Ha szeretem a harry potter könyveket, akkor az egyház engem kiátkoz? Igazából kicsit hiszek is benne.18f
Hogy MIBEN HISZEL TE?
Barátom: Én együtt nőttem fel Potterral, (HÁHÁ, te nem!) de ő _nincs_.
durva h egy oldal betelt de eddig egyetlen informatív válasz érkezett csupán...
nem, ha református vagy vagy katolikus evangélikus, baptista vagy más "hagyományos felekezet" tagja akkor esetleg 1-2 háklis öregasszony vagy túlbuzgó idióta beszólhat, de ez sem valószínű, szektáknál már esélyesebb de ott sem dobnak ki csak nagyobb erőt fektetnek bele hogy lebeszéljenek a potter könyvek olvasásáról
Kiátkozás (kiközösítés): egyházi büntetés, mely hívőkre és egyházi személyekre is vonatkozhatott. Eltiltást jelentett az egyházi szertartásokról, a bűnös nem részesülhetett a szentségekből (pl. esketés, bűnök megbocsátása). A kiátkozás az egyik legsúlyosabb büntetés volt a középkorban, akit kiátkoztak, nem vehette magához a szentségeket, bárki büntetlenül megölhette, a kiátkozott gyakorlatilag kívül került a társadalmon.
Nem tudok ilyenről, hogy HP könyvek miatt valakit kiközösítettek volna.
Jobban érdekelne, hogy mi az, amiben kicsit hiszel is?
A varázslóvilág alternatív létezése? a kentaurok / óriások / házimanók / Voldemorf? Vagy a varázslások? Mágia?
A HP egy mesevilág. De a mágia (mindegy h fehér vagy fekete, mert egy forrásból ered) az valóság.
Isten ellenségének egyik eszköze. Valóban működik és hat.
De van egy fontos alaszabály:"Isten népén nem fog a varázslás". Isten megvédi a mágiától a gyermekeit és attól pedig óv minket, hogy kipróbáljuk.
Az oka is egyszerű: olyan gonosz lény eszköze, aki minden erejével átani akar az embereknek, és nagyon ügyesen tudja elhitetni mindeközben, hogy valójában segíteni akar (gazdagság, szerelem, siker, hatalom, csodás gyógyulás,könnyebb tanulás, előbbrejutás, éteri élmények, boldogság stb)
Mindenki maga dönt, hogy kire bízza az életét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!