A közel-keleten ez vallástól független néphagyomány, hordják zsidók, muszlimok és keresztények is.
A zsidók szerint egy angyal kezét jelképezi, a muszlimok szerint Fatima kezét, a keresztények szerint pedig Mária szimbóluma. A szentföldi keresztények Hamza-kéz formájú kegytárgyakat is készítenek:
1-es válaszadó valószínűleg a katolikusokat érti keresztények alatt.
Kérdező, miért szeretnéd hordani?
Alapvetően az ilyen tárgyaktól jobb tartózkodni, mert amulettek (ez egy védelmező amulett), amelytől egyértelműen tilt a Biblia. A keresztényeket nem tárgyak védik, hanem Isten védelmezi őket. Ha tárgyakhoz fordulsz védelemért (legyen az akár kereszt is), akkor Istentől már igencsak távolodsz.
#4:
Persze a Sehova Kamui megszentségteleníthetik Az Ő nevét ,nem?
Utánaolvastam, hogy mi is ez. Az eredeti funkciója baromság, sosem hittem az ilyen védelmező dolgokban, nekem elég Isten kegyelme.
De mint karkötő tényleg szép, biztos hordanám, de csak azért mert tetszik, nem pedig kabalaként.
"Az eredeti funkciója baromság, sosem hittem az ilyen védelmező dolgokban, nekem elég Isten kegyelme."
Számomra az Úr kegyelme baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!