Értem én, ezt a hosszú írást lerövidítve valahogy így lehet érteni.
Mi katolikusok nem a sátánt követjük, amit a pápai hatalom testesít meg, hanem ilyen jóhiszemű, becsapott együgyűek vagyunk sajnos. Meg a Bibliát mi nem olvashatjuk, minek is olvasnánk, ha úgy is latin nyelvű.
Andreas Helwig pedig megfejtette a nagy semmit, kb Dan Brown szintjén állt meg. Kreált egy titulust ami sose létezett, majd ebből egetrengető következtetéseket vont le.
Nálatok nem kell fizetni semmiért sem, csak a jövedelem 10%-át, mi az a mai világban. Nálunk meg nem kell tizedet fizetni, de a kántornak szoktak adni pár ezer forintot a temetésen. Biztos földhöz vág az a pár ezer forint az akár több százezerre rúgó temetési költségek mellett.
Higgy és gondolj amit akarsz. Jézus így mondaná: "Legyen a te hited szerint."
De ne nagyon lepődj meg, ha kissé másként lesz mit képzeled!
Amúgy egy plébániát takarítok maszekban, tudom hogy mennek a dolgok. Bocs.
Nem tudod, hogy már létezik magyar fordítású katolikus Szentírás? (És nem latin)
Én is azt használom. Nagyon jó fordítás.
És még nem hallottad, hogy a klérus arra biztatja a híveket, hogy olvassák?
Ejnye nem jársz templomba?
De azért még mindig azt sugalják, hogy csak ők tudják magyarázni a híveknek. Nem én gondolloak együgyünek, hanem ők.
"MERT TE NEM ÉRTHETED AZ ÍRÁST CSAK ŐK." (Ezt akarják bemesélni)
Szerencsére ott hagytam őket és rájöttem, hogy NINCS IGAZUK.
Katolikusok Bibliát fordítanak? Mivé lesz a világ, lehet ki is lépek....
Az pedig, hogy mindenki maga értelmez az Írást, láthatjuk mihez vezet; szekták százezerszám a világban, mind tévedhetetlenül állítja az örök igazságokat (Egyre messzebb viszi az embereket Krisztus akaratától, hogy majd egy nyáj lesz és egy pásztor.). A katolikusok és ortodoxok legalább következetesek, ugyan azt vallják immár 2000 éve.
Na ja. Következetesek. Következetesen tanítják a hamisat.
Nem elég, hogy kényük kedvük szerint megmásítják Isten szavát meg bele visznek pogány hagyományokat is. Pedig Jézus a hagyományok legnagyobb ellensége volt.
Mt.7:5-9, 15:1-9.
De Isten nem ember, hogy hazudjon. I.Móz.23:19, Zsid.6:18.
A Bibliát NEM KELL az embereknek értelmeznie, mert önmagát magyarázza.
Istennek nincs szüksége okoskodo emberekre.
Majd Ő meg magyarázza a saját szavát.
Csak tudni kell kellő alázattal hozzá fordulni.
Úgy, hogy csak hajrá az elhagyáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!