Valaki közvetlen a halála előtt, fel tudja idézni "bármelyik" emlékét, tud "bármire" gondolni, hiába nem tud hangot kiadni vagy látni, hallani, érzékelni?
érdekelne mindenki válasza, de főként olyané, aki esetleg együtt volt elvesztett ismerősével, "távozása" előtt
(előre elnézést kérek, nem akarok senkit megsérteni, de ez egy fontos kérdés)
Türelem rózsát terem, egyebet nem:)
Ok, úgy nézem a példákkal nem sokra megyek, ne igazán vagyunk hajlandók a saját érvelésünktől elvonatkoztatni.(azért itt van még egy.: Titkosügynök beépül a terrorszervezetbe, amíg benn van, addig rengeteget kell hazudjon, de cserébe lebuktatja őket,és ezáltal sok ember élete megmenekül. Bűn v. nem?)
Rendben, nézzük így: A világot Isten(legyen ez bármilyen élőlény is) teremtette, az embernek örök életű lelket adományozva. Ez a titokzatos szubsztancia vagy az agyban a neuronális szinapszisok között található, vagy minket képvisel egy elvont, fizikai világgal semmilyen formában nem érintkező dimenzióban(ami érintkezik, az változásokat hoz létre MINDENKÉPP,egyébként hatástalan lenne. Ezek a változások azonban látnunk kéne) mégis tartalmazza mindazt, amit tudatként definiálunk.
1. probléma: Isten alkotta a világot?
Idealista felfogás szerint mindenképp így kell legyen. Ez a "lélek" ugyanis evolúciós szempontból semmilyen előnyt nem képvisel.(pl. nem leszel okosabb tőle), mivel a fizikai világgal nem lép kapcsolatba. Csak arra van, hogy a tudatod(persze az emlékeid nélkül) továbbvigye a következő, teljesen más DNSű testbe, vagy a halál után megmaradjon a lelki dimenzióban. Ami pedig a természetben nem képvisel előnyt,az elkopik( pl. az ember nem tud C-vit. szintetizálni-sok gyümölcsöt ettünk régen)
Ezért lélek csak akkor létezhet, ha van Isten, aki az emberekkel személyesen foglalkozik. Utóbbihoz Istennek intelligenciája kell legyen, és azzal a képességgel kell rendelkezzen, hogy a lelki dimenzióból hatást fejtsen ki a fizikaira. Ez pedig önellentmondás(hiszen a két dimenzió nem érintkezik)
2.
Ha az ember agyában lakik, akkor nyilván ez befolyásolja azt, hogy hogyan fogjuk fel a dolgokat(integrálja a tudatot)- Akkor aki szellemi fogyatékos, annak a lelke sérült?
3.
Isten miért adott volna örök életű lelket, mikor szánt szándékkal nagyon nehéz teszt elé állít minket(kísértés)?
Ez nem "szívatás"? Ha igen, akkor nem szeret minket, ugye?
Ha elbukott az ember, akkor milyen alapon bünteti akár örök pokollal a véges életben elkövetett bűnöket?
4.
Miért foglalkozna velünk különös gonddal? A dodókat pl. a halálos bűneik miatt engedte kihalni?
Ha nem, akkor miben változtatna a világegyetemen az emberiség kihalása?(semmiben).
Ez a teisták szerint az utolsó lélek eltűnését jelentené.
Ez vélhetően Isten akarata ellen való, ami viszont nem lehetséges, hiszen Isten mindenható.
Ennyi jutott eszembe hirtelen.
még vmi a 2.-hez:
Isten akkor egyszerűen elrontotta ezeket a lelkeket?
Vagy szánt szándékkal hibásan küldte le?
És ha az ember meg tudja gyógyítani, akkor kvázi hatalmasabb, mint Isten, vagy Isten tervébe beleavatkozván elkárhozik?
( a milliárdos fejlesztésekkel egyébként nem a bűnözők elkapása a cél, hanem a beteg emberek gyógyítása, + a kutatás, ha nem tennénk, még a lándzsát)
"Ok, úgy nézem a példákkal nem sokra megyek, ne igazán vagyunk hajlandók a saját érvelésünktől elvonatkoztatni.(azért itt van még egy.: Titkosügynök beépül a terrorszervezetbe, amíg benn van, addig rengeteget kell hazudjon, de cserébe lebuktatja őket,és ezáltal sok ember élete megmenekül. Bűn v. nem?)"
nos az igazat megvallva nehéznek tűnhet elsőre, de én csak annyit mondok, hogy vajon a terrorcselekmény miért jön létre? azért, mert ellentétes a nézete a két félnek, az egyik elnyomja a másikat, míg az fenyegetőzik, hogy "robbantgat", mindkét fél önzőségből, hogy nagyobb "javaik" legyenek, aki pedig akármelyikkel is szövetkezik, az bűnős egyértelműen. Egyik sem igazságos. Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, ennyit kellene tenni, és lehet felismerné az ki kezdi, hogy talán rosszul tesz valamit, de azzal, hogy egyik sem enged, csak fokozódik a dolog. Bosszú, bosszút szül, de a legjobb bosszú a megbocsátás.
a felmerülő problémákat nem szeretném ellentmondásba rakni, tudnám, de inkább ajánlom neked azt, amit e kérdésnél egy válaszoló már feltüntetett.
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége
"(a milliárdos fejlesztésekkel egyébként nem a bűnözők elkapása a cél, hanem a beteg emberek gyógyítása, + a kutatás, ha nem tennénk, még a lándzsát)"
ítélethozatalról beszéltünk, egyébként alapvetően tényleg így van, csak tudod a mögöttes érdekek szűnni nem tudnak, mindaddig, amíg 1 oldalról vizsgálódnak csak, és nem próbálkoznak mással, de ha elolvasod a könyvet, akkor erre is választ kapsz. Ne értsd félre, de én már korábban megkreáltam magamnak egy felfogást, és ez a könyv csak kitisztította a gondolataimat, és biztossá tett engem önmagamban 100 % osan. Ha elolvasod, akkor mindenféleképp úgy próbálj hozzáállni, hogy kizárod az előző nézeteidet.
üdv :)
Remélem meg fogod tenni, nagyon sokat tud segíteni, és remélem mihamarabb megoldódnak a "problémáid" a családod körül. További jókat.
üdv, üdv :)
köszönöm a válaszodat, amikor a kérdést feltettem, akkor valami hasonlót akartam hallani, ugyanis kutattam egy dolgot, de már tudom az igazságot, tudom, hogy a papád elméje nem halt meg, mert az elméink(lelkeink) örökké élnek. Tényleg figyelemre méltó a történet amit leírtál, nagyon köszönöm. :)
üdv
Csak egy kiegészítő gondolat néhány korábbi válaszhoz: a klinikai halál az agy vagy lélek (bármit értsünk is alatta) szempontjából NEM halál, csak az ahhoz vezető út. Halál az, ahonnan nem lehet visszajönni. Akár van utána valami, akár nincs. Ezért a klinikai halálról szóló beszámolók nem érvek a halhatatlanság, lélek, Isten stb. témakörben, illetve nem jobban, mint az alvásról és más megváltozott tudatállapotokról szóló beszámolók.
Más: a 63 százalékos válaszoló miért van így lepontozva? Csupa hasznos, érdekes és érthetően megfogalmazott válaszokat adott, még akkor is, ha nem ért vele valaki egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!