Más vallások "Isten fiai"?
Tudom, hogy a keresztények csak Jézust fogadják el, mint isteni lényt. Azt mondják, soha senki nem származott oly módon az Atyától, mint Ő. Ennek ellenére majd' minden keleti filozófiában megjelennek a Jézus képességeit birtokló isteni mesterek. Néhány ezer éve pl. Indiában "teljesen hétköznapi" volt a kézrátételes gyógyítás. A keleti filozófia elismeri Jézust, mint "Isten fiát, csak hozzáteszi, nem ő volt az egyetlen tökéletes isteni lény a történelem folyamán, aki leszületett a Földre. A védikus írások szerint az Istenség Személyisége bizonyos időnként alászáll személyesen is ebbe a világba; "Bármikor és bárhol legyen a vallás gyakorlása hanyatlóban, alászállok Én Magam." Bhagavad gítá 4. fejezet, 7. vers.
Tehát a kérdésem az, hogy Ti hogy látjátok ezt a helyzetet?
#10-es
Az, hogy Jézus a felsorolás legvégére került, csupán véletlen. Személy szerint Jézust tartom a legnagyobb mesternek, mert Ő tudta a legegyszerűbben, a legérthetőbben elmondani az embereknek azt, hogy miről is szól valójában az élet. Az élet szeretet és szolgálat.
Azt nem egészen értem, hogy az egyéb filozófiák, vallások miért sötétek.Nem értem, hogy a mazdaizmus, buddhizmus, hinduizmus, a védikus filozófiák miért ördögtől valók. Mind ugyanazt tanítja az átlagembernek az életről: szeretet, megbocsátás, alázat, szolgálat.
Aki más világvallást szid - az nem normális. És sötét. Ilyen egyszerű. Azokat olvasd, hallgasd, akik ezt mélyebben értik. Pl Frithjof Schuon A vallások transzcendens egysége - nagyon jó mű. Egy hegycsúcsra különféle ösvényen lehet feljutni, és az északi a délitől megjelenésben nagyon különbözik - noha a mindegyik a hegycsúcsra vezet.
Jézus,Isten fia volt,aki nem férfitől született,és öröktől létezett.Ő,része,egy megnyilatkozása,az egy Istennek.
Természetesen vannak(fogadott)gyermekei,a világ minden nemzetében,és ők több-kevesebb hitelességgel közvetítik az isteni lény lényegét,a szeretetet.
14 -és?? én még tovább megyek van olyan hitrendszer, amelynek "prófétája" semmit sem ér számomra. Hívőnek lenni nem egyenlő valamiféle liberális masszába belefulladni - "nehogy megsértődjön valaki" hanem egy úton járni.
Amelyen vannak segítők és gáncsolók.
15. és 16. Épp ezért kell végre a vallások felé emelkedni. Egyáltalán nem a liberalizmus miatt kell egyenértékűnek tekinteni a vallásokat, hanem azért mert mindegyik vallás hibás és részigazságokat tartalmaz csak.
Csak végre ki kéne törni ebből a szűk dobozból ami lekorlátozza az emberek látásmódját, és az igazságot keresni nem több ezer éves mitológiákba hagyatkozni amik féligazságokat tartalmaznak maximum.
És remélem senki nem vádol meg azzal, hogy ateista lennék.
"mindegyik vallás hibás és részigazságokat tartalmaz csak."
Nem igaz,
mind az igazságról szól - részigazság nincs.
Ahogy egy hegycsúcsra több úton juthatsz fel amelyek különbözőek formailag, más az északi más a déli színei, formái, illata, páratartalma - de ugyanarra a csúcsra vezetnek - az Abszolútumhoz. Noha ugyanoda vezet, különböző út, egy embernek nem lehet kettőn járni egyszerre...
17
szerintem ez a bolsevikdiktatúra tempója - majd mi megmondjuk, teneked hogy és miben higgyél fúj vallás.
Egy leállt szellemiségű, nagyon ráérő (nyugdíj?), vallásellenes materialistának gondollak - és mindenhol mindig kötekedsz, anélkül, hogy jobbat tudnál felmutatni (máshol is láttam)
Semmi értelme,tudom, de felhívom a figyelmed, az ÚSz nem tartalmaz mitológiát, teremtéstörténetet sem - s különlegessége, hogy míg a történelmet/mitológiákat a győztesek írták le - az ÚSZ -et a (világi) vesztesek.
Mert az ÚT az Igazság az Élet a lényege - és ezt bizony nem tudták elviselni, mind megölték a keresztényeket - és ma is irtják (nem Európában... még.. de itt a gyk-n is, a kommunista ideológiától megromlott tudatúak)
A világvallásokat annyiban lehet egyelőnek tekinteni, hogy egyiket sem szabad bántani. A vallások transzcendens egységben vannak - ajánlom a kérdezőnek:
14.Hsz!
Félreértettél!
Jézus nem egy volt a próféták közül,hanem az egy Isten tertetöltése.Lényének egy része.
Jav:
az egy Isten testetöltése
Jézus Istenként autentikus módon hirdette a tiszta istenképet,míg bármilyen próféta,csak inspiráció útján teheti azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!