Ha egy evolúcióbiológus Jehova tanúja akarna lenni, akkor a szakmáját is el kellene hagynia?
Nem, Opendoor neve ki van írva, illetve ő 23%-on áll jelenleg.
Egyébként Ozmium, a kérdésed szerintem már ott megbukik, hogy ha valakinek van annyi sütnivalója hogy végigküzdje magát az evolúcióbiológusságig vezető úton, az még ha meg is találja a hitét, azt kizárt hogy olyan helyen fogja, ahol logikusan végiggondolva még az adott hit alapját (jelen esetben a Bibliát) is számtalan helyen félremagyarázzák.
Szia!
Off!
Ha a kérdésed megválaszolásra kerül, milyen evolúciós előny birtokosa leszel?
Ozmim megint trollkod. Fogjunk egy ateistát, és tegyük be a vallás topikba, hogy terjessze a materialista hitét.
De visszatérve a kérdésedhez, nincs olyan, hogy evolúcióbiológus. Biológus van. Rengeteg biológiához közel álló orvos, professzor vallásos, és hívő. Nagyon sok mikrobiológus hívő.
Már egyszer leírtam, Ozmi, hogy ha egy kicsit megspékelt véletlen generátor fut a számítógépen, az nem bizonyít semmiféle Darwinizmust sem. Ha fogsz egy elméletet, és az elmélet egyik mozgatórugóját átintegrálod a matematikába, az nem bizonyítja az elmélet helyességét, csak azt, hogy ez a bizonyos mozgatórugó akár helyes is lehetne.
Szerintem Te még nagyon fiatal vagy, Ozmi, mert az érdeklődési rugód évek óta egy síkon jár, és nem léptél, nem fejlődtél semmilyen irányban sem. Manapság az ilyet hívják trollnak.
"De visszatérve a kérdésedhez, nincs olyan, hogy evolúcióbiológus. Biológus van."
"Rengeteg biológiához közel álló orvos, professzor vallásos, és hívő. Nagyon sok mikrobiológus hívő."
Engem ez nem érdekel. Számolgasd őket. Te a kérdésemet nem érted, én meg a válaszodat.
Gondolom komoly vért izzadó feladata lehet az evolúcióbiológusnak, mert sem a sotén, sem az eltén nem futottam bele ilyen szakba. Na mindegy.
Akkor megfogalmazom úgy a válaszomat, hogy te is megérthesd. Igen, egy tanú is alkalmazhatja ezeket az algoritmusokat, mert ezek egy elmélet matematikai integráltjai, és nem a megtörtént evolúció leképezései. Nem az evolúció szülte ezeket az algoritmusokat, csak egy elmélet által fejlesztettek tovább egy véletlen generátort.
Nem tudom hogy így már érthetőbb-e trollok hű harcosa? Többen próbálták elmondani, hogy a kérdésed és általában a kérdéseid párhuzamba állnak a feltételezett korod bölcsességeivel. De majdcsak találsz egy értelmesebb elfoglaltságot magadnak.
"Nem az evolúció szülte ezeket az algoritmusokat, csak egy elmélet által fejlesztettek tovább egy véletlen generátort"
Azért ami azt illeti, de, ezek az algoritmusok pontosan az által "születtek", hogy a természetben megfigyelt evolúció folyamatait modellezték le.
Elképzelt? És az smafu hogy rengeteg biológus nap mint nap az evolúció hatásaival dolgozik? Mikrobiológiai körökben például teljesen általános az új kórokozók, új tulajdonságok kialakulása.
A véletlenszámgenerátoros hasonlítgatásod meg értelmetlen. Tudod egyáltalán mi az az evolúció?
A lényeg pont hogy nem az, hogy már előre ismert adatokból random kiválaszt a gép egyet, hanem hogy az evolúciós algoritmusok teljesen önműködően olyan formákat hoznak létre, amik korábban sosem léteztek.
Egy példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!