Jehova Tanúi! Miért viseltek karikagyűrűt amikor az pogány jelkép/szokás? Megengedi a lelkiismeretetek? Szerintetek jól van ez így?
"Szeretnének szeretteikkel együtt lenni."
Nem misztifikáltam túl
S ehhez a Saturnália Istennő tiszteletére rendezett ünnepet felhasználva kellett az egyháznak olyan ünnepet csinálni ehhez ami Jézus nevéhez fűzve hamis születés napi dátumhoz kellett csatolni?
a megváltó születését is meghamisítják ennek okáért, s kineveznek egy napot hamis születési dátum felhasználásával, a szeretteikért.
Tegyük fel hogy nem lenne karácsony, mert mindenki tiszteletben tartja Krisztus születési napját, amit nem tudunk napra pontosan. Nem is kérte.
akkor milyen okot találnának ki az emberek, hogy a szeretteikkel együtt legyenek? vagy is hogy ne kelljen dolgozni menni a családi összejövetel megvalósításáért.
Ehhez bele kell keverni a megváltót úgy, hogy hazudunk a születését illetően?
Mennyire szeretjük a megváltónkat, hogy erre képesek vagyunk?
Ha szeretnék a családommal együtt lenni, ahhoz nem fogom Jézust felhasználni, hogy megvalósítsam, főleg hazugságon is alapuljon,
egy keresztény nem épít hazugságokra, a családjáért sem, belekeverve a megváltót.
Vajon Jézus mit szól ehhez?
# 14
Kedvesem, a gránátalmás példád akkor lenne jó ha ez fent állna a jegygyűrűnél is.
Tehát nem csak más vallásnál volt fontos a gránátalma, hanem a judaizmusnál is helyet kapott. Oké.
És a jegygyűrű mikor lett parancsba adva?
Mert így ez nem más csak válogatás a pogány eredetű dolgok közül, egyiket megtartom/viselem, a másikat nem tartom/nem viselem.
Lehet tévedek de ez nem képmutatás?
"Vagy például egykor a jegygyűrű is vallási jelentőséggel bírt. Ma már azonban a legtöbb ember mit sem tud erről, csupán jelképnek tekinti, mely arra utal, hogy a viselője házasságban él."
Félre ne érts, igen manapság valóban a házasság jelképe így simán, bármilyen misztikus vagy vallási dolog nélkül.
De épp ugyanez fennáll például az anyák napjánál is. Ugye annak is van pogány eredete. Aki most tartja az viszont nem ezért tartja, számára ez a nap egy fontos jelképe, "kiemelt" napja a szeretetnek az édesanyja felé. Persze evidens hogy nem csak akkor kell szeretni az anyánkat. Hanem akkor is, meg az év bármely más napján is. Egyébként nem mindenki tudja hogy ez pogány eredetű. Nem mindenkit izgat, csak szereti az anyját és kész. Nem kárhozatra való.
Te erre mondanád hogy hát világosítsuk fel, mire én oké. Igazad van, ez az információ érdekes és hasznos lehet.
Ahogy a jegygyűrű eredeténél is érdekes és hasznos lehet a pogány származás.
Nocsak nagyon le lett pontozva a 15. válaszom.
Talán megsértettem valakit, vagy nem jót írtam?
Én zöldet adtam és ismételnék:
És a jegygyűrű mikor lett parancsba adva?
Mert így ez nem más csak válogatás a pogány eredetű dolgok közül, egyiket megtartom/viselem, a másikat nem tartom/nem viselem.
Lehet tévedek de ez nem képmutatás?
TANÚÚÚÚÚÚK!!!! Tényleg nem értitek? Egyik pogány szokást tartjátok, mert a vezető testület engedi, a másikat nem, mert a vt nem engedi, holott a jeggyűrűre is ugyanolyan pogány szokások vonatkoznak, ha nem pogányabbak, hisz varázslás is benne van, mint az álatalatok becsmérelt születésnap, vagy épp a karácsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!