Miért okolják Istent egyesek azért miszerint Ő a hibás hogy a Sátán Gonosz lett?
Írhatók kort és nemet is ha lehet! Református Újjászületett Isten hívő vagyok.
Engedjétek meg hogy ki fejezem a véleményem ezzel kapcsolatban!
Mindenkinek válaszát hálásan köszönöm!
Isten tökéletes természetéből adódóan és változhatatlan! Ő maga a Szeretet a Létezés Önmaga! Ezért mindent amit teremtett szűntelenul tökéletes! A Sátán csak feltételesen van fel ruházva a tökéletesség természettel ezért tudott meg változni.Annak ellenére hogy Isten tökéletes! De mi mind szabad akarattal rendelkezve változhatunk. Azért is tudott meg változni mert felvulakodott hogy milyen szépséggel rendelkezik háláját ki sem fejezve Istennek hogy milyen szép lett szeretetből meg köszönni neki! Nem! Ő el akarta söpörni Istent az Őt meg illető rangtol! Ő igy döntött saját magától értetődően! Ezért most a választásának a következményét éli meg! Nem akarta szolgálni ez van egyszerűen meg változott mint mi emberként Ő ezzel szemben Angyalkent változott meg! Velejéig romlott lett nincs semmiféle szó rá hogy mennyire az ha Isten nem tartaná féken Őt elpusztulna minden és mindenki szó szerint. Hálát adhatunk és adhattok Istennek hogy vigyáz ránk és mert nem kapott teljes hatalmat mert akkor mindannyiaunkat meg ölne Sátán.
Lehet, hogy vannak ilyenek. Pár másik kategória hozzászoktatott, hogy csak nevessek rajtuk.
Ellenben vannak itt olyanok is, akik szerint meg aki nem keresztény, az a hülye... vagy aki nem fogadja el a teremtéstörténeteket, az nem keresztény... Ésatöbbi.
"azt hiszik, hogy ezzel a gyenge érvvel megússzák majd az ítéletet"
Nem hiszik azt.
Tudod, HA létezik az isten, akkor az ezeréves királyság alatt újjászületnek az ateisták IS, és AKKOR majd meggyőződnek a saját szemükkel is a dolgokról.
Onnan kezdve már könnyű lesz dönteni nekik is.
Addig meg hagyjátok békén az ateistákat. A "kemény" ateistákat is.
Amúgy a négyesnek nem tudtatok semmit sem válaszolni.
Amúgy, már ne haragudj, ki jön az offolással?
És mi volt akkor ez itt, # 32-nél?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Vagy ez itt, # 7-nél?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Kedves Kérdező, természetesen eddig nem rád reagáltam, de talán neked is.
De hogy a kérdésre is reagáljak: Igazából Ozmium leírt a lényeget.
Illetve a Sátán léte Isten mindenhatóságának megkérdőjelezése.
Na meg: [link]
Málnás, Édesség!
Őszintén nem tudom én nem szoktam csatlakozni a veszekedésekbe inkább arra ügyelek hogy ne sértsem meg a fórum szabályait hogy ne legyek le tiltott úgy is már voltam párszor sajnos nem a veszekedések miatt hanem mert nem jól fogalmaztam meg az adott kérdésekhez a válaszaimat vagy nem jól fogalmaztam meg a kérdéseimet.
Segitenél abban hogy mit is jelent tulajdonképpen az Offolás itten ?
A be másolt gyakori kérdések nem hozzám tartoznak csak mondom.
Tudod, hogy nem is neked szántam! :D De egy másik barátunk - ki nem szereti a nevét vállalni, ellenben a százaléka, továbbá a stílusa nagyon árulkodó - épp pár válasszal előbb (# 12) nagyon kikelt az offolás ellen... talán egy kicsit képmutató módon, nemde? :D
Amúgy ez is off.
Szabályzatok vannak itt, az oldalon, de röviden: ne szídd a másikat, ne káromkodj, ne sértegess, ne rasszistáskod. Ja, és ne szellőztesd meg a privát üzeneteket.
A normális beszélgetéseket - legyenek azok témától eltérőek - sokszor tolerálják az oldal moderátorai. A nélkül nem is lennének sokszor 500-1000 (!!!) válaszos kérdések, főleg evolúció témakörben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!