Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi! Miért viseltek...

Jehova Tanúi! Miért viseltek karikagyűrűt amikor az pogány jelkép/szokás? Megengedi a lelkiismeretetek? Szerintetek jól van ez így?

Figyelt kérdés
Eredetileg a vőlegény tekerte körbe a menyasszony bokáit és csuklóit fűfonatokkal, mivel a hiedelem szerint ez tartotta a hölgy szellemét a testében; végül ez alakult át az ujjon viselt gyűrűvé.

2016. máj. 18. 21:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Üdv, a 28%-os Jehova tanúja, láthatóan nem akarja elismerni, hogy rengeteg pogány szokást tartanak ma is, amire szintén nem adott Jézus engedélyt, de az is látható, hogy a tanúkat ez egyáltalán nem érdekli, a kérdés az, hogy egy szervezet, mely a közel 200 éve alatt számtalanszor megváltoztatta a véleményét egyes dolgokról, és kedvére válogat az elfogadható, és a nem elfogadható pogány vallások jelképeiről, és azok használatáról, hogyan képes, és a nagyobb kérdés miért, folytonosan a Bibliára hivatkozva, más egyházakat szapulni. Természetesen meg kell bocsájtanunk a kedves tanú tévelygését, hiszen ő a vezető testületet vakon követi, ha a vezető testület új "megvilágosodásra" jutna, és kitalálnák, hogy mégis ünnepeljük a karácsonyt, anyáknapját stb, akkor a 28%-os tanú is előbb utóbb, azt is megtartaná, ez a borzalmas az egészben, hogy szeretné azt hinni, hogy saját döntései vannak a Biblia szerint, de az igazság az, hogy egy emberi dogma szerint Isten szócsövének tartott vezető testületet szolgál, egy kitalált név imádatában, mint a Jehova. Sokszor írtam már, hogy azok az emberek akik a tanítási folyamatárt, és a mögöttes pszichológiai hadviselés kiépítéséért felelősek voltak Russel idején, és amivel ma is befolyásolják a tanúk viselkedését, sokkal magasabbra nyúlik, mint Russel, vagy a vezető testület, ez egy Kínai tudatmódosító módszer, aminek pont az a lényege, hogy a folyamat végére, az egyén az újonnan kapott információkat támadásként, és a szervezete felé történő rágalmazásnak veszi, ezzel emberek millióit befolyásolnak most is a médián keresztül, és kedves 28%-os tanú pont az a lényege, hogy azon akin ezt használják nincs tudatában. Ismét bemásolom ennek a módszernek a forrását, már számtalanszor megtettem. Hiszem továbbra is, hogy sok tanút tudok, és társaim a szervezet igája alól kiszabadítani. Üdv.

[link]

2016. máj. 19. 19:17
 22/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon lelkes vagy, de egy elborult tévtanításokat hirdető agymosottak szektájától felesleges logikát várnod. A 28%-os válaszoló is jól példázza őket, képtelenek szembenézni önmagukkal, csak a szájukba rágott szövegeket ismétlik, önállóan gondolkozniuk tilos, különben egyből rájönnének hogy tévúton járnak.

De igen, rengeteg hibájuk mellett teljes mértékben jellemző rájuk a kérdésed témája, ez a hamis kettős mérce is...

2016. máj. 19. 20:29
 23/28 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem tudom, bevallom, érdekes kérdés, ígérem, hogy utánanézek, de pici türelmedet kérem, mert dolgozó ember vagyok 3 műszakban, de megírom, ha meglelem a választ, ez így megfelel neked?

2016. máj. 21. 15:21
 24/28 anonim ***** válasza:

"Kedves kérdező!

Nem tudom, bevallom, érdekes kérdés, ígérem, hogy utánanézek, de pici türelmedet kérem, mert dolgozó ember vagyok 3 műszakban, de megírom, ha meglelem a választ, ez így megfelel neked?"

Kedves Tantételbeli, az a baj, hogy egy olyan kérdésre akarsz választ adni, mint tanú, amelyre van bizonyított válasz, tehát ez nem egy vitát képző kérdés, a karikagyűrűnek egyértelműen pogány eredete van, ez teljesen bizonyítható, mivel a tanúk számtalanszor hivatkoznak a Bibliára, hogy más gyülekezetek olyan dolgokat tanítanak, amire nem adott Jézus utasítást, pontosan ez is ugyanilyen, tehát én is izgatottan várom választ, attól függetlenül, hogy ismervén a tanúk egyes tanításbeli tévedéseinek magyarázatát, erre is biztos lesz valami, ami megpróbálja kikerülni az egyértelmű tényt, miszerint a karikagyűrű, csak úgy ahogy az esküvőnek, majdnem minden eleme, amelyet szintén gyakorolnak a tanúk, pogány eredetű, mindig is az volt, és mindig is az marad, attól függetlenül, hogyan változott a történelem során a használatának módja.

2016. máj. 23. 14:07
 25/28 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem tudom ,hogy információidat honnan vetted, de én sok oldalon utánanéztem, és alighanem tévedsz. A karikagyűrű - amit egyaránt visel a leendő férj és feleség - mindig is a két nem közötti szerelem és egybetartozás, valamint a férfiak és nők között megkötött ún. szövetségnek volt a jelképe. Erre kismillió bizonyíték van, nekem ez megfelelő és elegendő. Tisztelem ezt a szokást és a házasságot is - ami Isten elrendelése férfi és nő között.

2016. máj. 27. 17:47
 26/28 anonim ***** válasza:

"A karikagyűrű - amit egyaránt visel a leendő férj és feleség - mindig is a két nem közötti szerelem és egybetartozás, valamint a férfiak és nők között megkötött ún. szövetségnek volt a jelképe."

Ha mindig is az volt, akkor nyilvánvalóan a kereszténység elterjedése előtt is, azaz a szokás épp olyan pogány eredetű mint mondjuk a karácsony, a születésnap, stb.

Szóval a kérdés ugyanaz. Miért van az hogy ilyen kettős mércével szelektáltok? Egyes ünnepek és hagyományok szimpatikusak, azokat tartjátok, a többit pedig olyan mondvacsinált indokokkal vetitek el, ami alapján a többit is el kéne...

2016. máj. 27. 20:25
 27/28 A kérdező kommentje:

[link]

Remélem beszélsz angolul.

2016. máj. 27. 23:09
 28/28 A kérdező kommentje:

Ami viszont még érdekesebb, hogy az olvasók kérdései című cikketek, a pohárköszöntővel kapcsolatban ezt jegyzi meg:

"Vagy például egykor a jegygyűrű is vallási jelentőséggel bírt. Ma már azonban a legtöbb ember mit sem tud erről, csupán jelképnek tekinti, mely arra utal, hogy a viselője házasságban él."

Ejjha! Tehát még a VT is tud róla és mégis engedi.

Mi ez a szag? Érzitek? Ez bizony a kettős mérce szaga barátaim! De úgy ám!

[link]

2016. máj. 27. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!