Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valaki közvetlen a halála...

Valaki közvetlen a halála előtt, fel tudja idézni "bármelyik" emlékét, tud "bármire" gondolni, hiába nem tud hangot kiadni vagy látni, hallani, érzékelni?

Figyelt kérdés

érdekelne mindenki válasza, de főként olyané, aki esetleg együtt volt elvesztett ismerősével, "távozása" előtt

(előre elnézést kérek, nem akarok senkit megsérteni, de ez egy fontos kérdés)

2010. ápr. 12. 17:46
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
91%

Ajánlom elolvasni:

Paul Brunton - Az önvaló bölcsessége

(Ne cím alapján ítélj, hanem olvasd el elejétől a végéig...)

E-book formában is megvan. :)

Nagyon érdekes, és mély irodalom.

2010. ápr. 13. 14:58
 12/39 A kérdező kommentje:
te elolvastad?
2010. ápr. 15. 20:09
 13/39 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudom még nem próbáltam ...
2010. ápr. 16. 23:28
 14/39 anonim ***** válasza:
88%

plusz infó a témához: Az emberi agy minden minket érő infót rögzít.(pl. az autópályán előttünk haladó autók rendszámait is) Alapból ez az infó persze nem kerül olyan magas szintű memóriába, amiből elő is tudnánk hívni(kiválogatni és felerősíteni annak az egy neuronútvonalnak a jeleit).

A halálunkkor ellenben a neuronjaink sokkal erősebb elektromos aktivitást mutatnak, így egyszerre ér minket rengeteg emlék(az élet filmje). Emellé gyakran a béke, szeretet érzete társul(az agyi jutalomközpont fokozott működése nyomán).

Sajnos az ember tudata("lelke") az agyába van beépítve.(ezt a különböző területeken történő agyi sérülések által kiváltott személyiségváltozások igazolják.) Így az agykéreg végleges sérülése (neocorticalis halál) a tudat megsemmisülését is magával vonja.

2010. ápr. 18. 14:28
 15/39 A kérdező kommentje:
de hallottam olyat is, hogy a "lélek" befolyásolhatja a testi tüneteket, azaz ha valaki "nagyon akarja", kigyógyulhat bizonyos betegségekből. akkor nem lehet, hogy pont fordítva van, mint ahogy te leírod? hogy a "tudat" -ot ért sérülések(lelki sérelem) váltják ki magában a testbe azt?
2010. ápr. 18. 17:25
 16/39 anonim ***** válasza:
60%

A kérdés egy kicsit kusza, de azért megpróbálok válaszolni.

A tudat és test közötti összefüggést most kezdik el felfedezni(az egyik tanárom pont ezzel foglalkozik...a hypothalamus(az agy azon része, amely az ember érzelmeinek bizonyos részéért felel.) és az immunrendszer összefüggései))

Ugyanúgy. ahogy a test megbetegedései( pl. vírusfertőzés) hatnak a tudatra(levertebbek, tompábbak, szomorúak vagyunk) , úgy a tudat is képes hatni a testre(pl. fogorvosnál a legkisebb sérülés is fájdalmat okoz, addig a harctéren a katona gyakran egy végtag elvesztése esetén sem érez fájdalmat)

Az elme erejével kigyógyulós sztorik ugyanide tartoznak. Az agy képes hatni az immunrendszerre, és stimulálni a védekezést, az pedig a legdurvább kórokkal(pl. rákok) is képes megküzdeni.

Ez a része bizonyított az agykontrollnak, de a többi részét nem kell "bekajálni"

2010. ápr. 18. 18:34
 17/39 A kérdező kommentje:

értem mit mondasz.

hallottam olyat is, hogy rossz cselekedet(hatalmas erkölcsi bűn hordása) után kapott valaki valamilyen betegséget(gyomorfekély például), ha ezek igazak, akkor következtetésképp mégiscsak annak a bizonyos elmének kell hogy "uralkodjon", az a példa, amit írtál, amit bizonyítottak is, ezt támasztja alá. én úgy gondolom hogy a test maga, az csak közvetítés a világegyetem felé, és vissza, de valami mögöttes dolognak kell, hogy működjön, amitől tudjuk, hogy létezünk.

2010. ápr. 18. 18:46
 18/39 anonim ***** válasza:
83%

Amit írtál(erkölcsi bűn->betegség) pont beillik amit mondtam. Az illetőt nyilván gyötörte a lelkiismerete, ez legyengült immunrendszerhez és egyéb rossz dologhoz vezetett.

De! Ennek a magyarázatára ennyi elég. A tudatunk 100% valószínűséggel az agyunkban jön létre (a minket érő minden infót az agyunk összevágja egy egésszé, párosítja az ismereteinkkel, érzelmeket rendel hozzá, és az utasításokat is kiadja.) Ehhez nem kell vmiféle felsőbb hatalom, vagy háttérszál.

Az agykéreg tudatot kódoló funkciójára a legékesebb bizonyíték a neocorticalis halál léte. Ebben az esetben az agy és a szervek jól működnek, leszámítva az agykérget, így az egyén életben van(szív, tüdő...stb.), sőt a gerincvelői reflexei is kiválthatók, de nincs tudatánál,és nem is lesz.

2010. ápr. 18. 19:30
 19/39 A kérdező kommentje:

a lelkiismeret-furdalást is az agykéreg működése váltja ki?

és akkor az agykéregben van maga a tudatunk(lelkünk) is?

és minden döntésünk 100%osan a testünktől függ?!

2010. ápr. 18. 19:40
 20/39 anonim ***** válasza:
87%

Amennyiben az agyat a tested részének tekinted, úgy igen.

Természetesen az ember agyában játszódik le a lelkiismeretfurdalás. Régebben('60-'70es évek) a nagyon súlyos(életveszélyes) epilepsziát a halántéklebeny 2 oldali eltávolításával kezelték. Ez megszüntette a rohamokat, de sok más hatása mellett(pl. indítékszegénység, hyperszexualitás, érzelmi szegénység) az egyén abszolút gátlástalan lett, gyakorlatilag nem érezte tetteinek a súlyát, így lelkiismeretfurdalása sem volt természetesen.

2010. ápr. 18. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!