallgatott az észérvekre, hanem mint valami beakadt szalag, csak agyatlanul háromságozott meg Konstantin császározott folyton, akkor is ha egész másról folyt a szó. Nem érdemes vele foglalkozni, menthetetlen, és még büszke is rá, hogy az!
Igen nekem is volt egy ilyen megérzésem. A fogalmazása buktatta le. Azt nem tudja megváltoztatni. Ugyanolyan pocsékul ír minden egyes felhasználó alatt!
De valószínűleg én is beszéltem már vele más kérdéseknél. Én hanyagolom a háromságot. Van millió más dolog amit meg lehet kérdezni amit láthattad. És azt is láthattad milyen válaszok érkeztek a felvetésekre.
Illetve nem láthattad. :)
Számomra ez nem meglepő. Mert hiába van a tanúknak egy halom Őrtornyos irodalom online könyvtár meg más egyéb. Még sem tudnak válaszolni olyan kérdésekre amiket egy kicsit mélyebben megvizsgálunk. Persze van néhány téma amiben tényleg összeszedett és érthető válaszokat tudnak adni.
De nagyon sok esetben viszont kénytelenek visszavonulni mert megszégyenülnek azzal hogy el kellene ismerniük hogy bizony baj vagy az Őrtorony értelmezésével. De ilyenkor lép be a kiképzés mechanizmusa és elkezdődik a terelés vagy téma váltás, hallgatás, személyeskedés szinte bármi a beismerésen kívül. Mert az disszonanciát teremtene a fejükben és meghasonlanának s az nem lehetséges hogy a szervezet aminek hódolnak az ne tudna egy szellemi igényt kielégíteni. Az elképzelhetetlen számukra. De ha még is bekövetkezik a katasztrófa akkor visszatérnek a kiképzés nyújtotta "biztonságba". A szervezeti tanításhoz és akkor helyre áll a rend a fejekben.
Láthatod szegény 8% több felhasználóit csinált magának az oldalon, próbálja elhitetni másokkal hogy nincs egyedül de még saját magával is ellentmondásba kerül a figyelmetlensége miatt! Ugye figyelsz 8%-os mert neked is szól az amit most írtam?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!