Szerintetek ez mese?
Nem mondom, hogy nincsenek ilyen történetek, de az azért gyanús, hogy ezeknek a történeteknek a többsége nagyon egy kaptafára készült.
Azt kell megnézni, hogy ezek a hirtelen megtért emberek öt-tíz-tizenöt évvel a megtérésük után hogyan élnek.
A többségük ugyanúgy nem találja a helyét a világban, mint a megtérése előtt. És akkor idejön a gyakorira, mindenkit leszól és mindenkit lepontoz, mert nem érzi jól magát a saját bőrében :) Természetesen tisztelet a kivételnek.
Tipikus, elcsépelt megtéréstörténet.
"Szemét voltam, jött Jézus és puff, máris nem vagyok szemét", ezzel össze lehet foglalni az összes ilyen sztorit, gyakorlatilag ha egyet láttál, láttad az összeset. És nem, nem mese, a mese olyan kitalált történet, ami szórakoztató, ez nem szórakoztató, hanem csak simán unalmas és gagyi. A kedvencem, amit eddig itt olvastam az a kígyós sztori volt, ahol valami vietnami dzsungelben mászkáló hitehagyott nyomorultat az mentett meg egy 30 méteres anakondától, hogy kétszer rákiabálta, hogy JÉZUS KRISZTUS NEVÉBEN TAKARODJ INNEN és utána visszatért a hite, na az igazi, szórakoztató mese.
nem zárom ki, hogy akár igaz vagy részben igaz lehetne ,de nekem is elég kamunak tűnik
ahogy már írta az egyik felhazsnáló a szokásos neoprotestáns kamu megtérés történetek sablon példánya
én rengeteg embert ismerek akik korábban ateista volt, és most komoly vallásos ember, sokféle felekezetből, konkrétan egyikük sem így vagy ehhez hasonlóan tért meg, sőt többségüknek semmiféle komoly törés vagy ilyesmi nem volt az életükben a megtérés, eleve olyan tök egyszerű dolgok gyakran h pl havert kisértek be, vagy mondjuk kiváncsiságból mentek el megnézni egy vasárnapi szertartást, közös jótékonykodás kapcsán ismertek emg keresztényeket stb stb, sokan még egy pontos dátumot sem tudnak mondani, és még ha sokat változtak erkölcsileg is, akár tényleg a legaljáról kapaszkodtak fel egy magaslatra sem így, ahogy ezekben a történetekben szokták írni, hanem egy hosszabb (most is tartó) jellemfejlődésen keresztül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!