Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért magyarázzák a felnőttekn...

Miért magyarázzák a felnőtteknek is a teremtést olyan meseszerűen?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra hogy a felnőtt katolikus vallásos emberektől azt hallom hogy isten 7 nap alatt teremtette a földet meg megtermetette csak úgy az embert a semmiből, ádámot és évát stb.. stb..

Én 10 év templomba járás után úgy gondolom hogy ez nem ilyen meseszerű és egyszerű, szerintem az isteni teremtés az a ősrobbanás volt amiből tovább fejlődött minden ami ma van és semmi se csak úgy lett hirtelen.

2016. máj. 10. 19:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én katolikus tiniként úgy "tanultam", hogy a 7 napos teremtést szimbolikusan kell értelmezni..
2016. máj. 12. 17:38
 12/14 A kérdező kommentje:

# 11

Hát nekünk valahogy nem így tanították anno hittanórán hogy ezt szimbolikusan kell értelmezni.

Jómúltkor is beszélgettem egy öreglányal és valahogy szóbajött Charles Darwintól a "Fajok Eredete" című könyv és egyből rávágta hogy az egy baromság isten fogta és csak úgy megteremtett az embert a semmiből... -_-"

2016. máj. 12. 18:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Ebben érdemes megvizsgálni az ámerikai fundamentalisták álláspontját:

1, Jézus is úgy hivatkozik a teremtésre, hogy azt valósnak fogadja el

2, Bűntelenség nélkül nincs értelme megváltásnak sem, így valahogy bennt kell tartaniuk a bűnbeesést

És ezek a "nagyokosok" még "múzeumot" is emeltek az isteni teremtésnek. Bizony, kedveskéim, itt tartunk.

2016. máj. 17. 22:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért remélem, nem úgy érted, hogy húzzuk rá az amerikai fundamentalisták elképzeléseit a teljes kereszténységre :D
2016. máj. 17. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!