A szcientológiai egyháznál van-e furább dolog, amit az emberek találtak ki?
Szerintem ez mindent elmond a szcientológiáról:
Xenu, a galaktika ura [szerkesztés]
Az egyház szerint ennek a történetnek az elmondása szerzői jogokat sért meg. Mivel ez a történet egy amerikai bírósági tárgyaláson tanúvallomásként elhangzott, az Egyesült Államok törvényei szerint tanúvallomásként nyilvános köztulajdonnak számít.
Xenu története fontos szerepet játszik az egyház mitológiájában, csak a szcientológia magasabb szintjét elérő, ún. OT III-as egyháztagok hallhatják. A mitológia szerint a gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt az egész Galaxisból sok milliárd űrlényt fogdosott össze, lefagyasztotta őket, és leginkább a mai DC-3-as típusú repülőgépekre hasonlító űrhajókkal a Földre hozta őket, s itt egy vulkánba dobta a lefagyasztott lényeket, a vulkánt pedig felrobbantotta egy hidrogénbombával. Az űrlények kiszabaduló lelkeit egy speciálisan e célra épített „lélekszívóval” fogta fel, majd a fogoly lelkeket „agymosásnak” vetette alá, s így engedte szabadon őket. Az űrlények lelkei, a „thetánok”, később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra, és ezek a thetánok okozzák az emberek érzelmi problémáit. De szcientológiai kezeléssel, „auditálással”, ezektől a thetánoktól meg tudunk szabadulni.
A hittételekkel a South Park című amerikai rajzfilmsorozat egyik, Trapped in the Closet című epizódja is foglalkozott [1].
Igen, rengeteg...
Például, hogy a pápa Isten földi helytartója.
Sokan tudják, hogy ez nem igaz, de csak kevesen mondják, hogy "a király meztelen!"
Sztem, azért ez a legnagyobb állatság, mert sokkal több embert vesz hülyére, mint a szcientológia.
A szcientológia választott, a katolicizmus meg alanyi jogon jár.
Egy társaságban korábban szóba került a scientológia.
Hirtelen csak az jutott eszembe, hogy erről én olvastam egy bővebb terjedelmű írást ! De hol ? Hol is ?
Aztán beugrott: "Az egészen nagy üzletek" című könyvnek volt egy fejezete.
Ha jól emlékszem, az alapító célja az volt az alapítással, hogy olyan valamit hozzon létre, amely után nem kell nagy adókat fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!