Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jogosan feljelenthetnek...

Jogosan feljelenthetnek azért, ha Facebookon nyilvános valláskritikákat fogalmazok meg nyomdafestéket tűrő formában, csak azért, mert valaki nem azon a véleményen vagy, így nyilván neki ez nem tetszik?

Figyelt kérdés
Én szinte biztos vagyok benne, hogy szabadon írhatom a véleményem, de érdekelne az igazság. Van egy kettő személy, akik azzal fenyegetnek, hogy beperelnek, mert Istent tagadó bejegyzéseket írnak. Majdhogynem egészen biztos vagyok benne, hogy teljesen tájékozatlan hülyék, de azért jól esne egy megerősítés.

2016. szept. 30. 21:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2016. okt. 2. 14:49
 12/18 anonim ***** válasza:

A nyilvános Isten-tagadás jogi értelemben nem bűncselekmény, ilyen alapon nem lehet érte senkit sem felelősségre vonni.

Más kérdés, hogy mi a franc értelme van a dolognak, hiszen a hívők sem szokták posztolgatni, hogy Isten márpedig van.

Az ilyenféle világnézeti önmegerősítés hátterében a legtöbb esetben világnézeti bizonytalanság húzódik meg. Lehet, hogy érdemes lenne előbb lefutnod magadban még egy-két kört, hogy szerinted van-e akkor Isten, vagy nincs, mielőtt a nyilvánosság előtt határozott véleményt formálsz ebben az ügyben. :)

Persze te tudod, a te dolgod.

2016. okt. 2. 15:24
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Más kérdés, hogy mi a franc értelme van a dolognak, hiszen a hívők sem szokták posztolgatni, hogy Isten márpedig van. "

Nem-e? Az utcákon járkáló hittérítők mik? A hozzád becsöngető random istenség térítői? A köztévéből folyó vallásos propaganda? Hány vallásos facebook oldal van szerinted? Csak magyarból is több tucatot tippelnék.

2016. okt. 2. 16:04
 14/18 A kérdező kommentje:
Igazából nem bizonygatni szoktam, hogy nincs, mert agnosztikus ateista vagyok. Inkább csak fájó kérdéseket szoktam megfogalmazni, amikre logikát igénylő választ kell adni. Ez bosszantó tud lenni a vallásosoknak, és így akad olyan primitív személy, aki már azt sem tudja, mihez kezdjen ellenem.
2016. okt. 3. 14:14
 15/18 anonim válasza:
Istentagadásért nem, de pl. ha a boszorkányégetésről írsz az elvileg rágalmazás, hacsak nem tudod bizonyítani...
2016. okt. 6. 13:19
 16/18 anonim válasza:

De mivel bárkinek szabad nem lenni, bármely földi halandónak, hátmég egy mindenhatónak, igy az nem rágalmazás, ha valakit azzal vádolsz meg, hogy nincs még akkor se ha bizonyitottan van, hátmég igy hogy senki nem tudja, van e...

de jobb ha valakit azzal vádolsz meg, hogy van, mert ha tényleg van akkor igye igy nem perelhet, hameg te azt mondod, hogy van, de mégsincs akkorse tud perelni.

2016. okt. 6. 13:35
 17/18 anonim ***** válasza:

Európában nem kell ilyentől félned. Más kérdés, ha muszlim országban lennél, ott az istentagadás halálos bűn.

Angliában buszokon hirdették korábban, hogy nincs Isten, és amikor az egyik sofőr vallási okokra hivatkozva nem akart ilyen hirdetéssel ellátott buszt vezetni, kirúgták.

Szóval Istent tagadhatod nyugodtan, jogi következmények nélkül, ugyanez a holokauszttagadásra már nem igaz (Magyarországon).

2016. okt. 27. 12:40
 18/18 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem!

De nem árt tisztában lenned vele:

- "magyarországon" élünk,

- és egy fanatikus "jóakaró" csodákra képes!

jan. 9. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!