Hogyan képzelitek el az utolsó napot amikor Jézus ketté választja a juhokat a kecskéktől? Kort és nemet is irhattok!
Eddig nem is tudtam, hogy ilyesmit fog tenni.
Gondolom az eddig a legelőn együtt tartott kecskéim és birkáim ezután már külön legelőn lesznek. Vagy lehet, hogy a kecskéket az istállóba zárja, míg a birkák maradhatnak még legelni. Esetleg fordítva. Csak ne szórja tele zombikkal a legelőt se meg istállót se. Hagyja meg a teret nekem...
Ne várjuk. Imádkozzunk minden ember megtéréséért, és éljünk szeretetben:)
Kérdésre: A Jelenések és Pál is beszél az ítéletről. A szétválasztás képletes beszéd. Amikor az Úr visszajön, harsona szól. Az akkor élő hívők elváltoznak, megdicsőült testet kapnak az örök életre, a Krisztusban meghaltak pedig szintén.
A nem hívők is feltámadnak testben az ítéletre, őket a tüzes tóba vetik. A Föld megég, a világegyetem újjá lesz teremtve
Kedves Kérdező!
Erről a 'juhok és kecskék' példázatról a Máté 25:31-34, 4l-es versekben olvashatsz,az 'utolsó itéletről' szóló fejezetcim alatt.
Itt Jézus azokat az embereket, akik hallgatnak Istenre, bárányokhoz hasonlitja. Akik elutasitják Istent, azokat a kecskékhez.
Tudjuk, hogy a bárányok 'szelid állatok'. Mig a kecskék 'akaratosak' tudnak lenni.
Itt a Bibliavers arról ir, hogy az utolsó időben majd Jézus szétválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat a jobb keze felől állitja, mig a kecskéket a bal keze felől.
"Ekkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készittett a világ megalapitása óta."
A 4l-es vers pedig ezt irja: "Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is. Távozzatok tőlem ti átkozottak az örök tüzre, amely az ördögöknek és az ő angyalainak készittetett." Ha bármi kérdésed van, irj nyugodtan, de akkor már privátba. Üdv.: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!