Miért van az, hogy az oldalra irkáló, nagyon vallásos embereknek általában (nem mindig, de többségében) rossz a helyesírásuk?
Ugyanezt a kérdést már én is feltettem egyszer, de úgy lehurrogtak, hogy nem erőltettem tovább.
De ettől a véleményem még nem változott, egyetértek a kérdezővel.
Természetesen nem kell bigottnak lenni ahhoz, hogy valakinek szörnyű legyen a helyesírása, de a kérdéseket és a kommenteket olvasva mégis az szűrődik le, hogy gyakoribb a hibás írás ezeknél az embereknél, mint az átlagnál.
(És most nem a figyelmetlen vagy nemtörődöm kisiskolásokról beszélek.)
Ennek ugyanaz az oka, mint annak, hogy az oldalra irkáló ateisták, sátánisták, mindenféle "isták" helyesírása is csapnivaló. Semmilyen összefüggése nincs a hittel, annál több az oktatás minőségével ebben a drága országban...
Egyébként az embereknek többségÜKBEN rossz a helyesírásuk (nem többségében). Ámen! :-)))
"Ahogy nem tanulta meg a biológiát és a fizikát, úgy a helyesírást sem." Kedves 8-as válaszoló, én természettudományi szakos vagyok, és minél több dolgot tanulok, értek meg, annál biztosabb vagyok abban, hogy valami, a vallásosok által Istennek nevezett lény létezik. Amilyen logikával meg van alkotva a természet, az valami csodálatos. Gondolj pl. az emberi szervezet, vagy a Föld felépítésére, és a fizika kristálytiszta, egymásból következő törvényeire. Mintha egy hozzánk hasonló, csak nálunk sokkal-sokkal okosabb, gondolkozó valaki tervezte volna meg a világot. Egy jófajta mérnök. Aztán ebből a zsenialitásból nekünk is adott volna egy kicsit, hogy legalább néhány dolgot megérthessünk. Persze egy ember soha nem fog még csak a közelében sem járni a világ megértésének. Az emberiség együtt sok mindent ért, de még több mindent nem ért. Minél többet tanulok, egyre több kérdés merül fel bennem, amikre nem tudom a választ, pedig az ellenkezőjét vártam. Egyébként egyházi középiskolába jártam, ott fel sem merült az, hogy a tudomány ellentétes lenne a Istennel. Sőt, szerintem egymás létezését bizonyítják. Persze a bigott vallásosok szerint nem, de ez egy másik kérdés. A bigott vallásosok szerint csak a keresztények Istene létezik, és a kereszténység az egy igazi vallás, ahogy a többi vallás hívei is többségében a saját istenüket tartják csak valódinak. Én szerintem pedig Isten=Buddha=Allah=Jahve=stb. (És nem valami szakállas bácsinak képzelem el, mint ahogy a középkori képeken ábrázolják, hanem egy nem megfogható, el nem képzelhető "lény"nek.)A különbség a hagyomány és a szokásrendszer, ami köréjük épült a világ különböző részein/különböző történelmi időkben. Sokan azt hiszik és hitték, hogy a hit lényege az, hogy a vallásos előírásokat betartsák gondolkozás nélkül, és már a mennyországba is kerültek. Pedig a hit lényege, hogy jók legyünk, tiszta szívvel éljünk és a belső erkölcsi törvényeinket kövessük. Legyünk olyan ártatlanok és tiszták, mint a kisgyermekek. Jézus is ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába." Nem az számít, hogy vasárnap elmentél-e a templomba vagy nem, hanem hogy így élsz-e vagy sem. Ha nem, mit sem ér az egész. Ti azok alapján ítélitek meg és utáljátok a vallásosokat, akik csak képmutatásból mennek el a templomba, hogy mutogassák magukat stb. Jézus az ilyen fajta embereket is lenézte. Az egyház nem egyenlő a hittel. Gondoljatok csak bele, hogy hányszor "feszítették keresztre" Jézust a világtörténelemben, amikor az egyház a hatalom és a politika volt maga. Az én hitem a saját belső erkölcsi törvényem, az, hogy valami apró jót tegyek a világban. Ahogy Jézus akarta. Ha ti, ateisták, te, 8-as válaszoló ugyanezt csináljátok, akkor akár tetszik, akár nem, ti is Jézus tanítása szerint éltek. :)
Ja, kedves kérdező, én nem tudom eldönteni, hogy vallásos vagyok-e vagy sem a te értelmezésedben, de remélem tűrhető volt a helyesírásom. :)
Kedves 14.Hsz!
írásoddal egyetértek,egy módosítással:
Bár egy Isten van,s nem a különböző kultúrák naveivel van gond,hanem azzal,Akit értenek a név alatt.
Én nem hiszek olyan JHVH-ban,aki nemzeteket irttatott ki választott népével,vagy olyan Allahban,aki megjutalmazza azokat,akik ártatlan embereket gyilkolnak le a testükre szerelt bombával,az ő nevében,stb.
Az én Istenem,a Szeretet Istene,akit hitelesen CSAK Jézus mutatott be,függetlenül,milyen néven szólítjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!