Mi a véleményetek az egyházról?
Szervusz
Most sokan azt gondolnák, hogy megint piszkálódnak azok akik "szektákhoz" tartoznak
Egyébként a véleményem egyezik a Teremtő véleményével, mert a Bibliában benne vannak Ők is.
(Jelenések 18:22–24) 22 És soha többé nem hallatszik benned hárfás énekesek hangja, zenészeké, fuvolásoké és trombitásoké, soha többé nem találják meg benned semmilyen mesterség kézművesét sem, malomkő hangja sem hallatszik benned soha többé, 23 lámpafény sem világít benned soha többé, és vőlegény és menyasszony hangja sem hallatszik benned soha többé; mert utazó kereskedőid a föld főrangú emberei voltak, mert azzal, hogy spiritizmust gyakoroltál, félrevezetted az összes nemzetet. 24 Igen, próféták és szentek vérét találták benne, és mindazokét, akiket legyilkoltak a földön.”
A tegnapi hozzászólásomkor megemlíthettem volna, hogy a szent írásban benne vannak azok is akik negatív ítéletben részesülnek majd.
Sajnos ezt figyelmen kívül hagyják, a teremtő ezeket az emberi filológia alapján létre hozott "vallásokat, Nagy Babilon Gyűjtő néven összesíti.
Miért? Mert annak idején ebből indultak útjára a vallások kialakulásának sokfélesége.
Opendoor-ral nem kell foglalkozni, mert egyrészt el van telve azzal, hogy majd csak ők kapnak "jó" ítéletet, mintha azt ki lehetne érdemelni, :)))
másrészt mivel az ő szektájában sokkal több pedofil van, mint a katolikus egyházban, ezért gyorsan beröfögött egy tanult marhaságot.
Kérdező:
papok a katolikusoknál vannak, Istentisztelet pedig protestánsoknál. A kettő között különbség van.
Amit még opendoor sem tud a mai napig, hogy egyetlen egy Egyház létezik, ez pedig Krisztus egyháza, és ezen belül vannak felekezetek. Millió egy féle ember van, kinek ez tetszik, kinek az. A szektákat most nem sorolom ide, mert azok nem keresztények.
Krisztus egyháza gyönyörű, hívőkből áll, akik befogadták őt, így nevezhetik magukat Isten gyermekeinek. Igaz, még ezt is tagadják a jehovisták, ahová opendoor is tartozik, de ez már az ő bajuk.
Az, hogy Isten kit hova helyez, ki hol tudja őt szolgálni, az már Istendolga.
Hogy ki milyen bűnben van, kinek mi lesz a sorsa a test halála után, az is Istenre tartozik. Emberekből áll az egyház az emberré lett Isten a feje. Majd ő terelget minket, az ítélkezés szerencsére nem a mi dolgunk.
Mindenki követ el hibát és naponta több tucat bűnt. A pedofília undorító és Jézus nagyon egyértelműen elmondta mi lesz az ő büntetésük. Hidd el, hogy amit itt kapnak, az semmi.
Talán még annyit, kedves Kérdező:
Isten a népét a Bibliában leírt erkölcsi mértékekre, és imádatra, és annak betartására tanítja, míg a történelmi egyházak, emberi hagyományokra, és Istenről szóló elképzelésekre tanítja az embereket, amik megegyeznek a világban uralkodó emberi vezetők elképzeléseivel is, így összekuszáltak sok mindent.
ezért a Teremtő felszólítja azokat akik oda tartoznak hogy hagyják el azokat, mert hatalmas büntetésre számíthatnak a híveikkel együtt, akár passzívan akár aktívan támogatták Őket,
A Bibliában azt írja Isten a népéről hogy az utolsó napokban kezdenek egyre többen csatlakozni, a kicsiből hatalmas nép lesz, de a lakossághoz mérten még sem a legtöbben, nagyon kevesen.
Ehhez hatalmas alázat szükséges, hogy az ember belássa, és változtasson.
(Ézsaiás 60:22) 22 A kevés ezerré lesz, a kicsiny pedig hatalmas nemzetté. Én, Jehova, felgyorsítom ezt a maga idejében.”
Mindenkiről ír a Biblia.
Valóban, nem nekem kell hinni hanem a Bibliának mert az Isten szava.
S válaszolónak pedig felhívom a figyelmét, arra, hogy a rágalmazást bizonyítani kell, s ekkora aljasságot ne állítson, hogy több a pedofil, csak hogy megalázhasson másokat, mert fáj az igazság.
Az egyházakat a Teremtő a Bibliában leírtak szerint megfogja büntetni. S ezt nem Én találtam ki.!!!!!!!!!!!!
Mindazon által, mindig is voltak Isten népén belül sajnos nem oda illő elemek, de nem vetette el a népét, és választott másikat, hanem azokat eltávolította a lázadókat.
Nem az egyházon teljesednek ezek a versek, Rajtuk az ítélet fog teljesedni amit szintén a Biblia ír, Nem Én.
(Ézsaiás 2:2, 3) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” . . .
(Ézsaiás 2:4) . . .Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
Bocsánat, hogy egy kicsit erősen fogalmaztam, de ez a válaszoló, (53%) folyamatosan megalázza nem csak a személyemet, hanem a Testvéreimet is, akik becsülettel élnek szerte a világon minden hol.
Ha úgy lenne ahogy állítja, rendszeresen újságokban lehetne erről olvasni, De a túlzásait gyűlölet keltésre használja. Amit biztos vagyok benne, hogy nem a Teremtő támogatja.
S tudja, hogy nem kellene ezt tenni, de harcol, és azt hiszi hogy a csata az Övé.
Már elmondtam neki, hogy nem harcolni jöttem, és szócsatákat nyerni, a csata nem a mienk.
Többen vagyunk itt különböző "vallásokból" de némely hozzászóló, kilép az emberi mivoltjából, és azt elfelejti, hogy van aki mindezt látja....
Kérdező, sok a képmutató az egyházaknál,de az nem jelenti az hogy mindenki olyan lenne. Én nem szeretek megítélni egy egyházat amely emberekből áll. Méghozzá nem tökéletes emberekből.
Természetesen a 2. válasszal nem értek egyet, hogy több a pedofil. Csak annyi hogy ott is jelen volt/van. És nem feltétlenül az egyénre korlátozódik. Tehát hogy volt olyan közösségi vezető aki nem szólt a rendőrségnek ez ügyben.
Az ausztráloknál a katolikus pedofil botrányok miatt indítottak vizsgálatot pár éve. Ez érintett rengeteg egyházat és szervezetet. Ebbe Jehova Tanúi egyháza is bele tartozott. És ott is találtak problémát. Természetesen erről Magyarországon nem sok ember tud.
https://www.youtube.com/watch?v=0uSeuWneHUA
Ezt azért írtam hogy tényleg ne csak a rágalmazás legyen.
De ezek fényében sem mondanám hogy mindenképp támadni kéne csak egy közösséget, hiszen ilyenek másutt is sajnos jelen voltak. A fontos hogy ne hagyjuk figyelmen kívül eme szörnyű tetteket.
"Egy másik istentiszteleten a pap Trianonról és az elcsatolt területek visszacsatolásáról prédikált."
Jól tette. Mi ezzel a témával a probléma?
Egyébként meg az egyház elég sok emberből áll és nem csak a papságból, hanem a világi hívekből is. De attól, hogy valaki kereszténynek mondja magát, még nem lesz egyből szent. Egy pap is lehet bűnös. De megint egyszerűbb ezekről beszélni, mint arról a csendes többségről, akik élik szépen, hivatásukhoz méltón az életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!