Szerintetek ez mese?

Figyelt kérdés

Van itt olyan valaki aki elhiszi ezeket a történeteket?

[link]

2016. máj. 27. 22:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%
Nem mese. Aki megtért, azoknak mind különleges a története. Istennek hála, hogy személyesen ismerek olyat, aki bár 25 évet ült börtönben, naponta kétszer volt részeg, alig volt szabad hely a testén a rengeteg tűszúrás miatt és akár gyilkolt is volna, ha az hasznot hoz neki és mára megtért hívő ember. Az ilyen bizonyságtételek hatalmas erőről tanúskodnak.
2016. máj. 28. 08:22
 2/12 Alain Delon ***** válasza:
64%
Persze, majd egy "ateista" elkezd riogatni másokat, hogy "vigyázni kell, mert az akárkik szentlélekkel vagy mi a nyavalyával vannak keresztelve". És hogy mese-e? Persze. Minden vallás mese.
2016. máj. 28. 08:50
 3/12 anonim ***** válasza:
10%
Minden ilyen komment után végtelenül boldog vagyok, hogy én is átélhettem, és nem kellett ebben az állapotban maradni.
2016. máj. 28. 10:42
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Nem mondom, hogy nincsenek ilyen történetek, de az azért gyanús, hogy ezeknek a történeteknek a többsége nagyon egy kaptafára készült.

Azt kell megnézni, hogy ezek a hirtelen megtért emberek öt-tíz-tizenöt évvel a megtérésük után hogyan élnek.

A többségük ugyanúgy nem találja a helyét a világban, mint a megtérése előtt. És akkor idejön a gyakorira, mindenkit leszól és mindenkit lepontoz, mert nem érzi jól magát a saját bőrében :) Természetesen tisztelet a kivételnek.

2016. máj. 28. 11:05
 5/12 Tom Benko ***** válasza:
95%
Ellenőrizhetetlen történet, úgyhogy erősen mesegyanús.
2016. máj. 28. 22:13
 6/12 Tom Benko ***** válasza:
93%
Bár nem tudom, hogy az ateizmus, evolúció és tudomány kulcsszavak hogyan passzolnak ide...
2016. máj. 28. 22:14
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Tipikus, elcsépelt megtéréstörténet.

"Szemét voltam, jött Jézus és puff, máris nem vagyok szemét", ezzel össze lehet foglalni az összes ilyen sztorit, gyakorlatilag ha egyet láttál, láttad az összeset. És nem, nem mese, a mese olyan kitalált történet, ami szórakoztató, ez nem szórakoztató, hanem csak simán unalmas és gagyi. A kedvencem, amit eddig itt olvastam az a kígyós sztori volt, ahol valami vietnami dzsungelben mászkáló hitehagyott nyomorultat az mentett meg egy 30 méteres anakondától, hogy kétszer rákiabálta, hogy JÉZUS KRISZTUS NEVÉBEN TAKARODJ INNEN és utána visszatért a hite, na az igazi, szórakoztató mese.

2016. máj. 30. 22:42
 8/12 anonim ***** válasza:
56%

nem zárom ki, hogy akár igaz vagy részben igaz lehetne ,de nekem is elég kamunak tűnik

ahogy már írta az egyik felhazsnáló a szokásos neoprotestáns kamu megtérés történetek sablon példánya

én rengeteg embert ismerek akik korábban ateista volt, és most komoly vallásos ember, sokféle felekezetből, konkrétan egyikük sem így vagy ehhez hasonlóan tért meg, sőt többségüknek semmiféle komoly törés vagy ilyesmi nem volt az életükben a megtérés, eleve olyan tök egyszerű dolgok gyakran h pl havert kisértek be, vagy mondjuk kiváncsiságból mentek el megnézni egy vasárnapi szertartást, közös jótékonykodás kapcsán ismertek emg keresztényeket stb stb, sokan még egy pontos dátumot sem tudnak mondani, és még ha sokat változtak erkölcsileg is, akár tényleg a legaljáról kapaszkodtak fel egy magaslatra sem így, ahogy ezekben a történetekben szokták írni, hanem egy hosszabb (most is tartó) jellemfejlődésen keresztül

2016. jún. 2. 01:08
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Ahogy az összes vallás is mese. Mint a hamupipőke meg a harry potter. Nincsenek varázslók sem meg varázsló iskola.
2016. jún. 2. 10:07
 10/12 anonim válasza:
7%
Igenis vannak csodák a mai világban is. Ezek nem humbuk dolgok. Láttam már olyat, hogy egy béna felállt a tolószékből, hit es ima által. A szentlélekkeresztség pedig igenis létezik!!! Ez "látványban" annyit tesz, hogy egy idegen nayelven imádkozol Istenhez. Ez a nyelv lehet angol, héber, francia, kinek mi. Aki egyszer átélte Isten csodáját, es tapasztalata szeretetét, annak bárki bármit mond, teljesen mindegy, mert bizonyossága van rola!
2016. jún. 2. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!