Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Álkeresztények? Meddig tart a...

Álkeresztények? Meddig tart a kereszténység, kinek szól a hitük?

Figyelt kérdés
Voltam templomban és amint ott ültem leült nem közvetlen mellém egy ismerősöm, aki elég mogorván csak fejét biccentve köszönt. Ott akkor pattant ki a fejemben a kérdés, kinek szól a kereszténység, ha még annyi tisztelet sincs másikban, hogy kinyissa a száját. Ez az ember végig zárt a misén, nehéz elmagyarázni, mintha érdekelné meg nem is ami ott történik. Engem viszont ezután annyira zavart a dolog, hogy eljöttem már a vége előtt. Hívő keresztények, de másfelé lenéző emberek, az alapvető tanítást sem tartják be, hogy akarnak Istennel tetsző dolgot tenni, ha ők különbnek tartják magukat másoktól? Lehet nem kerek a mondandóm, de próbáltam szofisztikáltan csak a kérdésre vonatkozóan fogalmazni. Aki úgy érzi tud hozzátenni a kérdéshez és érdemben válaszolni kérem tegye meg.

2016. okt. 10. 00:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
67%
Én azt nem értem, hogyha te magadról mondod azt, hogy álkeresztény vagy, akkor miért nem tudod megválaszolni a saját kérdésedet?
2016. okt. 12. 16:00
 22/23 anonim ***** válasza:
Hát én beszarok...
2016. okt. 14. 19:01
 23/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem jól látod, hogy sajnos a vallásosság sok esetben lezárttá teszi az embereket.

A vallásos ember, és egy jézusi ember nem egy és ugyanaz. A mai templomba járó vallásos emberek többsége nem is ismeri Jézus Krisztust.

Meg lehet figyelni, hogy vagy az ószövetségre, vagy Pálra hivatkoznak, de Jézusról alig tanítanak valamit. Sőt amit tanítanak, azt is eltorzítva adják tovább, mint ahogyan azt Jézus tanította. Állandóan Szent Pálra hivatkozva értelmeik felül Jézus Krisztust. Ez nagyon szomorú!

A vallásosság ördöge, a leg-ördögibb ördögök egyike. Ez a példádban is tetten érhető, és felismerhető, hogy ahol "ezerrel" gyakorolják ugyan a vallást, de szeretetben nem történik fejlődés, ott véleményem szerint mindig a vallásosság ördöge érhető tetten. Sajnos a vallásos emberek döntő többségére ez jellemző is, elég csak arra gondolni, hogy magát Jézust is mélyen vallásos emberek ítélték el, akik hittek Istenben.

Jézus mindig is a gondolkodási módunk megváltoztatására hívta az embereket. Mrk 1.15

Ezzel szemben mit lehet tapasztalni a különböző egyházaknál? Nem hogy a gondolkodás megváltoztatása, hanem a gondolkodásról történő leszoktatás zajlik. Igen, mivel az egyházi vezetők vagy a "vének", a "szent"hierarchia valójában uralkodnak a hívek felett, és ebbe az uralkodásba nem fér bele az önállóan gondolkodni tudó, független hívő ember. Pedig Jézus ilyen embereket szeretne, akik "szelemben és igazságban imádják az Istent".

Nem pedig olyanokra akik leszoknak a gondolkodásról, vagy a vezetőikre bízzák és hárítják át a saját maguk felelősségét.

2016. okt. 15. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!