Richard Dawkins szerint a Purgatóriumra azért van szükség, hogy legyen értelme misét szolgáltatni és imádkozni a halottakért. Hogy vélekedtek erről?
"Hallottam már sokkal nagyobb hülyeséget is Dawkinstól, mint amire a kérdező rákérdezett. A YouTube-on te is találhatsz egy csomót."
Tehát nincs forrás, csak ami a te zavarodott, Lenin-fóbiás, "aki nem keresztényimádó, az vérkommcsi" fejedben létezik. Köszi, de nem adok a szavadra. Már ismerős nekem az itteni "munkásságod".
csodálkozom ezen Dowkins értelmes ember, ez meg egy olyan ember szövege lehetne akire joggal hivatkoznak a vallásosok ,hogy gyűlölködik és utánanézés nélkül beszél ostobaságokat
eleve a purgatórium mint hittétel már bőven az után született meg, hogy az emberek imádkoztak a halottakért, mise (vagy bárhogy nevezzük is a vasárnapi szertartást) is bőven létezett már a purgatórium előtt, ennek az "áldozat" szerepével sem függ össze a purgatórium
a purgatórium dogmává nyilvánításának is egész más okai lettek, és csak rá évszázadokra delvalválódott ez az egész a búcsúcédulák szintjére
komolyan mondom ez már az a szint mint amikor mondjuk nő a gáz világpiaci ára erre előáll valaki azzal hogy "a zsidók világszerte növelik a gáz árát, mindenkivel kitolnak, csak hogy minket szegény magyarokat is meg tudjanak szivatni!"
bízom az ilyen embereket mint p la 17 %-os, "szerintem" oké alapvetően van joga hozzá, de ne legyen már ze egyenrangú egy történész véleményével
"á szerintem lapos a föld, mert ugye ha gömb szerű lenne azt látnánk, emgm ondjuk ha nagyon elennénk a szélére le is esnénk" ehhez a véleményhez is joga van bárkinek ,csak ne legyen már az hogy van ez, és ez egy ugyan olyna értékű vélemény mint egy csillagászé
Ha az ember súlyos bűnökben hal meg, akkor elkárhozik, és pokolra jut, ahonnan nincs kiút. De ha kevésbé súlyos bűnt nem tudott még halála előtt megbánni, akkor is örökké kell-e szenvednie? A katolikus egyház szerint nem, mert ha megfizette adósságát, akkor a mennybe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!