Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi szerint hány...

Jehova Tanúi szerint hány "világvégén" vagyunk már túl?

Figyelt kérdés
Hány világvégét prognosztizáltak már a Vezetőitek az alig 135 éves történelmük alatt?
2017. jan. 17. 10:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
67%
A jelenlegi világosság szerint egyet sem, csupán a rengeteg tag értette félre a szavakat. Amik, valljuk be, akkor nagyon félreérthetőek voltak.
2017. jan. 17. 10:45
 2/19 anonim ***** válasza:
14%

csatlakozom az előttem szólóhoz.

egyetlen világ végét sem jelentettek, több okból sem.

egy részt, mert még Isten népének sem mondta el ezt a dátumot Jehova.

Más részt nem a világnak lesz vége, hanem a jelenlegi gonosz rendszernek, és lesznek túlélők.

Sem a Föld, sem a víz, sem a levegő nem vétkezett, amiért a Teremtőnek el kellene pusztítania a munkáját.

A Földön élő emberek viszont annál inkább, és ezért a Teremtő azokat fogja megsemmisíteni, akik Ő szerinte az életre méltatlanok.

2017. jan. 17. 13:42
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Az adventista 1844-et is beleszámolva? Végül is belőlük lettek, ha jól tudom?
2017. jan. 17. 13:43
 4/19 anonim ***** válasza:
17%

Talán annyit, mert az első válaszoló egy kicsit cinikusan jegyezte meg azt amit leírt:

Soha nem prognosztizáltak világ végét, események dátumait írták le, mint pl, az első világháború kitörése, azt, hogy Kb. mikor lett 6000 éves az az idő amikor élő lett a földön, stb-

A 2012-es Dátumot meg a Maya indiánokra fogták.

Pedig Ők sem mondták, hogy az a világ vége.

2017. jan. 17. 13:46
 5/19 anonim ***** válasza:

Üdv living witness!

Szerintem úgy értették, hogy párszor megjósolták Krisztus 2. visszajövetelét, mint az adventisták 1844-re. Utána abból kreált White vizsgálati ítéletet (Krisztus belépett a Szentek Szentjébe a Mennyben). Arra célzott, hogy a Tanúknál is vannak ilyen átiratok. Én nem tudom, nem ismerem ennyire a Tanúk teológiáját

2017. jan. 17. 14:03
 6/19 anonim ***** válasza:
Nem kicsit volt cinikus, hanem nagyon, lásd 1975.
2017. jan. 17. 14:12
 7/19 anonim ***** válasza:

"egyet sem, csupán a rengeteg tag értette félre a szavakat" Érdekes, hogy A Világ Legigazabb Vallásának, az egyetlennek, ami által Üdvözülni lehet, csak úgy félre lehet érteni a szavait :P.

Witness aszondja:

"Sem a Föld, sem a víz, sem a levegő nem vétkezett, amiért a Teremtőnek el kellene pusztítania a munkáját." - Érdekes, akkor mégis (hited szerint) miért tette meg már egyszer?

2017. jan. 17. 14:23
 8/19 anonim ***** válasza:
27%

Krisztus eljövetele egybeesik Sátán földre való levettetésével.

ezen időszak jelzi az utolsó napok valódi kezdetét, hiszen ettől jajj a földnek.

Hogy még nem kezdte meg az uralmát a földön, az tény, de a jelenléte biztos, mert a jelenléte több próféciának a beteljesedését bizonyítja.

ezért az 1914-es dátum ma is érvényes ennek megfelelően, s ez nem a világ vége dátumát jelölte sosem.

az 1975-ös dátum pedig szintén nem a világ vége dátum, hanem, hogy ebben az évben lett hogy 6000 éve van élet a földön.

ezért aztán sokan valóban belemagyaráztak dolgokat, és voltak akik annyira beleélték magukat, hogy akkora kölcsönöket vettek fel, bankoktól, mert azt hitték erről hogy már nem kell teljesen vissza fizetni.

S mikor rádöbbentek hogy tévedtek, elkezdték rágalmazni a testvéreiket, hogy becsapták őket.

S ha jól belegondolok, már ez a gondolkodás mód is érdekes. Egy keresztény ezért vesz fel óriási kölcsönöket? nem kell visszafizetni? Már rossz.

S így aztán a rossz hír futótűzként terjedt.

2017. jan. 17. 15:18
 9/19 anonim ***** válasza:

Tehát akkor 1914-re, majd 1975-re jósoltátok Krisztus visszajövetelét, majd más eseményt kötöttetek hozzájuk, ha jól értem? Mint az adventisták 1844-nél. 1914-nek mi lett az új magyarázata?

Amúgy Ti ünnep ellenesek vagytok, ha jól tudom. Szerintem teljesen felesleges az 1975-ről megemlékezni. Ha nem tettétek volna, nem bolondultak volna meg páran, nem?

2017. jan. 17. 15:44
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom egyet még az 1800-as évek végére, aztán egyet 1913-ra, majd 1914-re (ami a mai napig fontos dátum náluk) volt egy 1928-ra 1975-re is, bár a 28 csak feltételes módban volt '75 pedig folyton változik hogy "sosem mondtunk ilyet ellenségeink rágalmairól van csupán szó" vagy a "valóban volt egy ilyen értelmezés ami sokakat túlzó lelkesedésbe vitt, de sosem mondtuk, hogy biztosak volnánk benne"
2017. jan. 17. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!