Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Hagyd a holtakra, hadd...

"Hagyd a holtakra, hadd temessék el halottaikat. " Akkor most hogy is van ez?

Figyelt kérdés

2016. szept. 1. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

szervusz

A Szentírás a halottak állapotához hasonlítja a világ szellemi állapotát is.Jézus rámutatott, hogy bizonyos körülmények között az Isten szolgálata elsőbbséget élvezhet a családi ügyek felett.

A férfi apja nyilvánvalóan még nem halt meg. Ha így lenne, nem valószínű, hogy a fia itt beszélgetne Jézussal. A férfi nem kész arra, hogy első helyre tegye az életében Isten királyságát.

Mindamellett, mivel nyilván voltak rokonai is kéznél, akik elláthatták ezt a feladatot, Jézus arra buzdította ezt a férfit, hogy ’széles körben hirdesse az Isten Királyságát’.

2016. szept. 1. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Mit gondolsz, miért hangsúlyozta Jézus oly nagy nyomatékkal a Királyság-üzenet hirdetésének a fontosságát ellentétben azzal, ami jogos családi gondoskodásnak látszott? Mit mondanál erre?
2016. szept. 1. 19:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Részben egyet értek most opendoorral. Ez azt jelenti hogy a temetéssel is vigyázni kell. Pl. ha az én anyámat katolikus temetéssel temetnék el én nem mennék el rá, mert nem vagyok katolikus. Legegyszerűbb ha semleges a temetés. Polgári. de ott is sokat hazudnak a halottról.
2016. szept. 1. 22:27
 4/4 anonim ***** válasza:
33%

Holtaknak nevezi az embereket, mert azok is vagyunk. Mert Élet csak a megváltás kegyelme által lehetséges. " Az a neved, hogy élsz, de halott vagy" Ezért mondja Jézus Krisztus, hogy hagyd a halottat a halottakra, TE meg kövess engem, mondja annak akit elhív Tanítványnak. Mert Ő hív, és az alázatosok meghallják a hívó szót. az Úr vezetését kell követni alázattal, és nem a saját elképzelésünknek engedi.

Mert a Miatyánk imádság is így szól "legyen meg a Te akaratod Atyám" amen. Hittel elfogadni a vezetést, mert Ő az Úr.

2016. szept. 1. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!