Miért magyarázzák a felnőtteknek is a teremtést olyan meseszerűen?
Gondolok itt arra hogy a felnőtt katolikus vallásos emberektől azt hallom hogy isten 7 nap alatt teremtette a földet meg megtermetette csak úgy az embert a semmiből, ádámot és évát stb.. stb..
Én 10 év templomba járás után úgy gondolom hogy ez nem ilyen meseszerű és egyszerű, szerintem az isteni teremtés az a ősrobbanás volt amiből tovább fejlődött minden ami ma van és semmi se csak úgy lett hirtelen.
# 11
Hát nekünk valahogy nem így tanították anno hittanórán hogy ezt szimbolikusan kell értelmezni.
Jómúltkor is beszélgettem egy öreglányal és valahogy szóbajött Charles Darwintól a "Fajok Eredete" című könyv és egyből rávágta hogy az egy baromság isten fogta és csak úgy megteremtett az embert a semmiből... -_-"
Ebben érdemes megvizsgálni az ámerikai fundamentalisták álláspontját:
1, Jézus is úgy hivatkozik a teremtésre, hogy azt valósnak fogadja el
2, Bűntelenség nélkül nincs értelme megváltásnak sem, így valahogy bennt kell tartaniuk a bűnbeesést
És ezek a "nagyokosok" még "múzeumot" is emeltek az isteni teremtésnek. Bizony, kedveskéim, itt tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!