Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen hatalmas Atya Örökkéval...

Milyen hatalmas Atya Örökkévaló hatalma?

Figyelt kérdés

Aki Őszintén szólva hisz Ő benne a Református egyházi keresztény Istenben!

Az én számomra hatalmas a jó kedves szerető odafigyelő Istenem 😉

2017. jan. 4. 21:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

"Isten nem megosztott.

ezért Ő nem református, katolikus, ortodox, ökomenikus, stb

Isten.

Nem hozott vallásokat létre, ami megosztott tanításokat idéz elő, és így a teremtményei harcot vívjanak az értelmezésekben"

Akkor te miért teszel Isten ellen azzal, hogy csatlakoztál egy valláshoz?

2017. jan. 5. 02:17
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Living witness!

"Isten nem megosztott.

ezért Ő nem református, katolikus, ortodox, ökomenikus, stb"

És ő nem Jehova Tanúja.

"Nem hozott vallásokat létre, ami megosztott tanításokat idéz elő, és így a teremtményei harcot vívjanak az értelmezésekben "

Ezt örömmel olvasom. Megkérdezhetem hogy te ezen felfogás szerint miért vagy egy olyan egyháznak a tagja, melynek korát csak évtizedekben lehet mérni?

" Isten egy irány elvet, imádati formát közölt az embereknek egységesen, mindenkinek ezen elvek alapján kellene élni. "

Gratulálok, ezt vallja az összes egyház, és mind másképp értelmezi.

"Hogy még is kialakultak ezek, az már másodsorban az emberek hibája, amihez maga Isten ellensége adta a segítséget, hogy a tiszta imádat, ismeretlen maradjon."

Ehhez még inkább gratulálok. Ezzel a mondatoddal a világ összes gyülekezetét megítélted, az ördögtől valónak nevezted. Amit észre sem veszel, hogy beleértve a sajátodat is. Szép volt. Egyetlen szót hagytam ki a szövegedből ami nem volt brutális ostobaság, az Isten szó. Ezt leszámítva csak gratulálni tudok.

2017. jan. 5. 08:17
 13/22 A kérdező kommentje:

Elnezest en nem hitteriteni akartam! Csupan csak úgy fel tenni egy kérdést tisztázni. De az nincs a szabályzat ellen hogy ha szeretném ne írjam le a véleményem ettől függetlenül mindenki véleményét szívesen fogadom!

Nyugodtan beszélgessetek. Köszönöm a válaszokat

2017. jan. 5. 08:22
 14/22 anonim ***** válasza:

#11,

#12.

Kedves válaszolók.

Én ahhoz az imádathoz tartozom, ami Isten a Bibliában leírtak szerint kér.

Persze ezt most "vallás" szóval nevezzük, mert ez alakult ki az évezredek során.

Ezenkívül, bár sokan nem fogadják el, de ha a Biblia egészét nézzük, egyik megnevezés sincs azonosításként leírva.

Sem reformáció, sem ökomenizmus, sem katolikus, stb kifejezések nem találhatóak meg ami arra utalna, vagy az azonosítaná az igaz imádatot.

Ellenben Isten a népét mindig nevén nevezte, így voltak azonosíthatóak.

Jehovának az első igaz Tanúja Ábel volt, de maga Jézust is Hű tanúnak hívja, aki az Atyját képviselte, és helyes módon gyakorolta az Istennek járó imádatot.

Jehovának az Izraeliták voltak valamikor a népe, Ő a Tanúinak hívta, mert bizonyságot tett arról, hogy más Istenek labdába sem rúghatnak, és más népeket és vallásos formákat szigorún tiltotta a népétől.

ezt a modern korban is Így folytatja, csak annyi különbséggel, hogy a valamikori népe felrúgta az Istennel való szövetséget, és ezért Isten a nemzetekhez fordult, és azokból választott népet a nevének. ahogy mondta, is Ők megtermik majd azokat a gyümölcsöket amiket az Izraeliták nem akartak.

Vagy is elvégzik azt a feladatot, amit nekik kellett volna, a nemzeteket Jehova útjára tanítani, törvényeit, elveit betartani.

A Bibliában viszont ezek mind le vannak írva, ez az ami azonosítja azokat akiket Isten felhasznál a célja érdekében.

Persze nem kell elhinni vagy elfogadni. Jézusról is számtalan bizonyítékot írtak és még sem ismerték fel.

S a Biblia nem írja hogy világmegtérés lesz, mert nem fogja mindenki felismerni a helyes keskeny ösvényt.

A válaszomat pedig ez alapján írom, és nem azért, hogy veszekedést, vagy mások sértegetését szítsam.

Nem kell mindenben egyetérteni velem, ahogy Én sem értek mindennel egyet, s ha nem látom értelmét, akkor nem írok további érveléseket válaszokat.

2017. jan. 5. 10:04
 15/22 A kérdező kommentje:

Kedves Living witness!

Köszönöm szépen a válaszaidat!

Írj véleményt nyugodtan bármikor.

2017. jan. 5. 10:08
 16/22 anonim ***** válasza:

living witness!

"Én ahhoz az imádathoz tartozom, ami Isten a Bibliában leírtak szerint kér. "

Ha egy kicsit értenéd, láthatnád, hogy mindegyik gyülekezet ezt vallja. Ebben nem vagytok különlegesek. Vagy Te úgy gondoltad, hogy van olyan felekezet, vallás, aki nem ezt vallja? Mindegyik különlegesnek, a Bibliai törvényt, vagy irányelveket vagy Jézus tanítását maximálisan betartó gyülekezetnek tartja magát. És mindegyik máshogy csinálja. De ebben a kavalkádban, ti nem tűntök ki, legfeljebb az erőszakosságotokkal, de teológiailag nem vagytok különlegesek. Mindegyik törvénykezik, és mindegyik másképp.

A Bibliában olvasni arról, hogy embereket, vagy nemzetet tanúként szólít az Úr, de az esetetekben nincs ilyenről szó, Ti magatokat szólítjátok annak, nem az Úr.

Ahogy magadat is, felmagasztalva magadat, a nick nevedet is élő tanúként nevezed el. De nem Isten, hanem saját magad.

Az írásod további része a gyülekezeted önfelmagasztalásról szól, márpedig, aki felmagasztalja magát, megaláztatik...

2017. jan. 5. 10:32
 17/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, :)

Igazából, Én nem az egyéni véleményemet írom, mert mindenki azt hisz, vagy úgy értelmez, ahogy jónak látja, hiszen mindenki szabad akaratot kapott,

A véleményem a Bibliában leírtakkal egyezik és ezt osztom meg, amit nem szándékozom erőszakkal rá erőltetni senkire.

S felesleges is volna. Ugyan is a Biblia azt írja, hogy

(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt; . . .

Ha Jehova nem vonzza, vagy még nem találja megfelelő szívállapotúnak,nem találja megfelelőnek, akár a földhöz is verhetném magam, akkor sem lesz Jézus követője.

Tisztelettel. :)

2017. jan. 5. 10:34
 18/22 anonim ***** válasza:

(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”

(Ézsaiás 2:2) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek.

(Jelenések 1:5) 5 és Jézus Krisztustól, aki „a Hű Tanú”, . . .

(Jelenések 3:14) 14 A laodiceai gyülekezet angyalának pedig írd meg: ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, az Isten teremtésének kezdete:

(Héberek 11:4) 4 Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot az Istennek, mint Káin, és e hit által tanúságot nyert arról, hogy igazságos, . . .

(Héberek 12:1, 2) 12 Így hát, mivel a tanúknak ily nagy fellege vesz körül bennünket, vessünk le mi is minden terhet és a minket könnyen behálózó bűnt, és kitartással fussuk az elénk helyezett versenyt, 2 miközben hitünk Főközvetítőjére és Tökéletessé tevőjére, Jézusra szegezzük tekintetünket. . . .

Jehovának mindig is voltak Tanúi, amiket a Biblia fel sorol, a Héberek 11. fejezetében, egy imádatot gyakoroltak, egy hitben Ismeretben éltek.

(Cselekedetek 15:13, 14) . . .! 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.

ez a vers pedig arról szól, hogy Izraelt elvetette, és a nemzetekhez fordult, hogy azok legyenek a népe a nevéről, és ez egy prófécia.

S ez nem felmagasztalás, hanem azt írtam le amit a Biblia is ír jelként.

2017. jan. 5. 10:46
 19/22 anonim ***** válasza:

living witness!

Nem nagyon értesz, úgy látom, tekintettel arra a sok idézetre, amit nekem össze ollóztál. Én magam is említettem, hogy "a Bibliában olvasni arról, hogy embereket, vagy nemzetet tanúként szólít az Úr, de az esetetekben nincs ilyenről szó,"

Az esetetekben Ti magatok nevezitek tanúnak magatokat, nem az Úr. Én Isten tanúja vagyok. Azzal, hogy ezt mondom, nem leszek az, csak én állítom magamról. Nem tudom, hogy így érthető-e számodra a mondanivalóm, vagy továbbra is megpróbálod bizonyítani, hogy a Biblia tartalmazza a tanú szót?

2017. jan. 5. 10:54
 20/22 A kérdező kommentje:
Elhiszem. Living witness: én hiszek az Istenben és a Fiú Istenben is Ő benne való hit által nyerek örök életet meg nem érdemelt kegyelembol.
2017. jan. 5. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!