Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hallgat olyan fájdalmasa...

Haggaimester kérdése:

Miért hallgat olyan fájdalmasan nagyon Isten, mintha nem is létezne?

Figyelt kérdés
Miért áldozta fel a fiát ha annak semmilyen látható érezhető eredménye nem lett, az embernek továbbra is szenvednie kell és folyvást várni rá. Az ígéretekkel már tele a raktár. Miért nem ad magából legalább egy kis cseppnyi bizonyosságot, hogy a hallgatása ellenére ő van, és érdemes Istenfélő életet élni?

2016. jún. 28. 17:50
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
9%

1. Lett látható és érezhető eredménye.

2. Az hogy ez a szenvedésen nem változtat, az érszint az emberek bűne egymással és önmagukkal szemben, részint az emberi lét velejárója.

4. Akiknek bizonyíték általi bizonyosság kell, nem méltóak rá.

2016. jún. 28. 17:58
 2/43 anonim ***** válasza:
18%

Embereken keresztül, a természeten keresztül, a madarak röptével, a rigók énekével szól Ő. Csak hát egyre inkább lehurrogják, elnyomják ezeket a hangokat.

Ki kérdezett, Názáreti?

[link]

"Megkérdezték a madarat, hová repül, a napot, merre szállt? De ki kérdezte az embert?

Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti?

Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?

Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?

Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?

Ki kérdezett? Ne kérdezd – ordíts, ahogy a torkodon kifér, mert különben csönd lenne körülötted –, ordítsd magad a kérdést, s hidd el a visszhangnak, hogy ő volt, s felelj a visszhangnak, hogy legalább a magad szavát halld."

2016. jún. 28. 18:02
 3/43 Ozmium42 ***** válasza:
59%

Azért, mert nem létezik.

"4. Akiknek bizonyíték általi bizonyosság kell, nem méltóak rá."

A világ legátlátszóbb érve. Bizonyíték nélkül azt hitetnek el veled, amit csak akarnak.

2016. jún. 28. 18:26
 4/43 A kérdező kommentje:
Oly könyű rövidr e zárni a kérdést azzal,hogy nem méltó az ember. Mi az hogy nem méltó? Kellenek a biztosítékok,magunkra vagyunk hagyva? Azt hiszem Tamás apostol sem lett kétkedése miatt kikosarazva. Mi miért vagyunk mostohák??? Ha csak a kisújját emelné is elég lenne...de csend van és közöny. Miért??? Nem várok én egy újkori Vörös-tenger szétválasztást,csak egy kis biztosítékot. Oly nagy bűn ez,hogy kérdésem máris méltatlanná tesz őhozzá???Valóban ilyen lenne Ő????
2016. jún. 28. 18:39
 5/43 anonim ***** válasza:
3%
Átlátszó, mert neked szól? Ha nem érzed a szívedben, akkor nem vagy rá méltó.
2016. jún. 28. 18:40
 6/43 A kérdező kommentje:
"Ha nem érzed a szívedben"????? Ezért is csak az ember felelős? Mit ér az ha csak papíron tudom hogy van egy apukám, de annak semmi tapasztalati jelét nem látom? Úgy érzem nagyon mostohák vagyunk.
2016. jún. 28. 18:53
 7/43 A kérdező kommentje:
Harmadik kommentelő. Azt, hogy nem létezik számomra azért nehéz elfogadni egyszerűen, mert a világ meglepően logikusan rendben van összerakva. Hacsak fele annyi ésszerűség is lenne benne mint ami van. Akkor sem tudnám kizárni, hogy valaki létrehozta. Ezért nem értem nagyon, nagyon nem értem, miért tesz úgy mintha nem lenne.
2016. jún. 28. 19:00
 8/43 anonim ***** válasza:
52%

az 1 máshogy értette szerintem hogy nem méltó. A hit elővételezett bizonyosság. A materialisták tudományos bizonyítékokat kurkásznak, ezért nem méltóak a hitre - a hit az más, ontológiailag más.

Hérakleitosz mondta, Isten "nem mond ki semmit, nem rejt el semmit, hanem jelez." Azóta ki is nyilatkoztatta, kimondta önmagát, megjelent az inkarnálódott Szó.

De nem kell az embereknek - egyre kevésbé olvassák a jeleket, elfelejtik az inkarnálódott szent Nevet. Lecserélik bulvár-"tudományra", mintha lecserélhető lenne. A halál pillanatában nem értik, ki előtt állnak. Ez az igazi pokoli megsemmisülés. A hívő Istenhez akar jutni.

Azokra figyeljen, ami ezt segíti. Teljesen érdektelen egy "nincs isten " felkiáltás, hagyjuk őket ebben a tévedésben, és haladjunk az utunkon.

Ez az elővételezett bizonyosság, a hit.

„A fák, vagy az ég, a szél, a madarak, vagy a csillagok mindennap megajándékoznak. Megtaláltam a világ tengelyét.”

Hamvas

„A lég, a fellegek, az erdő,

Mikéntha minden zengene…

A föld, a csillagok, a tenger,

Minden szívemmel van tele.

És mintha mind lobogna, égne;

Rajongna, élne szikla, rög…

Állat, virág, fa, sőt az ember

Érezne tégedet, Örök!…

[…]

És mintha mind belém ömölne,

Az óceán s a csillagok,

Szín és sugár, dal, illat, éter:

Úgy érzem, én minden vagyok."

(Komjáthy Jenő: Az örök dal, részlet)

2016. jún. 28. 19:15
 9/43 A kérdező kommentje:

Kedves 8. válaszoló.-Te nem érzed úgy, hogy a fák suhogásánál és a madarak röpténél sokkal többre van szükségünk bonyolult sok problémával terhelt emberi létünkhöz? ... Személyes,vagy kollektív érezhető megnyilvánulásokra gondolok,mint az Izraeliták idejében, amiről maximálisan félreérthetetlenül meglehet bizonyosodni, hogy egyes történéseket nem a véletlen szülte, hanem csakis ő lehetett a dolgok mögött.

Még ha nem is hallgat meg a kéréseimben, de akkor tudjam, hogy Ő nem hallgat meg, és akkor máris maximálisan nyugodt lehetek, mert akkor tudom, hogy legalább a figyelmében vagyok... még ha mostohaként is, de tudom érdemes őt keresni,neki élni ,.... csak a csend, a nemtörténés tűnne el. Ha kiáltunk akkor ő ha nemmel is, de válaszolna.Nem kimondott szavakra,hanem félreérthetetlen jelekre gondolok,hogy nem a véletlen volt csupán hanem biztosan isten tette ezt.Miért hagy minket bizonytalanságban?

2016. jún. 28. 19:38
 10/43 anonim ***** válasza:

én egy ideje úgy érzem Isten tenyerén vagyok, biztonságban vagyok, vigyázz rám, egyszer magához szólít. Sok probléma van, sok tragédia is ért - mégis.. :)))

Nézd, milyen szépen szól erről ez a Rilke vers:

[link]

2016. jún. 28. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!