Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek erről a sok...

Mi a véleményetek erről a sok bibliai ellentmondásról? (link lennt)

Figyelt kérdés
[link]
2016. nov. 14. 13:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
45%

"Hiába hajtogatod, hogy kilógott lw a válaszod elől, attól még nem lesz igazad. És amíg emberi mértékben gobdolkodsz és nem vagy hajlandó elvonatkoztatni kicsit addig nem is fogod megérteni a dolgot."

Nem válaszolt csak néhány kérdésre.

Tehát akkor nem lógott el?

Ilyeneket meg én is tudok mondani,hogy "emberi mértékben gondolkozol" ez is egy újabb terelés,hogy ne kelljen érdemleges választ adni.Jól le lettem pontozva,ami nem zavar,csak vicces,mert ebből látszik,hogy ha nem tudtok érdemi választ adni,akkor jön a sárdobálás:) Ez a legkönnyebb.

2016. nov. 15. 05:24
 22/31 anonim ***** válasza:
35%
Azért lettél lepontozva, mert lw felülkerekedett rajtad a vitában. Nem tudom szerinted melyik kérdésedre nem válaszolt, én azt látom, hogy megválaszolt mindent, de te egyszerűen letojod, és hajtogatod tovább az igazad. Feltételezem ezért pontoztak le a többiek is. Isten pedig nem gondolkodhat emberi mértékkel, ha tetszik neked, ha nem.
2016. nov. 15. 07:03
 23/31 anonim ***** válasza:

Erre pl.még mindig nem kaptam érdemi választ:

"A fáraó elsőszülöttei,és az állatok elsőszülöttei kérték,hogy Istenként legyenek kezelve,tehettek róla?

Nem.Akkor még mindig nem tudsz ellógni a válaszadás elől:

Miben voltak hibásak,hogy halálbüntetést kaptak?"

2016. nov. 15. 16:45
 24/31 anonim ***** válasza:

"Isten pedig nem gondolkodhat emberi mértékkel, ha tetszik neked, ha nem."

Ha megkérdezhetem,mi a baja az emberi mértékkel?

2016. nov. 15. 17:13
 25/31 anonim ***** válasza:

Isten nem ember.

(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjék, Nem is embernek fia, hogy sajnálkozzék. Vajon mond olyasmit, amit meg nem tesz, És beszél olyasmiről, amit nem visz véghez?

Az emberi mértékkel addig semmi baj nincs, ha nem lépi túl a Teremtő által határolt korlátokat.

Mivel neki van joga eldönteni hogy az embernek mi a jó és mi nem.

Persze szabad akaratot kapott némely döntéshozatalban, ám az erkölcsi téren hozott elveket Isten az embernek behatárolja, azon túl nem lehet, s ez a boldogságát, békéjét, harmóniáját eredményezi, és nem fosztja meg semmitől ami jó.

"Kérték az állatok, hogy Istenek legyenek?"

Ebből a szemszögből nézve nem, viszont az ember felelősséggel lett felruházva, és a tetteinek, döntéseinek a következményei, kihatnak másokra is.

Mi sem kértük, hogy Ádám hibázzon, ám egyenlőre még isszuk a levét a butaságának.

2016. nov. 15. 17:24
 26/31 anonim ***** válasza:

"Erre pl.még mindig nem kaptam érdemi választ:

"A fáraó elsőszülöttei,és az állatok elsőszülöttei kérték,hogy Istenként legyenek kezelve,tehettek róla?

Nem.Akkor még mindig nem tudsz ellógni a válaszadás elől:

Miben voltak hibásak,hogy halálbüntetést kaptak?" "

Szerintem erre is adott már választ, de nem fogom visszakeresni. Egyiptom népe helytelen úton járt, és sorozatos figyelmeztetések után sem volt hajlandó ezt belátni, így Isten egy első látásra igazságtalannak tűnő csapással sújtotta őket, hátha észhez térnek. És nyilván voltak olyanok, akik rátértek a helyes útra ennek hatására, így isteni mértékkel nézve bőven megérte a dolog. Ezt talán még te is megérthetnéd, ha létezik Isten, akkor nyilván nem lehet teljesen azonos a gondolkodásmódja a teremtményeivel, számára egészen más az igazságos, van ami számunkra szörnyűségnek tűnik, de része az ő nagy tervének.

2016. nov. 15. 17:25
 27/31 anonim ***** válasza:
42%

Jó, a Bibliában az is benne van, hogy "nincs Isten".

A linkben felsorolt példák is csak azt bizonyítják, hogy valaki nem tud szöveget értelmezni.

2016. nov. 15. 18:58
 28/31 anonim ***** válasza:

"Isten nem ember.

(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjék, Nem is embernek fia, hogy sajnálkozzék. Vajon mond olyasmit, amit meg nem tesz, És beszél olyasmiről, amit nem visz véghez?"

A linkben "meggondolja-e magát Isten" címszó alatt szerepelő ellentmondások is látszólagosak?

Ha igen,kérhetek indoklást is?

"Az emberi mértékkel addig semmi baj nincs, ha nem lépi túl a Teremtő által határolt korlátokat.

Mivel neki van joga eldönteni hogy az embernek mi a jó és mi nem.

Persze szabad akaratot kapott némely döntéshozatalban, ám az erkölcsi téren hozott elveket Isten az embernek behatárolja, azon túl nem lehet, s ez a boldogságát, békéjét, harmóniáját eredményezi, és nem fosztja meg semmitől ami jó."

Ok.Képzeld magad elé az alábbi jelenetet:

Mózesnek lediktálja Isten a tízparancsolatot,köztük a "Ne ölj!"-el.Neeeem,ne magyarázd meg,hogy ölés meg ölés,meg gyilkolás,meg emberélet elvétel között különbség van!

A parancs egyértelmű,nincs kivételt igazoló magyarázat hozzá.

Ezt írtad:

"Az emberi mértékkel addig semmi baj nincs, ha nem lépi túl a Teremtő által határolt korlátokat."

Egy óra múlva lejön Mózes a hegyről,és mindenkit lemészároltat csak azért,mert nem azt az Istent imádták,amit ő.

Szerinted ebben semmilyen emberi gondolkodás nincs ugye?

Ugyanezt csinálják akik a vallás nevében háborúznak egymással.Nem tudnak úrrá lenni félelmeiken és gőgösségükön.Ezek szerinted a bölcs Istenre jellemző tulajdonságok?

"Kérték az állatok, hogy Istenek legyenek?"

Ebből a szemszögből nézve nem, viszont az ember felelősséggel lett felruházva, és a tetteinek, döntéseinek a következményei, kihatnak másokra is."

Na álljunk csak meg! Itt nem egy törvényszerű következményről van szó,hiszen Isten szuverén módon döntött úgy,hogy elpusztítja őket!

De ha szerinted hazugság amit írok,válaszolj:Megvolt Istennek a választási lehetősége,hogy életben hagyja őket?

S mivel szerinted ebben sincs emberi gondolkodás,Isten akkor bizonyára inkább pusztítani szeret,mint kegyelmezni.

Mintha Jézus nem így beszélt volna róla,de biztos én olvastam félre valamit.

2016. nov. 15. 20:17
 29/31 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Kérem, hogy abban a tekintetben is gondoljátok végig a dolgokat, hogy az Ószövetség a bűnt, annak mélységeit és következményeit volt hivatott bemutatni, özönvíz előtt pedig mindezt törvény nélkül. Isten értelmes elmével ruházta fel az embert, tettének következményeit vállalni kell, ha tetszik, ha nem. A nem hívők nyilván nem vizsgálták meg azt a tényt, hogy a törvény, az Ószövetség és minden Krisztusra vezéreli az embert. Lehetetlen egy posztban mindent kifejteni, de néhány gondolatot engedjetek meg.

Isten ugyanaz az Ószövetségben és az Újszövetségben is, de a szövetségek jellege más. Ahogyan az Újszövetség egyik igéje említi: az ószövetség tanulságul is van nekünk. Bemutatja a bűn jellegét, hogy hová fajulna az emberiség a bűn és az azt leleplező törvény nélkül. Lsd: özönvíz. Özönvíz után a mózesi törvények alapján az embereknek lehetőségük adódott, hogy felismerjék, hogy mi a bűn és hogy ez az emberi természet részesévé vált. Azt is megmutatta, hogy a bűn zsoldja a halál, de azt is, hogy lehetséges helyettesítő áldozat. Állatáldozatok Krisztus előképei. Eljött Jézus, és minden embernek kiutat biztosított a bűnből az Ő áldozata és a benne hívés révén. Kizárólag a tökéletesség volt képes megfelelő áldozatot hozni, a tökéletesség pedig csak Isten lehet, következésképp Jézus az Isten, testben. (Természetesen ezeket is csak idővel lehet megtanulni, megérteni). A fentieket felismerők kapva kapnak az alkalmon, elfordulnak, megutálják a bűnt, ebből megtérjenek, megváltoztassák a gondolkodásukat, Isten ellenességből Isten felé fordulnak, utálatukból szeretet lesz (következésképp a bűnös emberi természetük gyűlölete is megjelenik) és Jézus vére által ingyen üdvözülnek, de ez az egyén szabad döntésén múlik, Isten csak a lehetőséget biztosítja.

Sok dolog azért érthetetlen a nem hívőnek, ateistának, mert meg sem próbálták megérteni, eleve kötekedni akar.

Kérdés: logikus-e, ha valamit nem akarunk a teljes mélységében megismerni, hanem csak belekötünk, ahogy tudunk? Mindenki könnyedén belátja, hogy ez logikai tévedés és az egyén csak magának rúg öngólt.

A nem hívők sok dolgot azért nem értenek meg, mert nem is próbálták megérteni, de minden kérdésre kimerítően nem hiszem, hogy a hívők is pontos választ tudnak, mert Isten nem mindent nyilatkozott ki magyarázólag.

Pál apostol is megmondja, hogy kifürkészhetetlenek Isten útjai, és ezt pont a fáraós események kapcsán írja a Római levélben. Mivel az üdvösség a lényeg, nem kizárt az sem, hogy az egyiptomi elsőszülöttek "rehabilitálva lesznek", mert Isten így is tudja, hogy bűnösként vagy bűn gyűlölőként élt volna. Ha pedig igaz, akkor megy az örök életbe. Sok elképzelés lehetséges, de pontosan nem tudni, mivel nincs a magyarázat kinyilatkoztatva, vagy pl. én még nem jöttem rá, nem találtam meg az összefüggésekben. Lehet, hogy más már pontosan megmagyarázza. De a magyarázat hiánya logikailag nem feltétlen mutatja a Biblia ellentmondásosságát, ez lehet az ember korlátozott tudásának eredménye is.

Megjegyzés: Jézus mellett szóló bizonyságtételeinkre is lehetne figyelni, figyelembe véve, hogy mi sem vagyunk mindent tudó istenek, csak egyszerű emberek.

2016. nov. 16. 12:45
 30/31 anonim ***** válasza:

"Állatáldozatok Krisztus előképei."

Bár nem írok jelzőt erre a fajta gondolkodásra,mégis bocsánatot kérek minden kereszténytől aki komolyan hiszi,hogy Isten elvárt ilyet valaha is az embertől.

Ezt azért írom példának,hogy ezek azok a dolgok,amiket nem keresztényként nem azért nem fogadok el,mert nem néztem utána,vagy nem akartam megérteni mélységében.

2016. nov. 26. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!