Mostanában miért nem történnek csodák mint anno 2000 éve?
Történnek csodák, csak az emberek hitetlenebbek. Hitetleneknek Jézus sem tett csodát.
# 2
Akkor Raszputyin is isten küldötte?
Szerintem nem az a jó kérdés, hogy történnek-e csodák, és főleg nem az, hogy miért nem történnek csodák. Hanem esetleg az, hogy "én" és mások, akik nem tapasztaltunk még meg ilyet, miben különbözhetünk azoktól az emberektől, akik igen...
Nyisd ki az Újszövetséget és kezdd el olvasni az evangéliumokat, s te is érteni fogod, ha akarod.
Az a jó kérdés, hogy hittel és bizalommal fordulsz-e te magad is Jézushoz, ahogyan azok az emberek tették, s hogy akarod-e, hogy a te életedbe is megtörténjen a csoda és vársz-e az Úrral való találkozásra, ahogyan ők várták. Hogy kéred-e te Istent, hogy lépjen az életedbe, és hogy változtasson benneazon, ami rossz. Vagy eleve kétkedve és elutasítóan viseltetsz iránta. Ez a jó kérdés azt gondolom
A pontos választ nem tudom, viszont ha elfogadjuk az apokaliptikus látomásoknak a jövőre vonatkozó értelmezését, akkor bizony várható egy pár csoda. Csak hogy ezekkel az lesz a baj, hogy nem isteni, hanem sátáni eredetűek lesznek, ezért akik mindenáron csak arra hagyatkoznak amit látnak, meg lesznek tévesztve. Nem hiába hangsúlyozza tehát a Szentírás a hitet.
Dante
Történnek csodák. És csodáknak is nevezhetjük őket, mert jelenlegi ismereteinkkel megmagyarázhatatlanok. Persze csak akkor, ha nem csalás az összes, mert ez is benne van természetesen.
Például olvasd el ezeket, a 20. században voltak többnyire:
Én (már) nem vagyok hívő. Hiszem, hogy a tudomány idővel mindenre választ ad. De ezekre a jelenségekre a szándékos csalást kivéve nem tudok magyarázatot adni.
# 5
Ez tipikus begyakorolt félremagyarázás már ne is haragudj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!