Valóban van olyan keresztény, aki szerint gyerekek is lehetnek a Pokolban?
Itt egy elég borzalmas videó.
https://www.youtube.com/watch?v=dNReFmpNl4I
28. perctől van igazából ez, de sok más dolog miatt is eléggé elborzasztó, főleg ha valaki hisz is benne :O
Én abban hiszek, hogy Isten irgalmas és igazságos bíró.
Ettől függetlenül szerintem lehet gyerek a pokolban, de akkor megérdemelten.
ha nem variálunk a keresztény vallás kimondja ha nem követed a parancsolatait pokolra jutsz és pont nincs vita
ha a papok akik istenük földi helytartói pedofilok a pokolba ami a gonosz forrása a keresztény vallás szerint mért ne lehetne pedo a sátán? ha a sátán pedo szívesen látja a gyermekeket is
"Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást
(arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent
se ami(k) a földön van(nak) lent,se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt"
ha a gyerek már tud legózni és épít egy legóbálnát mehet is a pokolra
Szegény keresztények még az isten tízparancsolatában sem lehetnek biztosak. :)
A katolikus Bibliában pl. bent van Kivonulás könyve 20. fejezetében a tízparancsolatnál, hogy "Ne készíts magadnak faragott képet, és semmiféle képmást arról, ami fenn van az égen, vagy lenn a földön, vagy a föld alatt, a vizekben", de katolikus.hu-n már ez nincs "Isten tízparancsolatában". Reformátusoknál viszont bent van: "Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz,amelyek fenn az égben,vagy amelyek alant a földön,vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak."
Úgyhogy ha bálnaépítő katolikus kisgyerek lennék, akkor nagyon be lennék sz..., hogy most akkor mi van. :)
"A katolikus Bibliában pl. bent van Kivonulás könyve 20. fejezetében a tízparancsolatnál, hogy "Ne készíts magadnak faragott képet, és semmiféle képmást arról, ami fenn van az égen, vagy lenn a földön, vagy a föld alatt, a vizekben", de katolikus.hu-n már ez nincs "Isten tízparancsolatában". Reformátusoknál viszont bent van: "Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz,amelyek fenn az égben,vagy amelyek alant a földön,vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak."
Azért ne idézgessünk már ószövetségi mondatokat több okból sem:
-egyrészt a szó szerinti bibliaértelmezést már néhány kis szektán kívül senki sem műveli mert butaság.
-másrészt, ha szó szerint is vesszük, ne felejtsük el, hogy egy ószövetségi írásról van szó. Azóta viszont történt egy kis apróság: beletestesült ebbe a világba a Fiúisten, Jézus Krisztus (bár ahogy látom, sok "keresztény" számára ez nem jelent semmit, holott a kereszténység középpontja Krisztus). Krisztus pedig emberként élt ezen a földön, így miért ne lehetne róla képeket, szobrokat készíteni? Kossuth Lajosról vagy bármelyik történelmi személyről nem készültek képek, szobrok?
Azzal, hogy Jézus eljött a földre, azzal Isten kinyilatkoztatta magát, úgy is mondhatnánk: ábrázolhatóvá vált.
Nem kell értelmezni, elég ha Google fordítóval fordítjuk az eredeti héber szöveget:
לֹא־תַעֲשֶׂה לְּךָ פֶסֶל וְכָל־תְּמוּנָה
4. Ló-taasze lləchá `feszel vəchol-təmúná,
Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást[j 4]
אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל
aser bassá`majim mi`mmaal,
(arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent,
וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת
vaaser bá`árec mi`ttáchat,
se ami(k) a földön van(nak) lent,
וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם מִתַּחַת לָאָרֶץ׃
vaaser ba`mmajim mi`ttachat lá`árec.
se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt.
Biztos van. Mindenféle ember van, mindenféle keresztény ember is van. És utóbbiaknak is mindenféle elképzelésük van.
Én személy szerint egyáltalán nem hiszek benne, sokkal inkább Jézus gyermekszeretetében ("Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa.")
Ezt az egész poklos videót én nagyon visszataszítónak látom. Ha az én lányom rajzolgatna ilyeneket, gyermekpszichológushoz vinném, nem teológushoz, holott hívő keresztény vagyok.
A pokolban és az örök kárhozatban is nehezemre esik hinni, őszintén szólva. A Biblia megírja, hogy akik elfordulnak Istentől, azok az örökké égő tűzre, gyehennára vagy Seolba vettetnek. De nem tudhatjuk előre, hogy ott mi lesz a sorsuk.
Az ószövetségi időben élők sem tudták előre, hogy lesz egyszer új szövetség, hogy Krisztus meghal a bűneinkért és általa üdvözülhetünk.
Ugyanígy mi, akik ebben a korban és ebben a világban élünk, nem tudhatjuk az isteni tervnek az Újszövetségben le nem fektetett további részeit, nem tudhatjuk pontosan, mi lesz az Újszövetség betöltetése után.
Én abban hiszek, hogy Istennek következő terve is van, és talán azután következő is: az új szövetséget még újabb és újabb szövetségek követhetik Krisztus eljövetele után, sőt, a halál után is.
Az ember a paradicsomból való kiűzetéskor örök kárhozatra vettetett, de Isten megkegyelmezett. Elküldte előbb a prófétákat, Mózest, a királyokat, és lehetővé tette, hogy égő áldozatokkal engeszteljék ki Őt egyes bűneikért. Aztán elküldte egyszülött fiát, az Isten bárányát, hogy az ő áldozata árán még a pogányok is megmenekülhessenek, ha megtérnek hozzá.
Én nem úgy ismertem meg a Szentírás által Istent, mint aki elnézné saját, kedves teremtményeinek örök szenvedését a pokolban. Azokét, akiket úgy szeretett, hogy elküldte egyszülött fiát megváltani őket.
Nem hiszem, hogy a pokolban esetleg megtérő lelkeknek nincs visszaútjuk Istenhez. A próféta mondja, hogy ő még a Seolban is jelen van!
És ha saját egyszülött fiát keresztre adta az ember bűneiért, hagyta a Seolba alászállni, és onnan harmadnapon mégis feltámasztotta és felvitte maga mellé, én nem hiszem, hogy az ott bűneiket megbánó teremtményeket, akiket önnön képére formált, veszni hagyja majd.
Tudom, hogy amit írok, spekuláció, de azt érzem, hogy léteznie kell visszaútnak Istenhez mindenki számára, de talán ezt az adott időben még nem kell tudnunk.
Ahogy az ószövetségi időben sem kellett tudniuk, hogy majd úgyis eljön Krisztus, aki visszamenőleg lemossa vétkeiket (mert így tartja a mainstream teológia is: hogy Krisztus áldozata visszamenőleg is érvényes volt a korábbi idők istenfélő embereire, prófétákra, a választott népre). De ezt valamiért, az isteni terv szerint nem kellett tudniuk még. Talán azért, mert ha tudják hátradőlnek, és nem törekednek Isten felé úgy, mint az Ő könyörtelenül igazságos haragjától rettegve.
Talán van menekülés a pokolból is, csak nekünk azt itt és most még nem kell tudnunk, mert ha tudnánk, gyarlóbbak lennénk még annál is, amilyenek vagyunk. Még annyira sem törekednénk Isten felé mint így, holott jelen tudásunk szerint örök kárhozatra megyünk, ha nem hiszünk benne.
Ha előre tudnánk, hogy még a hitetlenek és bűnösök számára is létezhet kegyelem, gyarlóságunkban még ennyire sem hinnénk, hanem várnánk a sültgalambot.
Nem hiszek benne, hogy Isten célja az ítélkezés azon teremtményei fölött, akiknek sorsa nyitott könyv előtte, akiket már az anyaméhben ismert, és látta egész sorsukat előre, azt is, megtérnek-e, megigazulnak-e földi életükben vagy sem. És végképp nem célja a lelkek örök elveszejtése, egyetlen léleké sem, szerintem.
Erősen hiszek benne, hogy a halál után, vagy Krisztus második eljövetele után új szakaszába lép az isteni terv, és az elkárhozottaknak is lesz lehetőségük visszatalálni Istenhez. De azt is tudom, hogy ha ez így is van, azt nekünk még nem szabad tudnunk, mert akkor törekedni sem fogunk Felé. Sajnos félnünk kell a poklot ahhoz, hogy akarjuk Istent, és ezt Ő tudja.
Én Istent olyan "pedagógusnak" látom, aki nem kirúgni akarja a gyengén teljesítőket, hanem felzárkóztatni. Ha nem sikerült az Édenben hűnek maradni, kiűzött, de adta a mózesi törvényeket és az áldozatbemutatás lehetőségét. Akiknek ezzel nem sikerült üdvözülni, hiszen még ez a hatszázegynéhány parancs is túltesz az ember állhatatosságán, azokért elküldte Szent fiát, hogy hit által még érdemtelenül is megigazulhassanak (mert nem vitás, hogy a Krisztus által feloldozott latornak minden ószövetségi törvény szerint el kellett volna kárhoznia).
Én abban hiszek, hogy még azoknak is ad majd "pótvizsgára" lehetőséget, akik ez a második nekifutás sem sikerül az égi "érettségihez". Meg fognak bukni, nem vitás, bűnhődni fognak, de a kegyelem Istene szerintem nekik is megkegyelmez végül.
Ő nem az a fajta pásztor, aki nem keresi meg a legutolsó, végletesen eltévedt juhot is.
Nem tudok hinni abban, hogy akár csak egyetlen lelket is azért teremtett volna, hogy az majd örök kárhozatban éljen. Nem azért találta ki ezt a sok "vizsgát" és "pótvizsgát", az édenkerti parancstól kezdve az ószövetségen át az újszövetségig, nem azért talált ki a tökéletlen, lemaradozó embereknek mindig új és új "felzárkóztató programokat", hogy aztán egyszer csak örökre elengedje teremtményei kezét.
Az én hitem abban van, hogy bár most nekünk minden erőnkkel törekednünk kell élni az üdvösség lehetőségével, és elkerülni a poklot, mégis, hiszem, hogy a pokolra vetett lelkeknek is lesz útjuk az Úrhoz. Nehezebb, hosszabb, fájdalmasabb, annyi bizonyos. De mégis azt hiszem, hogy lesz, és ezt majd akkor jelenti ki Isten, amikor az emberiség megérett rá (mint ahogy az Újszövetséget sem kötötte Mózes orrára, és az ószövetséget sem az Ádáméra, hanem csak a megfelelő időben, Mózes és Jézus korában jelentette ki azokat - az édenből menekülő ember viszont még bizonnyal azt hihette, hogy neki örökre befellegzett az ősbűn miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!