A katolikusoknál még ma is tilos a házasság előtti nemi élet?
Ákos13 nevű felhasználó válasza:
Apád jól látta a dolgot, megházasodni nem szabad, fölösleges (bár ő akkor miért tette?). De ha szexelni akarsz, akkor szexelj nyugodtan, nem kell ahhoz megházasodni. Apád szavait szívleld meg, de az egyház hülyeségeit nem kell betartanod.
Mellesleg nem tudom, miért akkora dolog ez a szex téma. Én jól megvagyok nélküke, nem csináltam soha, nem is akarom. Persze nyilván nem azért, mert az egyház tiltja, más oka van.
De nem értettem soha, hogy miért olyan nagy ügy ez a dolog.
Ez egy állatias szaporodási módszer, amiről legjobb lenne leszokni, és civilizálódni. De nem azért, mert xy egyház azt mondja, hane ennek belülről kellene fakadnia.
Anyám mélyen hívő katolikus, akinek élete 65%a a vallásból áll, én mégis zabigyerek vagyok. :D
Max az olyan hívők nem szexelnek házasság előtt, akiknek tényleg semmi más nincs a fejükben a bibliai szövegeken kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!