Valakit a világképe miatt lehet kötelezni pszichiátriai kezelésre? (PL. Ha valaki azt állítja hogy beszél Istennel [úgy mint egy emberrel] akkor azt kezelésre kötelezhetik? )
Azokat a bizonyos "betegségeket" egyszerűen kézfeltartással szavazzák meg. Semmit nem tudnak az elméről sem a pszichéről. Sőt alapjában tagadják a lélek létezését.
Jó kis "lélektan" ami el sem ismeri annak létezését amiről tudnia kellene mindent. De hát az első alaptételük, hogy az ember egy lélektelen állat.
Kis olvasnivaló:
"Én hallottam olyat hogy itt Magyarországon is a politikailag nem kívánatos egyénekre ráfogják hogy elmebeteg (bár az egyén mondhatja azt hogy nem akar meggyógyulni, mivel a gyógyulást nem kéne kötelezővé tenni) és kötelezik pszichiátriai kezelésre."
Rosszul mondták. Magyarországon nincs kényszerkezelés.
Ez elég sok problémát okoz azokban az esetekben, amikor az illető ön- vagy közveszélyes, de nem egyezik bele a kezelésbe. Ilyenkor szabadon tombol, mert akarata ellenére nem lehet kezelni.
Azért más a vallásos hit, meg az elmebaj. A kóros elmeállapot nem merül ki annyiban, hogy beszél Istennel, vagy hangokat hall, bár ez az egyik(!) jellemző tünete a tudathasadásnak.
Olyan ez, mint amikor attól sem lesz valaki depressziós, hogy szomorú és letört, de ez attól még a depresszió egyik jellemző tünete.
kerdezo azt irod hogy valakiknek a vilagkepukbe tartozik a friss hulla eves
ezt ugyertelmeztem elfogadhatonak tarthatod
nem az szamit hogy sajatmaga minek tart dogokat hanem masok
vagyis valakinek a vilagkepebe tartozhat az is hogy nyersen de mar dogszagu soknapos hullat fogyaszon
ez nala termeszetes
masnal mar a huseves sem termeszetes
ez alapjan mivel onmaganak nem rossz valami a pedofilia es hasonlok is elfogadhatoak?
csak mert a gyerek "beleegyezet"?
magukal a holtestekkelnis eleg szigoru szabalyok vannak a legtobb orszagban igy csak titokban lehet hulazabalo szektat alakitani... persze valahol lehet nem foglalkoznak a halottakkal
arra gondolj hogy masok mit fogadnak el
valakinek a vilagkepebe beleillik hogy amokfuto legyen es lemeszaroljon egy csomo embert
igaz te arra utalhattal ha masnak nem art vele "akkor csinaljon amit akar" de ekkor ervenyesulni az hogy allatmodjara elnenek az emberek masokkal nemtorodve akkor is ha nem artanak nekik de nem is hasznalnak
bonyolult persze...
csak probaltam gondolkodni rajta ezert eleg osszefuggestelen lehet amit irtam
Nyilván,civilizált államokban,kényszergyógykezelést,csak közveszélyes embereknél rendelhetnek el,ami helyes is.
Az említett esethez hasonló jelenség LEHET,ha egy beteg-skizofrén látomásában-olyan"isteni" parancsokat kap,hogy ölje meg akármelyik személyt,vagy személyeket.Mivel a skizofrén látomás azonos eredetű,mint álmaink,és azokban megjelenhet az elfojtott agresszió,a beteg képtelen különbséget tenni az álom-látomás,és a valóság közt.Így a vallásos skizofrén is életveszélyessé válhat.
Azért mert néhány ember azt állítja valakiről hogy elmebeteg, azért nem kellene begyógyszerezni az illetőt. (Pl. ha valaki hangokat hall és ez arra készteti hogy megöljön valakit. Meg is teszi, vagy megpróbálja, akkor nem pszichiátriai kezelést kéne alkalmazni hanem a törvényt. Ha valaki embert ölt, akkor annak a vére ember által ontassék ki. Tehát golyó általi halál és kész. Minek drogoztatni? Minek pszichiátria? Van lőszer bőven. Ha valaki rabol azt is golyó általi halálra küldeni. Mit kell itt védeni a bűnt? Ha valamire ráfogják hogy betegség akkor mindenki elnézi azt. "lopáskényszere van szegénynek" meg ilyenek.)
Ha valakinek morbid világképe van akkor még nem kell pszichiátriára küldeni, csak akkor ha sérti más embernek a jogait. (Ha sérti akkor törvényszerűen eljárni. Tehát ha megöl vagy ölési kísérlete követ el akkor halálbüntetés, ha lop vagy más akkor börtön, ha megerőszakol valakit akkor halálbüntetés..stb.)
#47 megeroszakolaskor megolte az illetot? nem ot is meg kellene edoszakolni? egy eszkozzel
ha szemet szemert elv hive vagy
a lopasnal elobb ugyan ugy halalt irtal itt vegen mar nem
. Ha valaki rabol azt is golyó általi halálra küldeni.
ha lop vagy más akkor börtön,
meg vannak a polgari es buntetojogi torvenyek
pszihiatriai kezelsre csak szelsoseges esetben jutasak az embereket
vagy olyan sokan vannak dilihazban? akik amugy nem oda valoak?
szerintem ezt orokre lehetne targyalni de sok ertelmet nem latom
az valo igai hogy reformaciokra lenne szukseg de ehhez tenni is kell nem eleg irni csak rola
Kedves Kérdező!47.hsz.
Van-e olyan ember,aki tudatosan gyilkol,és normális?(Nem balesetből.)
Szerintem minden gyilkos,az elmebaj bizonyos szintjén áll,s így büntethetők.
Volt egy ismerősöm, akinek többször volt látomása, beszélgetett Jézussal meg Teréz anyával. Diagnózisa: skizofrén. Előzmény: többször befeküdt pszichiátriai kezelésekre. Másik ismerősöm mesélte, hogy amikor sírt az asztalon, megérezte, hogy valaki fogta a vállát. Hátrafordult és Jézust látta. Megkérdeztem tőle: ezt álmodtad? (mert ez még elfogadható lett volna, ha álmodott volna) Kiderült, hogy nem álmodta az egészet és meggyőződése, hogy találkozott Jézussal és elbeszélgettek. Diagnózisa: bipoláris zavar.
Óvatosan kell kezelni ezeket az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!