A liberalizmusban hívő emberek rosszak?
A lelkésszel beszélgettem ma.
Ő azt mondta, szeret távol maradni a politikától.De, néha muszáj véleményt mondania.
Azt mondta, a szabadelvűséget követő emberek mind erkölcstelenek, kárhozottak.A kereszténység ellen vannak és nem a tekinthetünk rájuk felebarátként.
A bevándorlást pedig azért támogatják, mert ők sem felebarátként tekintenek a keresztényekre, keresztény gyökerekkel rendelkező emberekre, hanem ellenségként.Csak ezt nem mondják ki.Helyette lassan,csendesen akarják őket kivéreztetni.És emiatt támogatják más vallás követőinek nagyszámú betelepítését.
"Ő azt mondta, szeret távol maradni a politikától"
még pártjuk is van kdmp
"Azt mondta, a szabadelvűséget követő emberek mind erkölcstelenek, kárhozottak.A kereszténység ellen vannak és nem a tekinthetünk rájuk felebarátként."
a koalíciós társa fidesz: aki nincs velünk az ellenünk van
"A bevándorlást pedig azért támogatják, mert ők sem felebarátként tekintenek a keresztényekre, keresztény gyökerekkel rendelkező emberekre, hanem ellenségként.Csak ezt nem mondják ki.Helyette lassan,csendesen akarják őket kivéreztetni.És emiatt támogatják más vallás követőinek nagyszámú betelepítését."
tehát amikor a vallásod európa nagyrészéval ugyan ezt tette az nem volt baj
A 9-es jól leírta micsoda manapság a liberalizmus, főleg Magyarországon.
Németországban meg pl. annyira nagy a liberális szólásszabadság, hogy aki rosszat mer írni kommentben a facebookon migránsokról, vagy közszolgálati dolgozóként negatív véleménye van erről a témáról, azzal szépen elbeszélgetnek a hatóságok.
Ez nem liberalizmus, ez a kommunizmus kérem szépen.
Igen kérdező. Sőt, a sok lipsit máglyán kell elégetni, mint a régi szép időkben!
Ezt is mondta a lelkész bácsi?
Sőt, a lelkész bácsi szerint, ha Jézus ma élne, akkor machetével ölné a migránsokat, ugye? :):)
Annyira bírom ezeket az újkeresztényeket. :D
Mi az h a liberalizmusban hívők? Az nem egy isten... Ez egy gondolkodás mód.
"
A liberalizmusban hívő emberek rosszak?
A lelkésszel beszélgettem ma.
Ő azt mondta, szeret távol maradni a politikától.De, néha muszáj véleményt mondania.
Azt mondta, a szabadelvűséget követő emberek mind erkölcstelenek, kárhozottak.A kereszténység ellen vannak és nem a tekinthetünk rájuk felebarátként. "
Egyébként ostoba a papod, jézus minden másik emberre értette a felebarátiságot, nem csak azokra kik szimpatikusak neked.
Elnézést, ha nem a konkrét kérdésre írok véleményt, de nekem egy mondat szemet szúrt:
"nem a tekinthetünk rájuk felebarátként."
Remek jehova tanúja lenne, azoknak van ilyen kirekesztő hozzáállása a többi emberhez.
Ennek a lelkésznek meg kell térnie, és ilyen mentalitással tilos lenne igét hirdetnie.
Szia!
Minden ember bűnös, önző bűnös természetünk van, ilyen hajlamot örököltünk, mindannyian, sajnos. Ezért senkiben nem bízhatsz, csak Istenben aki arra tanít, hogy minden embert - még az ellenségeinket is - szeressük, és önzetlen módon segítsünk: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é? És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek, mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképen cselekesznek-é? Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes." (Mt. 5:43-48)
A lelkészed - ahogyan az előttem írok is leírták - hazudott neked, mert sajnos valóban politizál, és hiába a "jó szándék" vezeti, ismered a mondást: "a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve." Ő szeretne téged megóvni, csak éppen azt felejti el, hogy az Isten soha nem korlátozta az embert a választásban.
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: [link] - sajnos az eredeti petíció nem elérhető jelenleg a Neten - azért ez is elgondolkodtató!
A liberalizmusnak számos ága van, természetesen sok olyan, amivel jómagam sem értek egyet, de a fürdővízzel együtt ne öntsük ki a babát! A liberalizmus eredeti gondolata a szabadság, a lelkiismereti szabadság a szabad vallásgyakorlás, amit a középkori terror váltott ki.
Érdemes alaposabban tájékozódni, mielőtt bárki véleményét mérvadónak tekinted.
Üdv. Péter
# 6
"A klasszikus liberalizmus egyik fő értéke a szabad vallás gyakorlás."
Ez csak vastag idézőjelek között igaz. A liberalizmus elismeri persze a vallásszabadságot, de csak addig, amíg ez a magánügyed és otthon a négy fal között csinálod. Viszont mihelyt társadalmi szinten intézményesül a dolog, és publikusan is megjelenik a szélesebb nyilvánosság előtt, akkor a szekularizmus nevében rögtön jönnek a vallásellenes támadások.
Még itt a gyakorin, a vallási rovatba beírogató egyes fórumozók részéről is naponta tapasztaljuk.
# 19
"nos igen,de ugye látjuk mi van,ha nem így van"
Nem tudom a világtörténelem melyik szituációira gondolsz konkrétan:
Hívő szemszögből Istennek ami Istené, császárnak ami a császáré, egyébként pedig a kutyát nem érdekli, hogy az adott "császárt" liberalizmusnak hívják vagy bármi másnak. :)
Egy szíriai vagy iraki keresztény munkavállalónak a háború előtti Szaddam vagy Asszád diktatórikus rezsimjében könnyebb volt eljutni a parancsolt ünnepeken a templomi szertartásra, mint nekem a rendszerváltás utáni bármelyik eddigi munkahelyemről, az úgynevezett liberális polgári demokráciában.
Ne érts félre, ezt a szituációt én lelkiismeretileg tudom kezelni, de azért már ne hazudjuk egymás szemébe, hogy mekkora vallásszabadság van. Nincs az, mert a szabad piac és a kapitalista termelési viszonyok azt diktálják, hogy ne is legyen. Egy hívő a létező szocializmusban meg tudta szentelni a vasárnap ünnepét, a létező kapitalizmusban viszont nem tudja, mert ott kell ülnie az ilyen-olyan üzletlánc pénztárában, ha kereskedőként keresi a kenyerét.
Nem a vita kedvéért írom, hiszen ezek tények, tényekről pedig nem vitázunk. Csak nem árt ha tudjuk, hogy mekkora a takarónk, ami alatt nyújtózkodni lehet. Hát nem túl nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!